Đubretarski trotinet već postoji. Jedino što sad u ove kasne sate ne mogu da provalim da li se šališ i ne znaš za njihovo postojanje ili ne
Sprdao sam se, mislio sam đubretarski trotinet kao zamena za ovo:
Jer svakom razumnom je jasno da je za sakupljanje smeća po pešačkim zonama ovo sasvim dovoljno a funkcionalno. I za razliku od kretenskog đubretarskog ili teretnog bicikla, ovakav kamiončić ne samo da može da radi u 95% uslova u Beogradu (sem po najjačim vejavicama i ledarama), nego za razliku od bicikla i trotineta pruža komfor i zaštitu onom ko ga vozi. I naravno, ima mnogo veći kapacitet i funkcionalnost. Pa sam se zezao na račun ovih što bi da kombinuju sve sa svačim, pa reko hajde da izbacimo i ove kamionete XY kubika i zamenimo ih đubretarima na trotinetima za odnošenje smeća kapaciteta 0,5 kubika.
A što se tiče tih đubretarskih trotineta, nisam ih nijednom video u akciji. Verovatno su završili kao one mašine za sakupljanje psećeg izmeta - nabavljeni radi publiciteta, prošli par slikanja, odradili par dana i onda - u garažu. NE bi bio ni prvi ni poslednji takav slučaj.
Sretna svima ,,nova,, sa željom da malo više koristimo očigledno bolje i jednostavnije stvari i rešenja , baš kao što je bicikla
Može, ali javni prevoz je mama.
Da se poboljša javni prevoz, da se više ljudi natera da ga koristi... i onda nam ne bi ni trebali teretni bicikli, teretni trotineti, dronovi... jer ne bi bilo zakrčenja i potrebe za alternativama.
Stvar je vrlo prosta, kad se pogledaju uzroci i koreni problema, lako se nađu rešenja. Al mislim na ona racionalna i funkcionalna.
90% rešenja koja se smišljaju u moderno doba su nastala kao rezultat 90% problema koje ljudi (kao kolektiv) sami sebi prave bez razloga.
Kad se čovek vrati na suštinu i koren problema, shvati da za mnogo toga već imamo rešenje i ne trebaju nam inovacije i papazjanije, samo malo mozga i volje. Ali za mnoge je i to previše, pa se izmišlja topla voda i neko vrti pare na tome. Vazda bilo i biće.