Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Је ли можеш тачно да ми даш локацију те раскрснице или називе улица?
 
Dva susedna kraka imaju obaveštenje o prednosti, i druga dva susedna kraka imaju trougao.

Šta znači neusklađeni znakovi? Čita se svaki krak, ne sme nikada da se pretpostavi da krak prekoputa mene mora da ima isti znak kao i ja.
 
Ok, ovde su dva trougla. A na primeru su bili stop i trugao. Ali potpuno ista raskrsnica.
Ja ne vidim ništa nejasno, ali veruj mi da 90% vozača greši ja toj raskrnici. I uvek čekam da vidim šta će drugi da uradi iako imam prednost.
 
На обе те раскрснице што се означили на мапама сигнализација није комплетна. Бели знак који приказује где се пружа предност је пре пар година прекатегорисан као допунска табла и изнад њега мора да иде троугао, стоп или ромб. Нажалост, управљачи путева нису ажурни по том питању, као и за старе знакове за зону школе.
 
Ne razumem šta znači nije kompletna signalizacija?

Da li to po tebi znači da možeš da voziš po svojim pravilima koja se odnose na tu kompletnu signalizaciju (koja je u tom trenutku samo tebi poznata)?
 
Raskrsnica na slici koju si okačio nije identična onoj koju komentarišemo, koja je takva, da bi iz suprotnog smera morao da stoji znak STOP. Iskusnom vozaču koji otuda dolazi, dovoljno je da vidi tablu na suprotnoj strani raskrsnice, ukoliko tabla ne stoji na stubu. Ovi klinci su mentoli, a auto je vozio neprilagođenom brzinom. Sreća je da nema povređenih.
 
Ne razumem šta znači nije kompletna signalizacija?

Da li to po tebi znači da možeš da voziš po svojim pravilima koja se odnose na tu kompletnu signalizaciju (koja je u tom trenutku samo tebi poznata)?
Ако је сигнализација комплетна, каква су то „моја“ правила?
 
Koliko ja znam kad stoji romb, onda si na glavnom putu i imaš prednost kad ides pravo.
Ali u ovoj situaciji glavni put skreće i treba da stoji bas tako: beli znak koji pokazuje koji je put glavni.
 
Треба да стоје ромб/троугао/стоп и тај бели знак тј. допунска табла. Није правилно да стоји само бели знак који показује пружање предности јер је он званично допунска табла, а допунска табла иде уз знак.
 
Jos malo off-a,kad se vec potegla tema,da li u toj situaciji (kada put sa prvenstvom prolaza skrece) treba koristi pokazivac pravca?
 
Pitam,zato sto se pre neki dan se povela rasprava o tome na FB. Ne znam da li je ono sprdnja ili su ljudi stvarno ozbiljni ali onako tupave odgovore ne mozete ni da zamislite.
Kako neko rece ovde,svako misli da ima uvek ima prednost. Dobro nemamo sudare na svakom cosku.
 
Jos malo off-a,kad se vec potegla tema,da li u toj situaciji (kada put sa prvenstvom prolaza skrece) treba koristi pokazivac pravca?
Треба јер свака промена правца се мора нагласити показивачем правца.
Читао сам коментаре наших држача волана, неки су тврдили да не треба и поредили са вожњом путем пуним кривима односно да би онда и у кривини морали да користе показиваче правца...
 
Eh...

1000005815.jpg
 
 
"И једни и други плаћају годишњу регистрацију 2.100 динара."

Kako sad "godišnja registracija", zar nije jednokratna?
 
haha, vidi stvarno.
Ali zaista trke su odličan da vidimo (i da se smorimo) kako izgledaju manja i veća mesta po Evropi i kakva im je infrastruktura.

Realno, volim ja i maratone i biciklizam da gledam, ali nisam lud da pratim razvoj trke više sati. već uživam u predelima i uređenosti gradova, sela i puteva.
 
Vrh