Pa dobro, ali ako ljudi kazu da se ne izdaje, a na mojkvadrat.rs se vrte isti oglasi od pocetka godine (na primer 60 kv za 450 eura ili onaj sto je od pocetka godine useljiv od 1.06. lol) onda je nekome losa racunica. Sada jeste nova situacija, a ona je da na primer studenti iz unutrasnjosti masovno otkazuju stanove, a ponuda vecih stanova je nikada bolja... Ne kazem da sam 100% u pravu, ali mi zaista deluje da u situaciji kada je kurs sa 76 otisao na 106 tesko da ce opstati toliko visoke rente (koje su, usput, vezane uvek za euro) kao sto su bile pre godinu-dve...
Mislim - meni bi prvome odgovaralo da je renta u Belvilu 30% veca nego u ostalim delovima NBG-a, ali bojim se da to nece biti slucaj - ko je podstanar nece mnogo da se luksuzira je ga je a) muka naterala da bude postanar b) podstanar je dok ne skupi lovu za kredit.
Ima i ona kategorija ljudi kojima firme placaju stanove (predstavnistva, ambasade itd), ali oni sigurno nece da rentiraju 1.5, vec 3.0, 3.5 itd...
Problem je sto kod nas ni iza cega ne stoji zdrava ekonomska logika - bolje ti je da spustis rentu za 50-100 eura nego da ti stan, koji je namenjen izdavanju, zvrji prazan, jer ti je tako gubitak mnogo veci, a fiksni trosak ide, pa ide (komunalije, rata za kredit itd...).