Kada izmedju dve cevi nedostaje onaj deo koji ih spaja dogadja se da voda prodje do komsije ispod odmah, sto je u svemu i bolja varijanta, ili bude sve u redu dok neko recimo ne napuni kadu, ili uopste upotrebi veliki mlaz ili kolicinu vode, kada procuri ispod. Prvi put kada se to desi odes i komsija ti se izvini, uvek se neko kupa ili pere nesto, ti se umiris...do sledece prilike. Ti uverena da je sve inace u redu, i da je nemar u pitanju, on covek u sustini ni kriv ni duzan...i pakao dok se neko ne seti najzad i pogleda pod kadu, i zagituje spoj.Anabela":remvg4ak je napisao(la):.... generalo sam bila zadovoljna stanom..... sve do pre neki dan.... komsije sprat iznad, nisu se jos uvek uselili , po prvi put ljudi koristili kadu pre neki dan i bas tad meni se pojavila vlaga na plafonu kupatila... ...
Ne izlazi iz oluka! Nimalo, iako se i to cula sam desavalo ponegde. Ne, ne iz oluka. Kroz zastakljene prozore na terasi! I to su dolazili 2x i sve zalili silikonom, sva kriticna mesta, i uglavnom kada bas nije jak pljusak i nema vetra da zapljuskuje, vise nema vode na terasi, ali kada kao juce ima i jednog i drugog napravi se mala barica. A juce sam i videla tacno kuda ide, pa cu sama malo silikona jos. Zamisli, kroz srafove koji se nalaze ispod onog zleba, sa donje strane. Malo je komplikovano ovako za objasnjavanje, ali poenta je da se sva mesta koja bi mogla da propuste vodu zacepe.Cobretti":ci4b79js je napisao(la):lily of the valley
Odakle ti ulazi voda na terasu, juce se bas videlo sta se desava tokom one jake kise. Ne kapiram kako izlazi iz oluka?
Ni sam beton nije imun na kisu, ako je uopste beton u pitanju. Vremenom beton erodira, mogu da se stvore male naprsline, koje kasnije mogu da prerastu vece i tako dalje. Resi to bolje na vreme, da kasnije ne bi imao potop. Licno sam se uverio da je odlican lek za to premazivanje onom sivom masom koju koristie auto limari, zaboravio sam kako se zove. Samo ni to nije vecito resenje, jer pre ili kasnije i ta masa krene da pusta vodu, pa mora da se ponovo nanese. Ljudi cesce stavljaju Kondor, to ti je ona crna masa, nesto kao katran i moze da se vidi po celom NBG, ali nemoj to da koristis, jer posle 2-3 sezone suncanja i smrzavanja postaje krt, pa pocne da propusta.Cobretti":6a3r7uxm je napisao(la):Da te srafove sam i ja zapusio, sad me muci to sto se neka voda zavlaci u beton pa izbija kroz plocice...
9000 BTU jeste klima manjeg kapaciteta ali dvosoban stan teško da bi ohladio jednom klimom, koliko god kapacitetna bila. Ja u starom stanu u dnevnoj sobi imam vrhunsku 12-icu i jedva hladi susednu prostoriju koja je spojena običnim vratima. Mnogo zavisi raspored prostorija, ako imaš klasičan dvosobni u Belvilu onda zaboravi da jedna klima može da ti završi posao i u spavaćoj.goxyz":vxnzqo1x je napisao(la):izvinjavam se gospodi iz belvila sto za svoj novac trazim kolko tolko postovanje ugovora sa njihove strane kao i kvalitet i standard gradnje i da se izvinem sto zakeram sto su mi uvalili klimu 9 da hladim ceo stan od 60m2 . doduse ja sam po ugovoru i dobio klimu samo nije pisalo da ce biti najmanja.
jadan je narod i zemlja sa takvim bitangama koji gledaju da te maksimalno opeljese i prevare a posle kao sad na ovom forumu pisu kojekakve gluposti kao da mi kupci zakeramo i nesto izmisljamo.
ako na ovom forumu budu i dalje branili kvalitet gradnje u naselju belvil bez cinjenica zaposleni u delti, belvilu ili zastupnici njihovih interesa ja cu da se zainatim i svakodnevno objavljujem nedostatke koji postoje kako bi se bar neko spasio i odustao od kupovine ako takvih i ima.
To je otprilike prica. Mada tesko da je neophodno imati klimu i u spavacoj sobi, posto iz dnevne sobe nocu (kada je malo hladnije) mozda i moze da dobaci, naravno nece biti 18C, ali nije ni zdravo spavati u tako hladnoj sobi.ZokyNBGD":2mfzybz7 je napisao(la):ako imaš klasičan dvosobni u Belvilu onda zaboravi da jedna klima može da ti završi posao i u spavaćoj
Ja sam planirao isto da uradim cim skupim novac. Da li si se raspitao da li instalacija (promer bakarnih cevi od unutrasnje do spoljasnje jedinice) od 9-ke odgovara LG 12-ici? Mislim da je u tome sustina svega jer klima gubi znatno na mogucnostima ako odgovarajuci precnik cevi nije postavljen, a najlakse je bilo ostaviti ukopane cevi u zidu.Erysimum Cheiri":5zwr498t je napisao(la):lol - ja ti kazem da su majstori samo skinuli spoljnu jedinicu i na njeno mesto i postojeci odvod montirali novu spoljnu jedinicu od LG Art Cool klime za cca 30min unutra montirali novu unutrasnju jedinicu popunili rupe od prethodne, prekrecili itd. Sacekali malo da vide jel sve OK (uredjaj kosta 85k dinara, pa rekoh da ih malo i maltretiram).
Razlika postoji jer je prečnik cevi i priključne matice 10mm za 9ku, a 12mm za 12ticu. Instalacija ( cevi) 9ke može da se iskoristi i za 12ticu ali moraju da se dobro prerade krajevi kako ne bi bilo curenja na istim. Tehnički na klimu nema uticaja manji fi.hedonist":3purdr01 je napisao(la):Da li si se raspitao da li instalacija (promer bakarnih cevi od unutrasnje do spoljasnje jedinice) od 9-ke odgovara LG 12-ici? .
A zašto ne ugradiš 9ku koju si skinuo iz dn. sobe?Erysimum Cheiri":3purdr01 je napisao(la):razmisljam da ugradim bar onu sobnu klimu u spavacu sobu.
ubacicu jedan od onih DeLonghi unutrasnjih klima uredjaja i to je to.
hehe, imam i ja vrata sa kvakom Enterijer Jankovic levo otvaranje, pa ako nekom treba nek se javi. Vrata su kao nova, skinuta su sa ulaza u kuhinju.13":30xdfk6b je napisao(la):lily of the valley
Vrata su orginal Jankovic skinuta sa zida prema kuhinji, bela sa peskiranim staklom , sirine su 60cm, pa prodajem ih za 120e
Zato sto bih ispostovao to sto su rekli da se ne sme ugradjivati nista na spoljnim zidovima. U seboju nema zardinjera ispod prozora spavace sobe... Razapeli bi me ovde na forumu kada bi na belom Seboju upadala u oci moja klima (mislim da bih za sada bio jedini sa dodatnom klimom)Nevenkovic":3ffq6b90 je napisao(la):Razlika postoji jer je prečnik cevi i priključne matice 10mm za 9ku, a 12mm za 12ticu. Instalacija ( cevi) 9ke može da se iskoristi i za 12ticu ali moraju da se dobro prerade krajevi kako ne bi bilo curenja na istim. Tehnički na klimu nema uticaja manji fi.hedonist":3ffq6b90 je napisao(la):Da li si se raspitao da li instalacija (promer bakarnih cevi od unutrasnje do spoljasnje jedinice) od 9-ke odgovara LG 12-ici? .
A zašto ne ugradiš 9ku koju si skinuo iz dn. sobe?Erysimum Cheiri":3ffq6b90 je napisao(la):razmisljam da ugradim bar onu sobnu klimu u spavacu sobu.
ubacicu jedan od onih DeLonghi unutrasnjih klima uredjaja i to je to.
Ti i dalje po svom... Pa zamene se lepo sve cevi kada se ugradjuje jaca klima. Uz svaki klima uredjaj ti stize specifikacija za cevi (moguce da su i cevi bile u paketu), izvukli su iz zida stare instalacije i postavili nove. Otvor koji su malo sirili su kasnije popravili, stavili unutrasnju masku za kablove i creva tako da izgleda jos bolje nego sto je bilo...goxyz":2kg70ai0 je napisao(la):U instalaciji klima uredjaju 9 postoje pored creva za odvod kondezovane vode iz unutrasnje jedinice i el. instalacija koji sluzi za napajanje spoljne jedinice kao i bakarne cevi kroz koje prolazi gas koji kruzi u zatvorenom sistemu iste. E te cevi ne mogu biti istog precnika za uredja 9 i uredjaj 12 ali u srbiji majstor moze sve i kada vam kompresor crkne a on je 50-70% cene klime da kaze da nije on kriv. Na kraju krajeva svaki proizvodjac klima uredjaja daje upustvo kako se montira i sta se koristi pri montazi u kome se vidi da su za uredjaje 9 i uredjaj 12 razliciti promeri cevi.
onaj ko zameni spoljnu i unutrasnju jedinicu 9 od jednog proizvodjaca za drugog nece morati da menja bakarne cevi.