Naši mediji obično služe kao sredstvo za napad na radnike.
Nedavno je novinar RTSa direktno bez ijednog dokaza optužio radnike i predstavnike pojedinih sindikata za opstrukciju i sabotažu na vozilima GSPa, da bi se posle deset dana desio incident gde im je neovlašćeno lice ušlo u prostorije pogona, pokrenulo vozilo i napravilo veću materijalnu štetu na imovini.
Jel ste negde slučajno pročitali koliko miliona dinara je šteta na vozilima GSPa u poslednje dve godine, a direktor nije snosio ali nikakve posledice? Jel ste mogli da pročitate ili čujete da se radnici šikaniraju i preti im se otkazima zbog traženja prava koja su im opstrukcijom oduzeta? Jel ste mogli da pročitate da je statut firme u suprotnosti sa zakonom o bezbednosti saobraćaja? Jel neko negde mogao da pročita, da svako ko se usprotivi, biva sankcionisan destimulacijom i prebacivanjem na drugo radno mesto? Naravno da ne, a iz medija dopiru samo spremne i tačno definisane rečenice iz kuhinje nadležnih. ALi ajde, ničija do zore nije gorela.
Što se tiče konkretnog slučaja, opet su stradali krajnji korisnici, šta mislite, odakle će se naplatiti ovo čišćenje? Neće sigurno iz džepova onih koji su ovu štetu napravili.
Kada sam napisao da skotovima koji prave ovakvu štetu na javnoj imovini treba lomiti ruke i noge, bio sam osuđen kako je to vandalski i divljački, a šta je ovo? To su jedni isti ljudi, koji iznova i iznova pričinjavaju štetu za nešto što je vlasništvo svih nas, džabe su ih čistili kad će za nekoliko dana ponovo biti iškrabani, prvi razlog, i da ih uhvate ne mogu da ih kazne, mogu samo da odgovaraju za oduzimanje prava na slobodu kretanja. Da ih zasluženo kazne, više će odgovarati nego ovi što su pravili štetu, sve dok nam je sve naopako i nakaradno postavljeno, mi ćemo lečiti posledice, umesto uzrok problema. Kako naplaćuju nepogrešivo sve namete od poštenog sveta, tako mogu i od ološa, pleni, sve što ima, ako nema društveno korisni rad, dok ne isplače svaki dinar, kad jedan nastrada, zamisliće se mnogi.