efikasnije bi ti bilo da snimis pa postavis na net sta se cuje pa postavis obavesetenje na ulaznim vratimaCobretti":34662qez je napisao(la):BTW stanje u BLV redovno, lepo greju, zbog zivahnih komsinica iznad mene i sugave izolacije, nabavio cepove za usi...
Vecina tih plocica sa brojem stana je kod mene na spratu davno pokradena. Ja sam svoju odmah zalepio nekim lepkom i za sada je tu.privremeni":2puxoq03 je napisao(la):Postavljena je i kamera u ulaz zgrade, dakle prostor ispred liftova.
Inače, kod mene u zgradi je neka zamlata, ili više njih, pokrala tablice na kojima stoji broj stana. Kome to treba???
Nova košta 500 RSD u firmi koja je radila iste, kao i sav ostali vizuelni identitet po naselju.
Naplata održavanja naselja još nije krenula.
Ako nisam nešto malo pobrkao, čini mi se da si baš ti svojevremeno pisao da si pre Belvila živeo u 4spratnim zgradama u bloku 45. Ako je to tako, živo me interesuje da napraviš jedno poređenje zvučne izolacije tu i tamo. Thanks!Cobretti":318oz6vu je napisao(la):BTW stanje u BLV redovno, lepo greju, zbog zivahnih komsinica iznad mene i sugave izolacije, nabavio cepove za usi...
Mislim da sa strane nikoga i nema, tj bar ja nikoga ne vidjam, cuju se ljudi iznad mene, pri tom se najglasnije cuje njihovo tusiranje, obicno se tusiraju u 2h nocu. Muku mucim, lupam, cukam, nije problem sto pricaju, ali se smeju ko ludi, na kraju kad poludim, cu ja da odvrnem muziku i pomerim zidove, pa odem u drugi stan da spavam...Pegasus":3sny5vqj je napisao(la):Cobretti ti znaci cujesh komsije koje su iznad tebe ako sam dobro razumeo? Kakvo je stanje sa komsijama odozdo i onima sa strane?
Predpostavljam takodje da je stanje u kupatilima sigurno lose,jer se tamo zvukovi prenose mnogo lakse.
Ja sam mislio da ce takvi problemi biti jedino u vecim 3sobnim i 4sobnim stanovima,jer ljudi u njima mnogo vishe setaju i manje je povrsina pod tepihom,a i mnogo vishe ljudi koristi kupatilo i komunicira u stanu izmedju sebe...
Cobretti, na zalost to je realnost u nasoj zemlji. Zakon ne postoji, a i tamo gde kao postoji on ne sprovodi kako treba. Mislio sam da cu pobeci od problema tj. buke u stanu gde sam ziveo pre Belvilla i mislio sam da cu u Belvillu konacno imati neki mir ali sam se za*****. U stanu ispod mene zive neki klinci koji cesto prave zurke do zore, a tokom dana je tu skupljanje klinaca pre odlaska u skolu. Ono sto je interesantno, a vec sam pisao o tome na forumu, jeste da se buka prenosi preko radijatora. Ja bukvalno preko radijatora cujem svaku rec iz tog stana, kao da je zvucnik, a ne radijatorCobretti":3w3ltnm6 je napisao(la):Mislim da sa strane nikoga i nema, tj bar ja nikoga ne vidjam, cuju se ljudi iznad mene, pri tom se najglasnije cuje njihovo tusiranje, obicno se tusiraju u 2h nocu. Muku mucim, lupam, cukam, nije problem sto pricaju, ali se smeju ko ludi, na kraju kad poludim, cu ja da odvrnem muziku i pomerim zidove, pa odem u drugi stan da spavam...Pegasus":3w3ltnm6 je napisao(la):Cobretti ti znaci cujesh komsije koje su iznad tebe ako sam dobro razumeo? Kakvo je stanje sa komsijama odozdo i onima sa strane?
Predpostavljam takodje da je stanje u kupatilima sigurno lose,jer se tamo zvukovi prenose mnogo lakse.
Ja sam mislio da ce takvi problemi biti jedino u vecim 3sobnim i 4sobnim stanovima,jer ljudi u njima mnogo vishe setaju i manje je povrsina pod tepihom,a i mnogo vishe ljudi koristi kupatilo i komunicira u stanu izmedju sebe...
O konačno da neko prokomentariše nešto iz moje struke...Cobretti":yhtcoy2u je napisao(la):Da, da i meni se cini da radijatori prenose te vibracije, pada mi na pamet da neku gumu stavim oko cevi, mozda se umrtve te vibracije...
Mora da ima neki stos, nesto kao sto se stavlja na teniski reket...
Ako imas neki predlog kao resenje bilo bi lepo da izneses. U starom stanu u bloku imam one masivne livene radijator koje kada kucnes ne odzvanjaju. Ovde u Belvillu su alu radijatori, a metalne cevi koje dovode vodu do njih. Kada kucnes ovaj alu radijator on odzvanja 30 sekundi posle toga. Ja sam razmisljao da izbacim alu i stavim one stare radijatore. Ne znam da li bi to nesto promenilo.jlaki":oquwgqut je napisao(la):O konačno da neko prokomentariše nešto iz moje struke...Cobretti":oquwgqut je napisao(la):Da, da i meni se cini da radijatori prenose te vibracije, pada mi na pamet da neku gumu stavim oko cevi, mozda se umrtve te vibracije...
Mora da ima neki stos, nesto kao sto se stavlja na teniski reket...
Rekao bih da nema mnogo značaja da ti to uradiš samo u tvom stanu. Da je urađeno na nivou cele zgrade, to bi bilo super, ali to se ovde ne radi. No, postoje gumice koje se stavljaju između zidnih držača i samih cevi, odnosno radijatora.
Kao one gumice što se stavljaju između nosača za spoljnu jedinicu klime i same klime, no čak i te majstore mrzi da tu sitnicu postave.
Strukturna buka se u ostatku sveta smarta velikim problemom i oduvek se radi na tome, a ovde... Teško.
Davno ti ja predlozih Halo oglase.Cobretti":3clka74l je napisao(la):Lagano cu da se presaltam, da kupim neku kucicu na FG, ovo je više mucenje..
Hedonist te sve zvukove cujesh iz stana koji je ispod tebe? Kakva je situacija sa onima koji su inzad tebe,jel imash problema kao Cobreti?hedonist":289ccbwv je napisao(la):Cobretti, na zalost to je realnost u nasoj zemlji. Zakon ne postoji, a i tamo gde kao postoji on ne sprovodi kako treba. Mislio sam da cu pobeci od problema tj. buke u stanu gde sam ziveo pre Belvilla i mislio sam da cu u Belvillu konacno imati neki mir ali sam se za*****. U stanu ispod mene zive neki klinci koji cesto prave zurke do zore, a tokom dana je tu skupljanje klinaca pre odlaska u skolu. Ono sto je interesantno, a vec sam pisao o tome na forumu, jeste da se buka prenosi preko radijatora. Ja bukvalno preko radijatora cujem svaku rec iz tog stana, kao da je zvucnik, a ne radijatorCobretti":289ccbwv je napisao(la):Mislim da sa strane nikoga i nema, tj bar ja nikoga ne vidjam, cuju se ljudi iznad mene, pri tom se najglasnije cuje njihovo tusiranje, obicno se tusiraju u 2h nocu. Muku mucim, lupam, cukam, nije problem sto pricaju, ali se smeju ko ludi, na kraju kad poludim, cu ja da odvrnem muziku i pomerim zidove, pa odem u drugi stan da spavam...Pegasus":289ccbwv je napisao(la):Cobretti ti znaci cujesh komsije koje su iznad tebe ako sam dobro razumeo? Kakvo je stanje sa komsijama odozdo i onima sa strane?
Jedino ako se dogovoriš sa komšijama pa rešite to na nivou zgrade/lamele. Nemam pojma čak ni ko to prodaje.hedonist":3tjp7gkv je napisao(la):Ako imas neki predlog kao resenje bilo bi lepo da izneses. U starom stanu u bloku imam one masivne livene radijator koje kada kucnes ne odzvanjaju. Ovde u Belvillu su alu radijatori, a metalne cevi koje dovode vodu do njih. Kada kucnes ovaj alu radijator on odzvanja 30 sekundi posle toga. Ja sam razmisljao da izbacim alu i stavim one stare radijatore. Ne znam da li bi to nesto promenilo.