Gradski tramvaji su omiljena mesta beskucnika zimi. Narocito je popularan tramvaj br 2. koji kruzi, pa beskucnici mogu da odremaju vise krugova.
Pre nekoliko noci sam usao u dvojku. Bilo je 5 beskucnika i niko vise.
Ubrzo sam shvatio zasto.
Beskucnici su sirili neizdriv smrad oko sebe.
Ali u tramvaju je bilo toplo i uzivali su u voznji.
Ne lupaj da su uživali molim te
Ispresavijani sede samo do ponoći a onda na ulicu do prvih polazaka... BG voz linije su bolje po meni za beskućnike ali ih nema toliko, prošlih zima ih je bilo više... Onaj prvi polazak do Mladenovca i nazad je dušu dao baš za dremanje u toplom bez ljudi okolo...
Mislim to nije rešenje, ljudi se snalaze, a trebalo bi da ima više prihvatilišta, tj. toplih prostorija... I da dođe informacija do njih, pitanje je da li bi to koristili oni koje vidimo u tim dvojkama jer su oni već prsli s mozgom do mere da ne mogu da donose raiconalne i najbolje odluke za njih same... Verovatno da ne znaju za red vožnje BG voza... Ko normalan bi se lomio na plastičnoj stolici kad može u fotelji sat i po do Mladenovca i nazad... Ima i toalet... Kakav takav, ali sve je tu i ne košta ništa... a do prvog polaska na Prokopu je toplo i tamo ih ima na onim crnim stolicama unutra... Skučeno je al toplo i isto je toalet odmah pored a ima i vode i sapuna i papira...
Mislim nisu to rešenja al da sada izgubim krov nad glavom... Otišao bih pravac Prokop od ponoći do 4h i onda vožnja do Mladenovca i nazad...
Na prokopu nekada u automatima za kafu ljudi ne pokupe kusur, na pritisak jednog dugmeta izađe 50 dinara... To ne znam kako beskućnici ne primete... Ja sam više puta to primetio... Nisam uzimao kusur al bih dodao još 50 dinara za kafu u pola cene...
E da, jedan beskućnik mi je poslednji put prišao na Prokopusa sa pričom fali mu 60 rsd za voz do NS...
Bilo je kasno, oko 22h... I ja mu kažem kupi do Sremskih Karlovaca i vozi se do NS, niko neće primetiti... I on kao voz ide direktno u NS... I ja u dva klika, otvorim taj poslednji polazak u 22.30 i kažem ne ide direktno, evo vidiš, kupi na deo relacije tako i ja radim... I on, kao vidi stvarno i ode...
Naravno slagao je, ne putuje u NS, nego mu je to priča za 60 ili 100 dinara ako neko nema sitno 10 uz 50...
Nisam mu dao jer me laže... Da je prišao i iskreno rekao šta mu treba verovatno bih mu dao...