Sister
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.05.2010.
- Pohvaljen
- 30
Erysimum Cheiri":3bcst6sm je napisao(la):stf":3bcst6sm je napisao(la):Нису сви,Feanor":3bcst6sm je napisao(la):Koji ste vi belvilovci snobovi
али добар део жестоко пати од комплекса више вредности што је само по себи некултура. Није "сиромашни" менталитет него "буржујски" али је сељаклук једнаке снаге.
А велики део не може да прихвати чињеницу да су преплатили станове, али то је оправдано, јер је у питању животна инвестиција. Ја лично браним и чоколадицу када узмем у Максију, а могу мислити колико бих бранио стан од 90 000 евра, па макар да јесам појео оно што се не је!
To je upravo ono o čemu se ovde priča... Ja otkako sam kupio stan, pa posle i drugi u Belvilu više se i ne sećam koliko para sam uložio u adaptaciju i nameštaj. U jednom smo vadili skoro sve elektro instalacije (sa sve kutijom sa osiguračima) i radili nove, izmeštali skoro sve cevi u kupatilu, preuredili raspored... Verovatno su troškovi adaptacije izašli kao 30-40% vrednosti stana (ukupna kvadratura skoro 170 m2)... Zaista me baš briga da li sam platio par hiljada eura više ili manje, ako je to životni prostor koji mi odgovara, a i više mi nego odgovara.
Mislim, kupiš kola za 50 000, a posle 5 godina vrede jedva 20 000. Tako stvari funkcionišu - sve košta. Možeš ti da se tešiš da si ispao pametan što si kupio Jugo za 600 eura koji posle 10 godina vredi 500 eura (i imaš jeftiniju registraciju, servis na buvljaku itd), a da je onaj bu**** što je "izgubio" 30000 eura za 5 godina vozeći "malo bolji auto". Jednostavno, ne razmišljaš isto kada nemaš prebijene pare u džepu i kada si nešto stekao u životu. To je ta priča o "mentalitetu siromaštva".
I onda ti pričaš o nekakvoj čokoladici u Maxiju. To je upravo primer razlike u razmišljanju :blah:
Nemati prebijene pare u džepu znači putovati bez prtljaga. Na sve važne sastanke u svom životu idem isključivo bez žute banke u džepu, to mi je kao dobra sreća. Da nisam baš do kraja poremećena, i sam Pikaso je govorio da voli da ima novac, ali da živi kao siromašak. I kako bre nije ti važno da li si dao par hiljada evra više ili manje..mentalitet siromaštva, kako je to neko ovde nazvao, mi se ne dopada, ali vrlo često i "način razmišljanja" odnosno mentalitet onih koji su kako kažeš "nešto stekli u životu" takođe može da bude kao krivo drvo. Valjda je prava stvar u sredini. Ne vredi da se pita da li je zaista vredelo dati nekoliko hiljada više ili manje za uređenje stana. Hoću da kažem, ugađanje sebi do najsitnijih detalja te vodi u prevremeno starenje. Thats not my cup of tea.