relja":3ccakdb7 je napisao(la):Kiosk u Gandijevoj u bloku 70 je uklonjen.
Čudno - kiosk je tu stajao...više od 32 godine. Ja sam prvi put samostalno išao u kupovinu "Politike" i prelazio "ulicu" (ulaz na parking) baš do tog kioska
Onda su na asfaltiranom trotoaru asfaltirali "biciklističku stazu" - odmah uz kiosk :laugh: i na kraju - uklonili kiosk
(izvinjavam se na preteranoj upotrebi smajlija)
hobotnica":3ccakdb7 je napisao(la):Koliko znam Planom postavljanja privremenih objekata na teritoriji Novog Beograda tom mestu više nije predviđeno postavljanje kioska i isti je već davno trebao biti sklonjen.
But I do believe that they are irrelevant to road safety. They are not designed to protect against car v. bike impacts, and it’s these which cause the majority of serious injuries. Helmet promoters seem intent on holding up these serious injuries and proposing helmets as a solution – this is very bad. Not only is it dishonest, it is potentially dangerous since people who think they are better protected than they are may take risks.
Worst of all, the helmet issue has come to dominate the cycle safety agenda to such an extent that all other issues have all but vanished from the public consciousness. Cycle safety has been hijacked by extremists: helmet monomaniacs and the Daily Mail brigade who can’t understand that cyclists riding through red lights in the gridlocked traffic they are supposed to prevent is no risk to anyone.
astrodule":2lma4scj je napisao(la):Samo se plasim da neko ne udje u "dil" za nekim uvoznikom kaciga i onda progura obavezu nosenja kaciga...
jabbu":wn3u7us1 je napisao(la):Što se tiče puta od blokova ka ostružnici, idealan je za rekreativnu vožnju ali je frekvencija saobraćaja mnogo veća nego na recimo starom obrenovačkom putu, tako da bi bilo ok da se poradi na pitanju proširenja ili alternative za automobile. Što se tiče priče o kacigama, vrlo bitna stavka je da takodje štite od vručine i ponašaju se kako neka vrsta "ventilatora". A po pitanju bezbednosti, ako će se neko osećati bezbednije sa kacigom kad se spušta niz Avalu, pa neće držati ruke na kočnicama, onda takvim osobama niko ne može da pomogne. Jednostavno, sa kacigom se ponašaš u saobraćaju isto i kao da je nemaš, i tu je da te zaštiti prilikom pada kod nepredvidjenih okolnosti, naglih kočenja...