Prema Google mapama od Karaburme do DIF-a ima oko 13km. Koliko god da je ravno, ne gine ti da se oznojiš. A ravno nije baš. Ako dodamo i eventualni strah od saobraćaja, eto problema u najavi. Ja idem svaki dan na posao biciklom 6km na relaciji Konjarnik (Hotel Srbija) - Centar grada. I dođem znojav (a imam samo 700m uzbrdo od Autokomande do Hrama svetog Save). Zamisli tvoju relaciju od 13km i onda negde treba da se presvučeš da bi prisustvovao predavanjima. Ne bih da te obeshrabrim, ali probaj sporiju vožnju putanjom koju je neko gore predložio preko Cvijićeve i Dunavske, uz reku i vidi koliko ćeš suv da stigneš do faksa.Pitanje za odlazak na fakultet biciklom: Upisao sam DIF na kosutnjaku i gledam da upadnem u DOM. domovi su mi udaljeni na oko 10km od faksa (karaburma, patris, rifat). Gledam google mape, trebalo bi mi dnevno busem oko 50min tamo i 50 min nazad.
Druga opcija mi je bicikl. Kako je svakodnevno ici 10km po Beogradu biciklom (posto nisam odatle i nikad nisam vozio po BG-u). Meni u mom selu za 10km treba oko 30 minuta srednje intenzivne voznje (da se ne umorim previse i ne oznojim). Koliko bi u Beogradu to bilo drugacije, jer se tu menja nadmorska visina?
Koja bi druga prevozna smesla imala smisla za ovakve putanje od 10km? Da li vredi iznajmljivati/kupiti onaj elektricni bicikl, trotinet, skuter (imam B kategoriju)
Ето, човек поставио просто питање како од тачке А до тачке Б у овом "граду" и конзилијум у саставу од пола форума не може да му да један, приближно једноставан одговор.Овде опет имамо на делу пример у пракси како су последњих 70 година дебилно распоређени по граду факултети и студентски домови, због чега данас испашта цео град. Колико су само оптерећење за јавни превоз сви студенти из Студењака што иду преко Саве. А лепо је требало оформити кампус, или пар њих.
Upravo rade taj deo, pomeraju stazu sa druge strane bilbordaPogledajte prilog 209476
Malo mi deluje da se ove staze mimoilaze?
+1Zabranio bih bilborde u centru gradu, a naročito oko kružnih tokova.
Postoji način, doduše putovanje će trajati 5 minuta duže...Kakva zamena teza. Retard je onaj ko vozi po propisu a nisu retardi svi automobilisti koji tu divljaju daleko iznad ograničenja od 50?
Drugo, kako da idem od westa 65 do drajzerove ako ne kolovozom?