Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Ko je vlasnik zemljišta i slobodnih parking mesta u neposrednoj okolini zgrada?
Ako sam ja dobro zaključio, to je privatno zemljište koje pripada svima vama koji ste kupili stanove, nešto kao zajedničke prostorije u stambenim zgradama. I sad ispada da je to mnogo gore i skuplje nego u slučaju kada se radi o javnim gradskim površinama.
Eto, npr. JKP zelenilo uređuje sve javne površine i to plaćamo preko raznih poreza i taksi, ali kod vas zelenilo uopšte ne prilazi zgradama i svako održavanje i čišćenje plaćate sami, preko ugovora kojim ste obavezni finansirati preduzeće koje je sam investitor angažovao.
Zar ne bi bilo bolje da sve te površine koje su sada u vašem privatnom vlasništvu jednostavno poklonite gradu, a zauzvrat dobijete kompletno besplatno održavanje i čišćenje. I zašto jednostavno ne podnesete prijave protiv odgovornih u tom preduzeću koje vam održava rampe kada su jasno videli ko je istu polomio, a nisu ništa preduzeli da se krivac prijavi i protiv njega podnese tužba. Kakva je onda uopšte njihova svrha ako neće nadgledati, snimati, prijavljivati i tužiti za nadoknadu štete u slučaju iste. Ako neće da rade, najurite ih i zaposlite neke druge. Ako ne možete da ih najurite, onda ih tužite zato što ništa ne rade, platite drugo obezbeđenje, a pare tražite preko suda od ovog prvog.
Eto, prosto k'o pasulj, samo neko treba da udari šakom o sto. Ali nemojte čekati da grado to uradi umesto vas, mrdnite se malo, vi samo konstatujete i zgražavate se kada neko nešto polomi ili ukrade, a nema nikakvih konkretnih i radikalnih mera koje bi trebale nastupiti posle toga.

Jel neko dobio ponudu iz Belvilla sa novim cenama vecih stanova?

grado":30wmh04d je napisao(la):
Ne mora kuća, može stan na poslednjem spratu. To je neki kompromis između svih prednosti života u stanu i života u kući. Kuća mora imati veliko dvorište, inače sve prednosti života u kući padaju u vodu ako komšija na svom placu, 5 ili 10 metara od tvoje kuće otvori servis, kafić i sl.
Kada si na poslednjem spratu onda si ti master, a onaj ispod slave. :D
Ne može niko da ti lupa odozgo sa štiklama, loptom, stolicom, čekićem itd, niko ti ne trese tepihe i mrve sa stola na prozore i terasu, ne curi ti voda kada neko gore zaliva cveće, nemaš opasnost od višegodišnjih sporova sa komšijom ako curi iz njegovog kupatila, a on neće da popravi, ne može da ti se izlije kanalizacija po stanu ako se zapuši vertikala, itd. itd.
Ima jako lepih dupleksa u bloku 44 - oko 120 kvadrata na 6. i 7. spratu, delimično u potkrovlju. Ima jedan u oglasu, dosta dugo se vrti, a oglašena cena je 150.000. Think about that. Uz malo cenkanja spustiš cenu za 10%, prodaš Blvl za dve kile ojra po kvadratu i da te Bog vidi. ;)
Ima i stan na zadnjem spratu svojih problema,a to je ne daj boze da krene krov da prokisnjava, leti vruce zimi hladno odozgo , kucica od lifta vrlo cesto pravi jaku buku,veci naleti vetra ako je na cistini stan, vece ljujanje zgrade itd..

Jel ima neko stan na zadnjem spratu u Belvileu,vidim da su krovovi od nekog slivog lima sa blagim nagibima i nekim kao malim dimnjacima(pretpostavljam da je to zastita za sneg), da li je dosta vishe vruce leti ili zimi hladno, tj da li neko zna kakvog su kvaliteta krovovi ?

uspostavljen video nadzor u zgradama, na prostoru oko zgrada i na parkinzima spoljnim i unutršnjim.

+ konačno se skida cela ona preostala infrastruktura od Univerzijade.
info panoi, kućice za čuvare...
:)

Kao sto su i najavljivali forumashi , zbog mnogo neprodatih stanova spustena cena u Belvilu na 1600eur/m2( za vece stanove), plus gratis parking mesto,takodje spustena je cena i lokalima na 1900eur/m2

http://www.belville.rs/

Cena je 1600 eur + pdv , ali za stanove od preko 90kvm. A kako se meni čini ova ponuda se zapravo odnosi na stanove koji zapravo imaju preko 100 kvm, jer ubedljivo najbolji veliki stanovi su oni troiposobni od 97 kvm u Ruži, Lali i Krinu, a tamo su svetla prilično upaljena, za razliku od središnjih vertikala u lepezi, kao i u Zumbulu i Jorgovanu, gde gotovo da nema nikoga.
Inače, problem štampanog (klizavog) betona je po informacijama koje je dobila skupština stanara mog ulaza, na razmatranju kako da se reši i taj odgovor očekujemo uskoro. Predlog je da se kratkoročno reši nekom gumom, a ukoliko to ne bude dobro, da se traže druga rešenja. Nadam se da će se u ovaj problem uključiti i druge komšije.

@Vučko
Samo GP1 je u igri trenutno, kako pročitah na brzinu... To je ona parcela uz rusku školu i MOC.
Znam isto tako da ispod GP2 i GP4 ide gasovod, tako da onaj ko bude uzimao njih u zakup će morati da potroši ogroman novac na izmeštanje te deonice. Nekada je na toj parceli bila planirana Ambasada Sjedinjenih Država, ali su odustali zbog nemogućnosti kvalitetnog obezbeđenja.

Čitam ovaj pdf pa tamo stoji

"Zemljište se daje u zakup na rok od 99 godina."

Mislim da je ista stvar i sa Belville-om - Blok67.

Ono što me zanima je sledeće - ako je neko kupio parking mesto, da li to parking mesto ostaje kupčevo vlasništvo i nakon 99 godina?
Ili je zapravo parking mesto (nadzemno) dobijeno na korišćenje u tom periodu?
Kakva je situacija sa podzemnim parking mestom?

vucko":2r0eikei je napisao(la):
Drugari,objavljen je tender pre 2 meseca za parcelu u bloku 67a,tu se nece skoro praviti,ali cisto da znate da vam i i ne gine sirenje komsiluka,i to koliko vidim 20 000 kvm2 ce biti izgradjeno eventualno

Imate i skicu u pdfu
http://beoland.com/oglasi/101229_Oglas2.pdf
Bilo je negde vec na forumu prica i skica o bloku 67a sve GP parcele ce biti gradjene sa stambeno poslovnim zgradama visine 6-7spratova.
Bash je bilo detaljno opisano i nacrtano,ako se seca neko nek pusti link. Parcela je skoro 20.000m2 tj 2hektara a izgradjena povrsina nekretnina ce biti znatno veca po njihovom planu oko 40.000m2 ,mada u nastavku teskta pise da ce biti moguce i vece povrsine...

Lokacija se meni opet ne svidja za stanovanje, isuvishe je blizu jako prometnih ulica Omladinskih Brigada i Jurija Gagarina, mada ce korsititi mladjim ljudima koji vecinu vreman provode na radnom mestu,tipa ako rade npr u Airport Citiju... Stim da je barem van domaka ociju i nosa , GSP,Toplana ,nehigijensko naselje , sto je velika prednost u odnosu na Belvile, verujem se da ce i kvalitet gradnje biti znacajnije bolji.

Imam novo pitanje za komsije: ako je neko kupio stan za 200k EUR, a sad isti takav nov vredi 160k, sto znaci da polovan mora da vredi jos manje, recimo 140k-150k, sta onda raditi u takvoj situaciji i kako nadoknaditi gubitak od 50k EUR i vise? Pretpostavljam da prodaja ne bi isla ni za 140k, kad vece kvadrature nekih 500 metara dalje idu i po 1.1k - 1.3k po m2. A s druge strane, izgleda da se ni cekanje ne isplati, jer dno krize jos nismo dotakli, cene i dalje idu dole i sigurno ce ici i u buduce. To znaci da ladno moze da se desi da cena za nove gajbe ode jos koju hiljadarku dole, pa bi kupac sa pocetka posta izgubio jos i vise. Dakle, sta raditi? Samo bez flejmova molim, zelim da cujem konstruktivne predloge.

bog":wsjlr441 je napisao(la):
Imam novo pitanje za komsije: ako je neko kupio stan za 200k EUR, a sad isti takav nov vredi 160k, sto znaci da polovan mora da vredi jos manje, recimo 140k-150k, sta onda raditi u takvoj situaciji i kako nadoknaditi gubitak od 50k EUR i vise? Pretpostavljam da prodaja ne bi isla ni za 140k, kad vece kvadrature nekih 500 metara dalje idu i po 1.1k - 1.3k po m2. A s druge strane, izgleda da se ni cekanje ne isplati, jer dno krize jos nismo dotakli, cene i dalje idu dole i sigurno ce ici i u buduce. To znaci da ladno moze da se desi da cena za nove gajbe ode jos koju hiljadarku dole, pa bi kupac sa pocetka posta izgubio jos i vise. Dakle, sta raditi? Samo bez flejmova molim, zelim da cujem konstruktivne predloge.
Valjda nece biti mnogo takvih slucajeva mnogo , pretpostavljam da je vecina lljude te velike stanove kupila za porodicni zivot,jedino ako su u medjuvremenu shvatili da im ne odgovora lokacija ili nisu zadovoljni kvalitetom gradnje. Problem kada se prodaje stan koriscen 1-2god a ima josh takvih neprodatih je sto je on manje interseantan kupcima jer ne mogu da dobiju povracaj pdva a plus moraju da plate porez na apsulutna prava. Sa druge strane ti prvi stanovi su kupljeni na boljim spratovima i sa lepsom orijentacijom,pa imaju prednost u odnosu na ove koji su ostali.

Gorepomenuti slucaj je dobar primer gde su mnogi trezveni ljudi objasnjavali da ce doci trenutak kada ce se gubiti (na mali)novac na nekretninama,pokusavajuci da ohlade mase koje su isle glavom bez obzira u kupovinu stanova,verujucu u bajke da Beogradu fali 100.000stanova,kako cene nekratninama uvek rastu itd...

Pegasus":1rsl53lr je napisao(la):
vucko":1rsl53lr je napisao(la):
Drugari,objavljen je tender pre 2 meseca za parcelu u bloku 67a,tu se nece skoro praviti,ali cisto da znate da vam i i ne gine sirenje komsiluka,i to koliko vidim 20 000 kvm2 ce biti izgradjeno eventualno

Imate i skicu u pdfu
http://beoland.com/oglasi/101229_Oglas2.pdf
Bilo je negde vec na forumu prica i skica o bloku 67a sve GP parcele ce biti gradjene sa stambeno poslovnim zgradama visine 6-7spratova.
Bash je bilo detaljno opisano i nacrtano,ako se seca neko nek pusti link. Parcela je skoro 20.000m2 tj 2hektara a izgradjena povrsina nekretnina ce biti znatno veca po njihovom planu oko 40.000m2 ,mada u nastavku teskta pise da ce biti moguce i vece povrsine...

Lokacija se meni opet ne svidja za stanovanje, isuvishe je blizu jako prometnih ulica Omladinskih Brigada i Jurija Gagarina, mada ce korsititi mladjim ljudima koji vecinu vreman provode na radnom mestu,tipa ako rade npr u Airport Citiju... Stim da je barem van domaka ociju i nosa , GSP,Toplana ,nehigijensko naselje , sto je velika prednost u odnosu na Belvile, verujem se da ce i kvalitet gradnje biti znacajnije bolji.
A zar u 67a ne treba da se pravi i neki visokoskolski centar dok kod belvila ledena dvorana?

Pegasus":1qxa5iuy je napisao(la):
mada ce korsititi mladjim ljudima koji vecinu vreman provode na radnom mestu,tipa ako rade npr u Airport Citiju...
pa da stariji zaposleni ljudi ne provode vecinu vremena na radnom mestu oni odrade kolko 8h i kuci
mladji sa druge strane su radoholici koji rade po 14h a nekad i duze
malo ste smorili sa tim fazonom mladih japija
japi ne postoji u srbiji

Pa dobro, gde nestadose svi oni herojski branioci Belville-a? Ja ocekivao da ce opet da me napadne cela Deltina bulumenta, ranije su bili bas brzi, a napadali su slozno kao po komandi. Izgleda da im je gazda ukinuo honorare za rad na forumu LOL!

Malo mi nedostaju gospodja Sestra Lily, pa gospodja Anabelvila, pa oholi momci, vrhunski menadjeri sa cvetnim nick-ovima... Ne znam, mozda im nije prijalo to sto su im stanovi oficijelno izgubili vrednost preko noci.

Inace mogu da se kladim da ce cene ici jos dole, trziste je neumoljivo. Takodje mogu da se kladim da ni po 1.6k nece biti novih kupaca. Pricaju ljudi da u barakicu za prodaju niko ne ulazi vec odavno, a ni od pojeftinjenja se situacija nije promenila.

Dobro jutro bog,
zanima me tvoje misljenje:da li da nastavim da uplacujem dobrovoljne doprinose u pio fond Srbije narednih 30 godina? Jer ako pukne sistem tada, izgubicu mnogo vise nego sto sam izgubila za stancic u Belvillu? Puno pozdrava

Oprosti joj boze, ne zna sta govori. :grand:
Da zna sta govori i radi, ne bi za dve godine popolovila ulozeni iznos.
Ima nacina da se novac ulozi i pametnije. ;)

Anabela":3vsh0zln je napisao(la):
Dobro jutro bog,
zanima me tvoje misljenje:da li da nastavim da uplacujem dobrovoljne doprinose u pio fond Srbije narednih 30 godina? Jer ako pukne sistem tada, izgubicu mnogo vise nego sto sam izgubila za stancic u Belvillu? Puno pozdrava
ajd objasani mi kako bi to izbegla da radis

@Anabela
Ne isplati se. Najbolje je uplaćivati minimum, a to je sada oko 3.800 din mesečno i u trajanju od 15 godina. To ti obezbeđuje minimalnu penziju koja se onda uvećava za neku pomoć koju grad daje penzionerima sa minimalnim primanjima plus još imaš popust od 50% za sve račune Infostana, a mislim da će uskoro i EDB davati popuste u slučaju niskih primanja. Tako za doprinose daš ukupno 3.800din x 12m x 15g = 6.500evra a dobiješ penziju oko 9.500din (27% prosečne plate) + 16.000din/12 (pomoć grada) + oko 3.000din popust na Infostan (za prosečnu kvadraturu) = 14.000din.
Sa druge strane, ako uplaćuješ doprinose na prosečnu platu i tako ceo radni vek, daćeš otprilike 35.000din x 0.22 (22%) x 12m x 40g = 35.500evra i imaćeš penziju štajaznam, recimo oko 30.000din, mada će se i to smanjivati jer nigde na svetu nema da je prosečna penzija za prosečan staž od npr. 25 godina jednaka 70% trenutne prosečne plate. Ako tu tazliku od 30.000evra uštediš umesto što uplaćuješ u PIO, i ako si sukcesivno oročavala svih 40 godina (prve godine oročiš 450e, pa druge sve to, kamatu na to i sledećih 450e itd itd) dobićeš na kraju, štajaznam, recimo 100.000evra. Onda kupiš 4 male garsonjere i izdaš ih za 140e x 4 = 560e mesečno, a imaš i onih 14.000din penzije što daje ukupno 72.000din mesečno umesto onih 30.000, a posle tebe ostaju još i 4 garsonjere od ukupno 100.000 evra. Ako u penziji živiš npr. 20 godina, ''dobra'' si nekih 74.000evra plus 100.000evra garsonjere, dakle 174.000evra ukupno. :cool:
Nadam se da ovaj forum o Belvilu ne čitaju sadašnji penzioneri koji inače svoje penzije dobijaju od sadašnjih uplata.

Eto tako, namerno sam se raspisao o penzijama da ne bi puno govorio o ceni kvadrata, a gubimo svi koji imamo neke nekretnine jer ne padaju cene samo u Belvilu. Umesto komentara, evo jednog poznatog teksta, a kraj neka svako napiše sam...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica
Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada, pada, pada, pada
Sta to pada ...

Pustolov":27y81o2k je napisao(la):
Anabela":27y81o2k je napisao(la):
Dobro jutro bog,
ajd objasani mi kako bi to izbegla da radis

@ pustolov : zivim i radim u inostranstvu... i odlaskom iz zemlje nastavila sam da uplacujem sama sebi doprinose u pio fond.... ne moram da to radim.... al grado i stanisa su me razumeli :kk: hvala mladici na savetu...

pitanje za po mogucnosti sto brzi odgovor: nezadovoljna vektorom a i telekom mi nesto nije.....koga od provajdera da izaberem<' Ono bezicni internet i slicno kao telekomov adsl....ko je njbolji? Malo i o cenMA ako neko koristi nesto i zadovljan je....please....pozdrav svima.

Na probu ćeš teško dobiti bilo šta... Dakle, moraćeš odmah da se odlučiš za komercijalni paket. Probaj sa Orionom ili ne znam čime već. Nego, koliko uopšte trošiš interneta? Treba ti flat ili ti je dovoljan neki manji paket? Za manje pakete, vidi kako ti se čini Telenorova ili VIPova ponuda.
Dok nisam uveo Vektora (4Mb), bio sam na Telenor internetu i bio sam veoma zadovoljan. 5GB vrši posao za prosti surf, ali ako ti treba neki download vidi ipak sa nekim flat paketom.

Vrh