belgrey":2lonl370 je napisao(la):
Danas sam po povratku iz Novog Sada izašao na stanici Novi Beograd i video sam mnogo radničkih kontejnera sa oznakom ZGOP. Poređani su ispod stanice gde je donedavno bio buvljak na strani ka Veru. Stanicom se šeta nekakvo obezbeđenje koje ranije nisam viđao a takođe je renovirana "kapija" tj. onaj rotirajući mehanizam za izlazak sa stanice. Pri tom je obična kapija ubušena u ogradu pa se sad više ne može otvoriti što me je navelo na pomisao da je neko počeo da kontoliše ulaz na stanicu. Oni kontejneri mi deluju kao priprema za ozbiljne radove.
Možda neko od vas zna nešto više. Da li je u planu nekakvo renoviranje stanice zbog Beovoza?
Kontejneri stoje već dugo tu, obezbeđenje je od kako je očišćena površina oko stanice (da ne bi opet prodavali tu đubre), rotirajući mehanizam postoji bar godinu dana (koliko ga ja koristim), a kapija služi za one koji imaju markicu, njima otvori vrata čovek iz kabine. U svakom slučaju, nikakve bitne promene nisu bile u poslednje vreme, osim što su poskidali pragove sa jednog koloseka.