Istina je da bih mogla da živim gde god hoćeš u ovom gradu, uključujući Borču, Rakovicu, Surčin.....jednostavno, gravitiram ka Novom Beogradu, i možda sam već navikla na ravnicu i visoke zgrade. Skoro ceo svoj život sam živela u takvom okruženju. Glupo bi bilo na primer, ako vam roditelji žive na Konjarniku, da sebi uzimate stan u Belvilu ili Bežanijskoj Kosi....treba vam sat vremena da do njih stignete. Ne smeta mi ako se nekome ne sviđa ni Belvil, ni Novi Beograd uopšte. Svi moji prijatelji žive u starom delu grada i za njih je NBG špansko selo, dakle nikad ne bi ovde. Ono što mi smeta jeste da se konkretno o Belvilu raspravlja kao o kuli u vazduhu.....svi znamo sve o izolaciji stambenih zgrada. U bloku 24 su govorili "Tek da vidiš kako je u 19A, ujutro budilinik probudi celu vertikalu.." Ali eto, u Belvilu je to EKSTRA loše. A nije. Bolje je nego u bloku 24. Sto posto bolje.U bloku 24 lično nama je propuštala spoljašnja fasada i kvasila nam zid (srećom iza zavese) pa se nije videlo, do pola zida!! I to ne uvek, samo kada vetar nanosi kišu prema time zidu. Niko na to i ne obraća previše pažnju. Belvilu su zamerali i ulazna vrata, kažu bez štokova!!! Eto, to je ono što stoji za mene kao zaključak. A cena kvadrata u bloku 24 je VIŠA nego u Belvilu.
I sada, kada bi trebalo ponovo da kupujem, uzimajući u obzir to kojoj klasi pripadam, ne znam šta bih drugo izabrala. Šta ću ja u Baja Pivljanina????Za stanove na Vračaru sa bazenima i svim tim stvarima, to je izvan moje lige. Nemam problem sa nekulturnim komšijama što smatram da sam imala sreću, ovde mi je mirno, uredno, opušteno....Raspored u stanu mi je savršen za moje potrebe. Pošto sam već ovde navela da imam i garsonjeru ovde, dopada mi se što je u tom stančiću kuhinja potpuno odvojena od dnevne sobe, i što je kupatilo iste veličine kao u velikim stanovima. Klasično, veliko kupatilo, veće nego u mom 4sobnom stanu u bloku 24. Ne znam kako da budem nezadovoljna. Do sada je bilo ok.