Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Koliko se secam profa nam je rekao da je jedina fabrika za proizvodnju suna u bivsoj SFRJ postojala u BiH

Prosto mi je smesno da ne proizvodimo sine,ipak to nije neka nauka majku mu...

vucko":1qtmsohj je napisao(la):
Prosto mi je smesno da ne proizvodimo sine,ipak to nije neka nauka majku mu...
Jel si siguran? :)
Za šinu koja mora da ima određene karakteristike (nosivost, maksimalnu brzinu, elastičnost, širenje na toploti, izdržljivost na silu pod različitim uglovima itd), potrebno je napraviti odgovarajuću vrstu čelika, u odgovarajućem proizvodnom procesu, napraviti odgovarajući profil šine, sve to testirati nebrojeno puta, sertifikovati, pa tek onda praviti... Dakle, nije to uopšte tako jednostavno, zahteva ozbiljan projekat, ozbiljne laboratorije i ozbiljne pare... A u Srbiji se na žalost, godišnje remontuje 20 kilometara pruge, tako da niko nije lud da investira u nešto što neće moći da proda u dovoljno velikim količinama da bi ostvario profit. :grand:

Ma znam,nego me boli dusa,propao smer na mom faksu nemaju sta da rade profani na smeru za sinska vozila,ako sam dobro video tamo i uce o sinama.Sve se svodi nedostatak para i vizije od vlasti :(

Uz nedostatak para i vizije, ide i lobiranje autoprevoznika... Kad se sve sabere, ode nam železnica u aut... :bash:

JohnnyLee":36p764rm je napisao(la):
sa sve televizor :)
A meni se sve čini da sam na stanici kod Vuka video ekrane koji nisu u funkciji, ili barem staklo iza kojeg bi oni trebali da budu :)
Na onim velikim stubovima je to...slikaću nekad kad odem tamo.

ma treba da unajmimo naucnike iz kine da nam smisle auto na vodu i da ga mi proizvedemo u kragujevcu i sve oteramo u pm... da se ne smaramo vise , a i da postanemo zeleni, pa neka ga pusi i amerika i rusija..

ma treba da unajmimo naucnike iz kine da nam smisle auto na vodu i da ga mi proizvedemo u kragujevcu i sve oteramo u pm... da se ne smaramo vise , a i da postanemo zeleni, pa neka ga **** i amerika i rusija..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
He he pa sve što sada pokušavaju na brzka da sklepaju nacrtao je Tesla,tako da oni nama treba da plaćaju licencu :p a bili su i fer pa su u Ameri svoj električni auto nazvali po Tesli...
tesla-jj-001.jpg

lukpot":3935sfbs je napisao(la):
JohnnyLee":3935sfbs je napisao(la):
sa sve televizor :)
A meni se sve čini da sam na stanici kod Vuka video ekrane koji nisu u funkciji, ili barem staklo iza kojeg bi oni trebali da budu :)
Na onim velikim stubovima je to...slikaću nekad kad odem tamo.
Da, to su touch screen ekrani koji su bili u funkciji pre par godina.

i mislim da nisu crkli, nego je pao sistem i nisu ih nikad vis epopravljali. i u batajnici postoji

Mislim da ima još novijih sistema ,ali lcd ekrani na platformi nisu neka investicija,još ako posluže za reklamiranje sami će se isplatiti,ali najinteresantniji bi bili da se postave preko puta paltformi na tunelskom zidu tamo gde su sada stare limene reklame iz 90'ihi na Vuku i stanici K.Park ..
800px-Stanica_Vukov_spomenik.jpg
....
2110741297_7cab58a66e.jpg

1-st-pancras.jpg

Evo da zamene onaj info semafor na Vuku

izmir2rn5.jpg

Mogao bi se uraditi poseban deo za Gradsku Železnicu,na stanici NBG do izgradnje cele stanice...

Tako bi trebalo da se koristi ali ta kolosjek koji je oznacen kao teretni mislim da trenutno nije u funkciji :kafa:

Vrh