Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Protivnik sam nasilja u bilo kom obliku pa sam zato i lajkovao komentar koji se odnosu na one sa kapuljačama mada isto ne podržavam dolazak ispred kuće kao ni te splavare i splavove koje bih sve uklonio.
 
Мислим да је то најрационалније. Оба могу бити истина у исто време. Не мора се стајати ни на чију страну.
 
Protivnik sam nasilja u bilo kom obliku pa sam zato i lajkovao komentar koji se odnosu na one sa kapuljačama mada isto ne podržavam dolazak ispred kuće kao ni te splavare i splavove koje bih sve uklonio.
Za početak, da ti ja objasnim, ne moraš ti da se njima pravdaš...
Ako se već meni nisi pravdao za brisanje naslovnih stana nekih novina iz 90tih koje je njihov šef uređivao...
 
Razmišljao sam da li da odgovorim ili jednostavno ignorišem ali pošto mi je inputirano da podržavam nasilje ipak sam morao da odgovorim. Svog političkog stava se ne stidim šta više on se delom ogleda u ne tako čestim postovima u temi izbori i lajkovima koje dajem.
 
Ma uhvatila ih prpa i nervoza jer nemaju poverenja ni u šefa ni jedni u druge, što znaju da je sve laž i obmana i da im sve stoji na staklenim nogama. Samo smireno.
 
СНС су рогови у џаку, сви морају да се доказују главном, а међусобно се саплићу, као нпр. Весић и Гангула и ако су идеоллшки оба прелетачи из ДС.
 
Гледам на интернету, удружење пилота Куријаци с Ушћа се буне што желе да им по други пут преместе сплав. Изгледа су на конкурсу победили фенси снобовски сплавови.
 

Policija zaustavila građane u zatrpavanju kanala za splavove na Savskom keju

Grupa građana iz novobeogradskih blokova, koji se protive kopanju na Savskom keju radi postavljanja cevi za priključke na vodu ugostiteljskih splavova, koji su izabrani na konkursu gradskih vlasti za licitaciju prostora za njihovo postavljanje, u sredu uveče je lopatama zatrpavala te kanale, rekli su vlasnici splavova koji konkurs smatraju nezakonitim.

Radnici JKP-a Beogradski vodovod i kanalizacija kopali su kanale u ponedeljak i utorak, a u sredu uveče je grupa građana zatrpala deo kanala dok nije došla policijska patrola da ih čuva.

Pravni zastupnik vlasnika splavova koji konkurs smatraju nezakonitim, Vesna Josić rekla je agenciji Beta da je konkurs za ugostiteljske splavove bio nezakonit i da ogroman broj prijava nije bio sačinjen na propisan način i morale su da budu odbačene.

„Građani se protive bušenju nasipa da bi se ugostiteljski splavovi priključili na instalaciju JKP Vodovod i kanalizacija i isključe sa reni bunara, iako oni nisu na njih bili nelegalno priključeni, već im je to omogućila tadašnja vlast“, rekla je Josić.

Dodala je da je na konkursu za licitaciju prostora, koji je raspisan krajem novembra prošle godine, moglo da učestvuje svako pravno lice, bez obzira što nema plutajući splav i što mu šifra delatnosti nije ugostiteljstvo.

Ona je navela da su od tri firme koje su učestvovale na konkursu i ne bave se ugostiteljstvom dve osnovane 15 dana pre raspisivanja konkursa. Josić je rekla da vlasnici splavova koji ih koriste tridesetak godina nisu imali nikakvu prednost u odnosu na one koji ih nisu imali u vreme raspisivanja konkursa.

Oko stotinak vlasnika splavova na Savskom keju, koji nisu prošli licitaciju za zakup mesta, okupilo se sredinom marta ispred vile gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Grad Beograd je krajem novembra objavio javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji Grada Beograda, na kojima će biti smešteni splavovi, a ponude su mogli da daju pravna lica i preduzetnici.

Prema izboru zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta, kako je tada navedeno, imaće rok da ih sami uklone. Ako to sami ne učine bilo je planirano da oni budu uklonjeni u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za Grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama.

U međuvremenu je odluka promenjena i 1. marta je raspisan oglas za izbor firme koja bi trebao da uklanja splavove koji nisu zakupili prostor, a vrednost posla je 100 miliona dinara ili 850.000 evra za godinu dana.

Grad Beograd se obavezao da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode.

 
Bune se godinama da se ne vidi reka od splavova a kada se donese odluka da se makne 90% splavova onda sabotiraju i zatrpavaju kanal koji ce svakako biti zatrpan i nasip ce biti nepromenjen. Pitate se zasto to rade? Pa zato sto su to politicki pilicari.
 
Intergritet konstrukcije se narušava kopanjem, probijanjem i ugradnjim elemenata koji nisu predviđeni projektom, proračunom i nominalnim optrećenjima nasipa.
To su naravno neshavtljivi pojmovi nekome ko je "izračunao" da se uklanja 90% splavova i kojem je građanski otpor izazivanju opšte opasnosti po živote i imovinu - "političko pilićarenje".
 
Poslednja izmena:
Bravo za gradjane NBGD-a!
Vise ne postoje organi vlasti. Samo Hulja, radikali na jednoj stranii i gradjani na drugoj.
 
Ne vidim problem da se nešto kopa ako postoji dozvola izdata od koga treba.

U ovom slučaju te dozvole nema, tako da je reakcija građana na mestu.
 
Vidim na vestima da je sinoć policija izašla da spreči građane da zatrpaju kanal od splava Nivo do nasipa.

Ma promenili bi ovi i Zakon o vodama po kratkom postupku da bi i formalno mogli da buše nasipe zbog splavova, ali su sticajem okolnosti raspustili Skupštinu da se ne priča kako su predali Kosovo Velikoj Albaniji.
A policija za to vreme obezbedjuje da se kopa otvor kroz nasip... jezivo.
 
Taj nasip je odavno bušan kao švajcarski sir od priključivanja 120 splavova, pa je izostala veća reakcija udruženja. Stičem utisak da i kada bi se jedna ljuljaška postavila krenulo bi mitingovanje. Nedavno su zaustavili i dalje radove na raspalom šetalištu L. Kardenasa kada su završili do Gandijeve. Sa druge strane pohvale za održavanje trke Lazaro Kardenasa i oslikavanje betonskih amfiteatara na šetalištu.
 
Provlačena su gumena creva za vodu i ljudi su i tada slali prijave, nije da nisu... prijavljivali su i neki sa ovog foruma.
Sada bi da probuše nasip za cevi velikog prečnika na više mesta. Ovo sada opasno eskalira.
 
Ako sam ja dobro skapirao, oni ove cevi za povezivanje splavova sa vodovodnom mrežom kod zgrada, postavljaju u plitak rov koji je - iznad onog zatrpanog betonskog kanala za neizgrađeni toplovod Obrenovac-novi Beograd iz kojeg su povađene cevi, projekat koji pokušavaju da ožive (i pritom da otkopaju i ponovo polože cevi)?
 
Народни посланици Срђан Миливојевић, Мирослав Алексић, Радомир Лазовић, Биљана Ђорђевић, Ђорђе Микетић и Александар Јовановић Ћута придружили су се грађанима који у новобеоградском Блоку 70 покушавају да зауставе наставак, како тврде, нелегалних радова на прекопавању Савског насипа. У једном тренутку је било и напето, када је Александар Јовановић Ћута покушао да се пробије између припадника полиције и дође до камиона који је довезао делове за заштитну ограду за градилиште.

Premalo je gradjana, a blokovi su veliki,
Vecina je uz policiju i vlast.
 
Ja sam iz bloka 44 ,nekada sam vozio camac od Zemuna do nasih Blokova uz samu reku na metar od obale ,kada nije bilo nijednog splava.I jedva cekam da se resi i rascisti haos sa splavovima da konacno mozemo da vidimo reku,ali nije problem samo reka ,svi gore pobrojani poslanici mogli su da naprave 10 metara levo hoda i da pogledaju Akva park u bloku 44 ,groblje od gradjevine koju su oni i Bogdanovic iz Demokratske stranke poklonili nama da u tom smradu i rusevinama i crkotinama uzivamo evo jos malo pa 30 godina.
Gde si Cuto 30 godina da se resi to djubre koje ste nam napravili u bloku i na Savi.
Podrska za Sapica i sve koji pokusavaju da rese probleme koje su ovi strucnjaci napravili u blokovima i na Savi.
Ovaj iz Krusevca,ovaj iz Trstenika,ovaj iz Resnika nalevo krug i mars svi svojim kucama i tamo resavajte probleme,u blokovima nemate sta da trazite.
Pozdravlja vas st**a iz bloka i bolje da narod nedolazi tamo jer biste se nasli na cudu ako dodjemo i kazemo vam sta mislimo o vama i vasoj brizi za nas iz blokova .
 
Vrh