Ne radi se ni o kakvom "uređenju keja" već se radi o prilagođavanju keja splavovima i rasterivanju konkurencije.
Ovaj splav, "Nivo", je poslednji koji je postavljen, najveći je na ovom delu Save, ispred njega je posečeno ono stablo pa se digla frka.
Kada su određene lokacije za splavove po ovom Šapićevom konkursu, od svih postojećih jedino se ovaj splav "našao" na definisanoj lokaciji, i to u milimetar svojih gabarita.
Sada vidimo da se i kanal za cevi sa pijaćom vodom i otvor kroz nasip kopaju - tačno ispred ovog splava. Ovo nije niz običnih slučajnosti.
Poslanici opozicije rade ono što im je i posao - brane volju građana i bore se protiv samovolje i bahatosti vlasti, ja sa time nemam problem, ni ja ih nešto ne gotivim, ali bolje nemamo (zapravo, sada bi trebali da budu u skupštinskim klupama i da se raspravljaju o prihvaćenom rešenju za priznavanje otcepljenja Kosova, ali ovi su suspendovali rad Narodne Skupštine....). Da oni nisu tu, da nisu privukli kamere i medije, plaćeni batinaši bi napali građane.
A ako neko hoće da podrži bušenje nasipa zbog nečijih splavova, slobodno neka ode i podrži ove radove.
Ovi od kada su došli, stalno prave neke probleme sa vodom, rekama, izvorima i izvorištima, poplavama, kanalizacijom... ja bih na vašem mestu bio krajnje oprezan kome verujem.
I da, Akva park je i ovako loša ideja - ali tu su ulupane privatne pare.