Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Blok 30, putanja kojom idem skoro svaki dan na posao bajsom.

blok 30 bici prepreke.jpg

Pre par meseci sam prijavio šaht na sred trotoara (malo posle prvog solitera) koji je utonuo jer su ovde kola stalno ulazila na trotoar i išla do solitera.

Slučajno ili ne, uskoro su osvanule ove žardinjere.

Prethodnih godina sam barem jednom godišnje predlagao stubiće, ali sam dobijao onaj klasičan odgovor da stubići tu nisu predviđeni i da se obratim Komunalnoj i Saorbaćajnoj policiji ako se neko nepropisno parkira ili vozi po trotoaru.

Upravo sada prijavljujem ove žardinjere i opet ću da im predložim da stave stubiće i ne pada mi na pamet da idem na pisarnicu i radim posao Grada i obrazlažem i plaćam taksu nešto što je očigledno. (nije problem u taksi već u principu da se nadležni nateraju da rade svoj posao).

Одговор Комуналне милиције у вези пријаве жардињере на бициклистичкој стази на локацији Булевар Михаила Пупина између 139 и 141: Поштовани, Пријава није адекватна за поступање Комуналне милиције из разлога што нема учиниоца, пријаву је потребно проследити надлежној служби за постављање жардињера или општинској комуналној инспекцији.С поштовањем

Наилазио сам и ја на њихово бескорисно поступање. Јако је фрустрирајуће. Пре ћеш решити проблем пријавом преко Беоком сервиса (ако се још увек тако зову).

Te žardinjere su tu jer je to parče trotoara autoput. Slažem se da nije srećno rešenje, ali divljanje kola je tu bilo jezivo. Ne znam ni da li su rešile problem ali kapiram zašto ih je neko tu dogurao.

Paradoksalno na tom potezu ima stubica koji stite da sa trotoara automobil predje na zelenu povrsinu.

Htedoh da parkiram svoj bicikl u garaži na obilicevom vencu. Parking je skroz pun bio ali šta me interesuje , ko tu parkira? Svi bicikli se skroz raspadaju. Mislim da tamo ima jedno 50 bicikala i rekao bih vrednost svih je sve ukupno 100 evra…

I ja sam prijavljujem tu rupu jednom nedeljno i posle oko mesec dana su me udostojili odgovora.

Одговор ЈП "Путеви Београда" у вези пријаве оштећења на Бранковом мосту: Поштовани,Поводом пријаве коју сте нам упутили, обавештавамо вас да је ЈП „Путеви Београда“ издало налог извођачу радова да изврши санацију оштећења наведеног у пријави.С поштовањем,ЈП „Путеви Београда“

Pre bi bukvalno istog dana ili sutradan obezbedili rupu.

Htedoh da parkiram svoj bicikl u garaži na obilicevom vencu. Parking je skroz pun bio ali šta me interesuje , ko tu parkira? Svi bicikli se skroz raspadaju. Mislim da tamo ima jedno 50 bicikala i rekao bih vrednost svih je sve ukupno 100 evra…
Ima dosta raspalih bajseva, ali dominaraju dostavljački sa sve torbama.

Nađe se uvek neko mesto, ali pisaću parking servisu da uvede pravilo da se vidno zapušteni bajsevi uklone i stave u neki njihov magacin.

Uz to bi mogli i da napišu upozorenje o tome.

A mislio sam da im predložim i da može da se postavi pumpa, ali pošto bi se ukrala, da stoji tamo gde se vrši naplata.

Inace pun je grad zasejanih napuštenih bajseva koji se cerupaju jedan kod opštine zvezdara stoji godinu onda na par mesta u zemunu itd

Haha, pa to je ono što sam prijavio pre oko mesec dana.

Bili su obični ivičnjaci.

Ovo je bukvalno dokaz da mi više nemamo majstore. U stvari ne treba ni majstor da budeš, dovoljno je da imaš barem malo mozga.
Bravo za prijavu + ovo jeste bolje ...ali da ne veruješ kako je urađeno. Pa ja koji sam sa betonom nešto prčkao dva-tri puta u životu bi bolje ovo uradio.

Bukvalno smo došli do toga da bi bilo bolje da su se okupili lokalni stanari i odradili ovo kako znaju i umeju.

Evo kako teče postupak prijave sa moje strane.

Ovo je primer kako nekada i urade nešto.
prijava buvljak bici.jpg

A ovo je odgovor

Одговор Секретаријата за инспекцију, надзор и комуникацију: ОДГОВОР : БРОЈ ПРИЈАВЕ 819704/24 Везано за пријаву под горе наведеним бројем, а која се односи на издигнутe ивичњакe на делу бициклистичке стазе на углу ул. Антифашистичке борбе и Милутина Миланковића, на територији градске општине Нови Београд, обавештавамо Вас да је у предмету Х-08 бр.347-502/2024 покренут поступак инспекцијског надзора.Утврђено је да на предметној локацији ЈКП „Београдске електране“ изводило радове на реконструкцији дистрибутивног топловода и да након завршених радова нису упустили ивичњаке на делу бициклистичке стазе на пешачком острву. Истим је решењем наложено да упусти ивичњаке на бициклистичкој стази и површину врати у првобитно исправно стање.

Vrh