Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Da stim da moze jedan kolisjek u knap normalnog kolosjeka proci bar je tako nesto karlo govorio .
Da je pameti pa da krenu da rade to makar i sa polovnim sinama

direktor":17dby7xi je napisao(la):
Da stim da moze jedan kolisjek u knap normalnog kolosjeka proci bar je tako nesto karlo govorio .
Da je pameti pa da krenu da rade to makar i sa polovnim sinama
Koнкретно везано за Обреновац, моја прва варијанта је била да се направи лака углавном једноколосечна железница у категорији брзог приградског трамваја са оновним интервалом 10 минута (по потреби 20,30 у зависности од дана у недељи и доба дана). Једино у том случају се може користити тунел са садашњим профилом. У случају тешке железнице треба подкопавање и подзиде, како би прошла стандардна железничка возила. Разматрали смо 4 основне варијанте:

1. Тешка железница преко Срема, званична варијанта
2. Лака железница ћирином трасом
3. Тешка железница преко обалоутврде
4. Тешка железница делимично ћирином трасом

Опширније на следећем линку.

Како су потенцијални кредитори више наклоњени тешким железницама, како тешке железнице имају мешовиту намену и како концесионари не желе да уопште доведу машине за мање од 100 километара колосека, а и ради могућности стварања шире политичке подршке, одлучили смо се да у већој мери нудимо варијанте 3 и 4.

Наше званично саопштење, које представља наш сублимирани став, након годину дана бављења том темом.

Napravio sam kratak obilazak od Karadjordjevog parka do Prokopa i nazad bg vozom.

Bg voz je prepun, dosta ljudi je uslo u Karadjordjevom parku da bi jedno petoro izaslo na Prokopu. U povratku sa Prokopa u voz je uslo oko 5-7 ljudi a izaslo oko 10.

Signalizacija za putnike u Karadjordjevom parku je ispravna i tacna i voz je tacan

Inace iznenadio sam se da je razglas na Prokopu bio potpuno razumljiv u odnosu na obilazak uoci otvaranja.

Jesu uklonjeni su. Postavljeno je i novo ozvucenje koje odlicno radi sve u kompletu kao na Prokopu :)

E pa napokon i to ozvucenjenje i displeji da rade kako dolikuje jednoj ozbiljnoj zelenici.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373861#p373861:1s6hlq4e je napisao(la):
Igor » Mon Feb 29, 2016 4:36 pm[/url]":1s6hlq4e]
Inace iznenadio sam se da je razglas na Prokopu bio potpuno razumljiv u odnosu na obilazak uoci otvaranja.

Ako je ozvučenje postalo razumljivo onda je to za svaku pohvalu.

Iz iskustva (a radio sam nekoliko godina na projektovanjima audio sistema) znam da je kvalitet jako teško postići u prostoru kao što je Prokop. Mramor pločice, beton, ravne i tvrde površine, reflektuju zvuk i dovode do stvaranja eha (reverbacije) koja zvuk čini ne razumljivim.

Na žalost, akustičnosti prostora, se kod nas ne poklanja dovoljna pažnja ni prilikom projektovanja a čini mi se da kod nas ni arhitekte često nisu upoznate sa potrebom ostvarenja funkcije razglasa za prostore kao što su stanice, sportske dvorane, i slično, tako da kvalitet na tom polju najčešće izostaje. Konkretno, u slučaju Prokopa, imam utisak da je uopšte uređenje enterijera bačeno u drugi plan tako da je svako poboljšanje u tom smislu hvale vrijedno.

Potpuno si upravu o tome retko ko vodi racuna mada verovatno i znanja nedostaje ili jednostavno nije prioritet. Ako neko bude u prolazu na Prokopu neka obrati paznju na zvuk pa da imamo jos jednu potvrdu bolje situacije posto je pred otvaranje bilo potpuno nerazumljivo. Na stajalistu Karadjordjev Park je situacija kako treba zadovoljava potrebe

Stanujem u blizini i često koristim voz , i mogu reći da se sad lepo razume. Bolje je nego što je pre bilo. Pre je toliko krčalo da se nije moglo ni razaznati šta govore. Sada čak i moja majka koja slabije čuje , jasno čuje šta pričaju.

http://rs.n1info.com/a141830/Vesti/Svi- ... marta.html

Ej nije postignut dogovor sa djp da plati pranje prozora
Iako bi djp trebala da naplati prnale za stroku na vozovima
pa je krs firma srbija voz odlucila velikodusno da opere svoje sopstvene garniture :bash: :bash:
Dali su sebi rok do kraja mjeseca dok nevidim nevjerujem

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375381#p375381:rbcx6q4o je napisao(la):
direktor » Thu Mar 10, 2016 5:13 pm[/url]":rbcx6q4o]http://rs.n1info.com/a141830/Vesti/Svi-grafiti-sa-BG-vozova-bice-uklonjeni-do-31.-marta.html

Ej nije postignut dogovor sa djp da plati pranje prozora
Iako bi djp trebala da naplati prnale za stroku na vozovima
pa je krs firma srbija voz odlucila velikodusno da opere svoje sopstvene garniture :bash: :bash:
Dali su sebi rok do kraja mjeseca dok nevidim nevjerujem
UUU konacno da mogu da gledam kroz prozor kao covek, a ne da zveram u ostale ljude ili jos gore u ekran...

btw..st*** su i ljudi koji se voze njima..Ne znam kako ce to tek da rese...
Sedista se redovno lome, unutrasnjost voza sara, rezbari i lepi raznim nalepnicama...
Da ne pricamo tek o BusPlus aparatima koji cak i kada nisu ni upaljeni ne izdrze vise od par dana...
Mada mi je njihov vandalizam dao jedinstvenu priliku da vidim unutrasnjost aparata, kako je sta povezano..itd.. :mrgreen:

Ja se ne bih previše radovao. Kao što reče direktor , dok se lično ne uverim ...

Јесте ли задовољно резултатом? Нисте ваљда очекивали да ће и прљавштину да оперу, газда реко само графите :violina:
12821524_884258228353479_8851062917713992238_n.jpg

1934800_884258435020125_7719418478157840965_n.jpg

944903_884258658353436_4911358714392418213_n.jpg

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=884261121686523&id=776285799150723

Ipak ce biti oprane cjele garniture za par dana ce se vidjeti rezultati

BG voz danas ne saobraca do 20h..mada nigde nisam video najavu za to..
Inace mi pandur(jedan od dvadesetak) preprecio put kod Vuka i nije mi dozvolio da udjem..
Verovatno se politicari setaju kroz prokop..

Blokirane i glavna stanica i železnička u Novom Sadu... Neki kažu zbog posete princa Čarlsa, mup kaže rutinska kontrola..

Ceo dan su na stanicama, i ja kad sam se vracao sa faksa posle 12 bilo je par njih kod Vuka.

Malo mi je verovatno da baš danas kada je u poseti princ Čarls , bude rutinska kontrola , a svi znamo da je posetio i Novo groblje.

Inace na tosinom su prdvece oko 6 stajalo njih 2-3 i onda du odjednom sa sve rotacijom uleteli kombijem preko trotoara pa skroz gore do stepenica...
A na glavnoj je bilo barem 4 patrole i prepuno policije ali je bilo otvoreno..

20160320_140842.jpg

20160320_140829.jpg

Dobih ove fotografije pa da podjelim uz dozvolu autora ciste se prozori na garniturama bg voza u tps zemun :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377062#p377062:3l9lgia0 je napisao(la):
direktor » 20.Mar.2016[/url]":3l9lgia0]Plati i nije problem
Zar ih ne placa grad?

Vrh