aaaa ipak su svi na broju
jedino nema onog sto se hvalio konjima i vikendom u Budimpesti. Mozda racuna za koliko kesa ga je gazda ojadio, pa nema vise vremena da mu brani lik i delo po forumima. Koja je to lozana majko mila, umalo ga ne pozvah na megdan da vidimo ko ima vise konjskih snaga, para, titula... konacno - ko ima vecu onu stvar
Budalastina i s moje strane, priznajem, al sta cu kad me iritiraju drcni kompleksasi. E posebno mi je drago sto vidim da su tu stanisa i grado. Ajde dace bog (tj. ja), da i vas dvojica pazarite nesto, da povecamo broj normalnih u naselju. Samo mi zao Cobretti-ja sto je dobio packe u ranijim postovima. Jedini normalan covek u naselju i odmah je na udaru dezurnih svadjalica.
Sto kaze grado, svako ko ima neku nekretninu je na gubitku zbog pada cena. To je tacno, ali ipak ima i nekih specificnosti u ovom slucaju. Ovde su neki kupci unesreceni mozda u roku od samo nekoliko dana. Ko god je morao da izdvoji zivi kes ili uzme kredit za stan, vec sad je na debelom gubitku, a tek je kupio ili jos gore, tek je poceo da otplacuje kredit. Evo recimo neko je uzeo kredit i pazario gajbu od 200 soma. Dok otplati kredit i sve pratece dazbine, gajba ce da mu izadje recimo 250 soma, a vec sada vredi manje od 160, znaci 150 u spicu, realnije 120-130. I sta sad, da 10 ili 20 godina otplacuje cist gubitak? Ni onaj ko je dao 200 soma u kesu nije mnogo bolje prosao, jer da je sacekao samo mesec ili dva (mozda godinu, nebitno), mogao je da ustedi 50 hiljada!! Mogao je umesto jedne da kupi 2 gajbe. Zato sam pitao sta raditi, ako uopste postoji ista pametno? Imam ja svoje misljenje, ali sam voleo da cujem i druge. Neko rece da nije vazno ako je stan kupljen da se u njemu zivi, a ne za prodaju. Moze i tako da se posmatra, ali ipak je to slaba uteha, jer ce neko ziveti u istom takvom stanu (ili vecem) sa 50k ustede. Sve ovo nema veze sa pamecu, ali opet nije kupovina stana ni lutrija ni rulet. Sad su stanovi opet pojeftinili, ali ko je lud da kupi? Prvo, ljudi pomalo zaziru kad vide da drugi ne kupuju. Drugo, cena je i dalje nerealna, a kad je pala 3 puta sto onda ne bi pala 4 ili 5 puta (bio je i skok ako se ne varam). Ne vidim zasto ne bi bio jos neki pad, jer je 1.6 opet nerealno visko za NBG i 2011 godinu. Evo recimo SZ Prostor prodaje nove stanove na Vracaru za 1.6, a Vracar se smatra za jednu od najskupljih lokacija u gradu.