[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902463#p902463:3e93xhgc je napisao(la):
Igor » Pet Nov 26, 2021 4:45 pm[/url]":3e93xhgc]Ostavio sam čast sto dinara preko. Nije bilo fora i fazona sa njegove strane deluje mi kao da zna šta radi.
Aaaa pa znači bilo je ovo prvo, da mu se istinski zahvališ.
Znači dobro je uradio posao.
Verujem da nije bio član pomenute grupe
Egipćana. Oni uvek idu u trojci, aljkavi su i prevrtljivi. Par puta su mi se nakenterili i ispod zgrade pa arlaukali (zato što sede na suprotnim stranama ulice pa se dovikuju preko kolovoza) pa sam ih rasterivao i terao da idu u Knez. Od tada ih uglavnom tamo i viđam.
Jedan, čini mi se i najinteligentniji od sve trojice, je uvežbao glas i akcenat da zvuči kao... em kako da kažem... paaa da ne zvuči kako je ranije zvučao i kako zvuče druga dvojica kolega. Eto, nadam se da je jasno. :lol: Tačno se vidi kako ubija svoj stari akcenat i produbljuje glas kad kaže ''MoUže cigaUra?'' :lol:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902466#p902466:3e93xhgc je napisao(la):
MC_ » Pet Nov 26, 2021 4:48 pm[/url]":3e93xhgc]Mislim da mnogo mesate profesi0onalne prosjake i beskucnike.
Profesionalno prosenje je vrsta zanata.
Ovi prvi vrlo cesto imaju prebivaliste.
Ne mešamo već naprotiv, ukazujemo na razlike između njih. I kako ih prepoznati.
Ispod onog posta gde sam opisao iskustva sa ''Zaječarcem'' i
Egipćanima što čiste cipele, baš sam hteo da napišem da je moja neka procena da ovde većina beskućnika ne želi da prosi već skupljaju stvari i snalaze se kako znaju i umeju. Od onih koji prose, a kojima istinski trebaju pare, to se nekako vidi. To su npr onaj čiča kod Albanije što ima natpis ''ja sam gladan'' i samo sedi, ne mrači ljude, ne dobacuje, prosto ne pokušava da DOKAŽE da mu zaista trebaju pare.
Beše tu i jedan deda koga mi mnogo bilo žao, što je prosio 2019. i 2020. ispred Bioskopa Zvezda. Isto se vidi, pruži on ruku ali ne mrači ljude. Čak nije mogao ni da govori, jedva i ruku držao. Davao sam mu kad god bih prošao, ali ne baš često jer tuda uglavnom proletim u prevozu. Više ga ne viđam, ko zna šta bi s njim. Jednom ga neki
Egipćani junior gnjavili i čikali. Brabonjčići mali.
Ali sve u svemu, ko ima malo iskustva i percepcije, može da prepozna one koji prose jer im stvarno treba i one koji to rade jer su lenji i odvratni ljudi.
Kažem, ti kojima zaista treba obično se ne upinju da ti nabiju na nos i dokažu da im treba. Zato što njima treba 500 dinara dnevno (po 20 dinara od 25 ljudi). Dok ovi što su varalački otpadi imaju dnevne ''kvote'' koje hoće da ispune jer ih voza pohlepa. Pa onda jure, e daj ti, eeee daj i ti, eee ajde i ti...
Prve vodi misao ''jel sam skupio za leba danas'' a druge vodi misao ''koliko još imam do kvote'' (da ne kažem dnevnice, pošto to nije rad)