На тротоаруPri tom se ne zna ni gde je dozvoljeno, na kolovozu ili trotoaru?
Da, jesu propisi jasni i klinci su izazvali nezgodu bar sa 70% doprinosa. Ali meni takođe deluje da je žena prekršila ograničenje brzine ako je u gradu. Deluje da se kretala prilično brzo.Au brate al je tebi dobro. Nema tu da se bira na čiju ćeš stranu. Propisi su jasni.
Upravo, sa vremenom reakcije od 0.5 sekundi sa 40km/h, zaustavni put je 15m, za 50m/h, zaustavni put je 20m. Da je vozila 40 stigla bi bez problema da se zaustavi, a to je moja poenta, nikom u komentaru na sajtu vesti nije palo na pamet da je mozda delom kriv i vozac, nego svi hoce decu i roditelje u zatvor da smeste.Ali meni takođe deluje da je žena prekršila ograničenje brzine ako je u gradu. Deluje da se kretala prilično brzo.
Složićeš se da policija ne može da bude na svakoj raskrsnici i nadgleda saobraćaj. Međutim, kada bi bar bili na većim i počeli da kažnjavaju po džepu tzv. bicikliste (ove leteće kamikaze), mnogi bi se zapitali. Evo moj primer. Imao sam običaj 3-4 puta godišnje da biciklom idem do buvljaka preko Gazele. Od kada su pre dve godine opalili po džepu jednog dostavljača, nije mi više palo na pamet da to radim. Bolje i 5 minuta duže, nego da mi iz džepa izbiju 25.000....
Elem, veći problem od samog udesa koji je srećom prošao bez večih posledica je saobraćajna kultura kod dece: da li su imali dozvolu za vožnju mopeda ili potocikla (šta god da je), zašto nisu uopšte poštovali znak "stop" i gde su im kacige. Policija, obrazovanje i porodično vaspitanje potpuno zakazali.
Kaže mi drugar pre neki dan da kada voziš svoj auto ti u stvari voziš još dva: jedan ispred sebe i jedan iza....
A mi svi treba da znamo da je život jedan i da saobraćaj nije za******* i da se uvek mora pratiti situacija oko sebe bilo da smo vozači ili pešaci.
Kod nas veliki problemi vezano za ovu temu. Samo pogledati komentare na lokalnom sajtu...
Dva mulca izazvala saobraćajku.
Dobro prošli svi. Ima video u vesti.
Izletanje električnog bicikla na glavni put - zamalo velika tragedija!
(02.04.2024.) - Podelićemo sa vama snimak koji svedoči koliko je malo potrebno da se desi velika tragedija, samo zbog neodgovornosti, neopreznosti a vrlo verovatno i zbog nepoznavanja saobraćajnih pravila.m.subotica.com
Ne znam po čemu je to 70% i kako si to zaključio i da li postoji zakonski osnov za tvoje mišljenje.Da, jesu propisi jasni i klinci su izazvali nezgodu bar sa 70% doprinosa. Ali meni takođe deluje da je žena prekršila ograničenje brzine ako je u gradu. Deluje da se kretala prilično brzo.
Elem, veći problem od samog udesa koji je srećom prošao bez večih posledica je saobraćajna kultura kod dece: da li su imali dozvolu za vožnju mopeda ili potocikla (šta god da je), zašto nisu uopšte poštovali znak "stop" i gde su im kacige. Policija, obrazovanje i porodično vaspitanje potpuno zakazali.
Haha kako se zaletela? 50? Ni toliko...? Pa to je ograničenje na tom mestu. Više vozila nije čim je stigla u par metara da stane. Da je imala još metar stala bi potpuno, ili da nije morala da menja i pravac kretanja.
Podseti me ovaj post na onaj vic sa taksistom i crvenim svetlim.