Sto se tice mesta gde je montirana klima (za ove kojima je, kao i meni, na terasi) meni je to super . Ja sam i u starom stanu montirao tako. Prvo, tako je i normalno da bude, valjda su i spominjali da ce biti definisano i nekim zakonom da ne moze svako da stavi spoljnu jedinicu gde hoce i da kaplje po prolaznicima.
Druga stvar, kada je u hladovini (tokom leta) bolje hladi i trosi samim tim manje struje.
Treca stvar - nije lose npr. za susenje vesa... Nisam sirio ves napolju u novom stanu (nisam se uselio
), ali ranije u starom stanu postavimo ves ujutru, za 1-2h je vec suv: osusi se brzo jer klima baca topao vazduh po njemu
Ono sto je moja zamerka da nema predvidjenog mesta za montazu klime u spavacoj sobi, ali neko rece: kako ste svi vi do sada ziveli bez tih klima ili je odjednom postalo mnogo toplije.
Smesno je npr. od 75-85 stranice u ovom threadu svi hoce da menjaju sami parket, ljuti su, nista im ne odgovara, a onda odjednom sada niko ne zeli da sam menja parket sam jer je to ustvari zesce smaranje...
Nista drugacije stanje u odnosu na vecinu drugih stvari: 99% primedbi (ne racunajuci ovo sa ispalama oko datuma useljenja) je najobicnija glupost. Plocice, vrata, bucna klima - smesno: to ste sve videli pre nego sto ste kupili stan... Tesko se peru prozori lol Za vrata se slazem - trebalo je poruciti neka vrata koja pravi NASA za spejs satlove: ta se sigurno ne grebu
Ni meni plocice ne odgovaraju, pa sam odmah pitao koja je porcedura, ako hocu da zamenim plocice i kadu... End of story. Klima koja proizvodi zvuk tokom rada je valjda za ocekivati svakome ko je ikada u zivotu imao klima uredjaj u stanu. Samo pravite bez veze noise na forumu takvim komentarima i gubite vreme
Da mi se nesto drasticno ne dopada ili da mislim da bi trebalo da ulozim previse novca da nesto prilagodim svom ukusu - onda ne bih ni kupio tamo stan vec bih isao kod "onih sa dzipovima", a verujem da kod njih prolaze sve primedbe, anexi, isplacuju ljudi penale za kasnjenje ili vracaju novac za nedovrsene stanove...
Stvarno, smesno sta neki ovde pricaju - ako ste ocekivali da se useljavate u stambeni prostor ultra-lux kategorije (pa jos ispod 2000 eura) to je jos smesnije posto sam izgled naselja, organizacija (13 spratova itd...) jasno sugerise da je rec o srednjoj klasi stanova, bolje od proseka na dobroj lokaciji. Nista vise od toga. Ko je to ocekivao - to je i dobio (osim ovog vozanja sa datumom useljenja).