@Blagoje - upravo si ponovio našu težnju i čežnju koju ponavljamo na ovoj temi...
Prenamena zemljišta bi podrazumevala i putnu infrastrukturu, pa i staze, i to bi bilo odlično. Meni i dalje nije jasno kako se, u ovom opštem grabežu za izgradnju na slobodnim zelenim površinama, niko nije setio ovog prostora. U Milutina Milankovića su izgradili poslovne zgrade tik uz prugu, a ovo je mnogo bolja lokacija....
No dobro, to nije tema.
Na prvoj slici si ucrtao plavom prolaz kroz onaj tunelčić i stazu. Ne mora ni kroz tunelčić (što je i dosta rizično, slaba je preglednost), već od postojećeg isključenja iz Jurija Gagarina. Sam put i nije baš za bicikliste (prolazio mnogo puta), bar za sada.
Ovo povezivanje duž starog mosta je bila i moja ideja. I veoma lako ju je sprovesti.
Mesta za stazu, rampu, stepenište ima, treba samo prvo raskrčiti i očistiti teren - par radnih sati za bager, i posle asfaltirati. Jedino što je tu malo nezgodno je što bi ta stazica vodila direktno na donji nivo šetališta koji je uz reku, a ne do biciklističke staze koja se završava sa suprotne strane Gazele. Donji nivo Sava zna da poplavi...Prepreka za spajanje sa gornom stazom - još jedna fabrika betona.