Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

sve je to lepo. ja sam brisovnu dozvolu dobio jos pre vise od 2 meseca ali stan kada cu uknjiziti to jos niko ne moze da zna. drago mi je samo sto sam u zgradi od 10. spratova.... :)

Nevenkovicu, ja mislim da si ti ovo sve IZMISLIO!
Mora da imas "previse" te sive mase, mozda i vise "od dozvoljenog". :vops:

stanisa":18fdn39x je napisao(la):
Tebi odmah prepisujem duplu dozu bensedina.

Nevenkovic":2yjuuiaj je napisao(la):
stanisa":2yjuuiaj je napisao(la):
Nevenkovicu, "jedinica" iz pravopisa. :notok:

stanisa":dv6dqb5q je napisao(la):
Nevenkovic":dv6dqb5q je napisao(la):
stanisa":dv6dqb5q je napisao(la):
Nevenkovicu, "jedinica" iz pravopisa. :notok:
U stvari,ti možeš i do kofi šopa, teško da će imati bilo kakav uticaj na minimalnu preostalu količinu sive mase.

Da ne bi da ti dostavi overenu fotokopiju? Koga je briga da li ces ti da se “odvaziz” i preuzmes “rizik” kupovine stana u Belvilu. Ne verujem ni Miskovica da zabole, eno ga u Bugarskoj otvorio nesto, toliko je pred bankrotom. Zabole ga zbog tvojih par desetina hiljada evrica. Ma hajde covece, uozbilji se, ne mozes ti nista da ucinis da bude RASPRODAJE Belvila, izgleda da ipak ne mozes. Nema veze, sto ti je toliko stalo, kupi u zadovoljstvu negde drugo.
Danas su dva coveka usla u zgradu gde se nalazi Hypo ovde, i trazili da vide neki poslovni prostor. Ima ljudi kojima posao ide, zamislite to! Cuvar im rece da je to upravna zgrada, i da tu nema vise nista. U prvom delu ce biti Dom zdravlja (!?), a ona velika poslovna zgrada na samom kraju bloka u ge, je poslovna zgrada Delte, cela, i nije kaze za izdavanje.
Izgleda da su dovukli sav parket. Za sve tri zgrade.
Grado i Sinisa, pustite nas na miru i ne pljujte nam po imovini. Nama je dovoljno dobro. A koliko vidim ima jos sveta koji misli tako.

Sebojci,
morate da castite. Ceo dan vam se istovara parket u onu slomljenu lamelu. U zivotu nisam video vecu gomilu na jednom mestu. E pa neka vam je srecno!!!!

@lily, "kad me vec vuces za jezik"...............
Pre pocetka prodaje svi smo se naslusali raznih cena u Belvillu koju su (sto je interesovanje vise raslo) neprekidno povecavali. Od samog pocetka sam (kao sto i sami mnogi znate) ukazivao na previsoku cenu kvadrata. Ipak sam se na kraju odlucio na kupovinu i samo zahvaljujuci vama (koji ste imali verovatno i dobre veze), ostao sam po strani. Kada su mi se javili (30-10-2008), bilo je jasno da sa prodajom ne ide predvidjenim tempom.
Dakle nisam "Nostradamus" i ne predvidjam buducnost, a to sto nisam naseo, mogu da zahvalim devojkama iz paviljona. Zahvalan sam i za rentu koju imam za navedeni period, a koju bi oni umesto mene dobijali.
Pusica od mene ;)
Tako, sad sedim i sa dosadom cekam kako ce se raspetljati ovonastala situacija. Ne cekam bog zna kakvu RASPRODAJU, ali da ce biti nekog popusta, BICE. :kk:

Prvo kazes da si hteo, ali su te sprecili oni s vezama da udjes u prvi krug, onda su te pozvali u oktobru 2008. i ti si odustao. Odmah ti je bilo jasno da im lose ide, ocigledno, inace te ne bi zvali, zar ne? A i kajmak su pokupilie vezare, pa necs valjda ti otpatke.

Deo o devojkama iz paviljona i nekoj renti uopste nisam shvatila, ni malo. Molim te objasni malo.

Mene su pozvali putem e mejla u oktobru 2008., onog istog koji sam im ostavila pocetkom jula.

Opet promasaj.

Belville‏
Van: Office (office@blok-67.com)
Verzonden: donderdag 30 oktober 2008 15:05:40
Aan:

Postovani,

Obracamo Vam se povodom Vaseg ranijeg interesovanja za proizvode koje nudimo u Kompleksu Belville.

Ukoliko ste jos uvek zainteresovani za kupovinu stana, lokala ili parking prostora, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam dostavili pregled proizvoda koje trenutno imamo u ponudi.

Sa zeljom da nasa saradnja bude uspesna, srdacno Vas pozdravljamo.

Vas Belville tim

T: + 381 11 20 90 770
T: + 381 11 20 90 771
E: office@blok-67.com

www.belville.rs

@lily,
Ovo je e-mail koji sam dobio, ali cudi me da ti nisi znala da sa prodajom ne ide dobro?
Renta koju spominjem je ona koju isplacuje moja banka meni, a sve za novac koji bi gospoda koristila i za koji bi me pravili magarcem (da sam tada kupio stan).
Da li je sad jasnije???
P.S.
Zaboravih,
Radi vas koji ste se nagurali pre mene, ja sam sad u ovoj poziciji i ne zalim se, iako mi je u startu bilo mnogo krivo . :cool:

Ispalo je dobro po tebe. A sve sto ovde pises je zato da bi ta cena ipak, bar malo pala, zar ne? Zato su u pravu svi koji opravdano ili ne kude ponesto ili sve u Belvilu.
Odakle inace znas da su u pravu, nemas stan ovde da bi se uverio.
Izvini, nekako mi je to bedno.

@lily, pogresno me tumacis, kako ja mogu bilo sta da ucinim da cena padne?
Samo i dalje tvrdim (sto se i ispostavilo) da su stanovi precenjeni. Ja ne bih bio na ovom forumu prisutan kada ne bih imao ozbiljnu nameru da kupim stan. Sada, nisam ja kriv sto je to tako ispalo, a reci i sama sta bi ti uradila na mom mestu. Ko bi drugi postupio drugacije?
Bez obzira na sve nesuglasice, nadam se da ce naselje zaziveti i da cemo biti dobre komsije. :kk:

jao jao jao stigao parket u seboj!!!!jupiiiiii
koliko znam zgrada je od sutra valjda otvorena,sad je pod tretiranjem :)
deratizacija!jao jao jao...
malo sam sebi dala da se radujem!posele x meseci!
pozdrav svim buducim komsijama i hvala svim spijunima :) :kk:

dugo razmisljam da li da napisem moje vidjenje u vezi sa belvilom ili ne.. nekako me je na odluku da da naterao shmeksijev post intervjua sa gecom...

oni koji su od ranije na forumu mozda pamte da sam vec pisala o tome sta mislim o arhitektonskom resenju i da sam kometarisala da, i u datim ogranicenjima koje je gec imao, bolje, funkcionalnije resenje je i te kako moglo da se nadje... i posle njegovog intervjua ostajem pri tom stavu i pominjem ga ovde zbog tacke 1.. ah, da... za one koji su se kasnije ukljucili u raspavu da napomenem da sam po struci arhitekta a da je moje interesovanje za belvil poteklo od zelje da tu kupim stan, takodje da napomenem da sam u medjuvremenu kupila stan u jednom starom n bgd bloku a da sam tokom visegodisnje potraznje za stanom obisla mnogo i starih stanova i novogradnje... dakle, evo relativno sturo, ali koliko toliko sveobuhvatno vidjenje o ovom projektu.. naravno moje (komenatari uglavnom vezani za dvosoban stan) :

1. arhitektonsko resenje i kvalitet stanovanja koje pruza: - kao sto rekoh, u datim ogranicenjima tipa pokrivenost parcele, zahtevi univerijade i investitora o gustini, uticaj investitora na tip izgradnje itd smatram da je bolje resenje stanova moglo da se nadje... pod tim podrazumevam orjentisanost, vizure, privatnost svakog individualnog stana, osuncanost, intern funkcija, kao i polozaj stana u odnosu na unutrasnje komunikacije..... konkretno par primera: predugacki hodnici, polozaj stepenista i liftova u zgradi, premali prozori/balkonska vrata postavljeni na uzoj stani dnevne sobe a za njenu dubinu od 6, zatvaranje terasa bocnim zidovima i pretvaranje istih u lodje sto dodatno stvara dnevne boravke mracnim tokom celog dana) itd...dvostani polozaj velikih (45m2) jednosobnih stanova na uglovima zgrada, velicina kuhinja u dvosobnim stanovima je recimo na manjoj strani ali jos uvek se moze smatrati adekvatnom za taj stan, ali zato 3s i 4s imaju kuhinje isto tolike sto je besmisleno malo za vece porodice itd

2. materijali, konstruktivno resenje... - pored vec svih komentara na upotrebu itonga i termoizolacije mogu dodati dve stvari... jedna, da veliki broj novogradnji za unutrasnje pregrade koristi isti itong i da ne kih vecih problema sa time nisam imala, ali ono sto mi je zasmetalo jeste sledece: po dobijanju tehnickog crteza za moj stan je bilo ocito da zidovi izmedju susednih stanova su samo 15cm beton (po meni neprihvatljivo) da elektro tabla koja je bila u hodniku ispred mog stana je odvojena opekom na kant od moje dnevne sobe, zub u trpezariji od 60 cm (bet sajbna koja ne moze da se dira) potpuno unistava fleksibilnost trpezarijsko dnevnog prostora bez obzira na jako mali trpezarijski prostor....

3. kvalitet izvedenih radova - izuzetno los (posto sam uz potezanje debelih veza, konacno uspela da se usunjam na gradiliste i vidim o cemu se radi) osecaju se razni mirisi kanalizacije, bez komentara o odabiru keramike, postavljanje je neprihvatljivo (obisla par stanova, ne samo moj i to u par zgrada), parket se postavljao i lepio na minus temperaturama (da ne ulazim u detaljisanje o tome na kojim se temperaturama skladisti i postavlja parket, o tome na kojim temperaturama lepak gubi svoja vezivna svojstva, itd), kvalitet zavrsne obrade itonga, koji se ne malterise, je bio skandalozan, presek tzv blindiranih vrata u najmanju ruku smesan za blindirana vrata .....

da se ovde zaustavim i da napomenem sledece: moj stav kao kupca novog stana jeste da ono sto kupujem treba i mora da bude uradjeno propisno, dakle onako kako treba jer se meni taj stan prdaje takav, nov, sa odredjenom specifikacijom koji ja placam..... stoga nisam smatrala sve gore navedeno prihvatljivim za punu cenu kvadrata

4. koncepcija marketinga - svi znamo kako se krenulo sa pricama i odugovlacenjem u vezi sa cenom i datumom pocetka prodaje; retroaktivno smatram da je ceo pristup bio koliko toliko pogresan sto sa tacke odnosa marketinske politike i karaktera projekta, sto sa tacke definisanja cene i ponude stanova u fazama.... da pojasnim.... sada sam sigurna, oko cega sam se dugo premisljala, da je ovaj kompleks u najbolju ruku, prosecnog srednjeg kvaliteta po svim pitanjima, pa je marketinska kampanja bila pompeznija i preterana...kao i cinjenica da na pocetku prodaje je izbor stanova bio vrlo ogranicen jer su se mnogi cuvali za fazu dva i povisenje cene, kao i verovatno za odredjene ljude (smatram da je sve to delimicno prouzrokovalo i veliki pad interesovanja, otkazivanje mnogih rezervacija pod uticajem ekonomske krize)... i naravno sada sam ubedjena da je pocetna cena od 2k eur/m2 bila previsoka (ne racunam povracaj pdv jer mi se cini da je samo mali broj onih koji su to mogi da ostvare)

5. organizacija izgradnje - zna se da je svaku zgradu radila druga firma; ono sto se mozda ne zna ili nije toliko ocito jeste da to drasticno utice i na kvalitet stana... dakle, iznenadila sam se kada sam videla da se pvc stolarija, kvalitet postavljanja plocica, tip, velicina i klasa parketa itd...razlikuju od zgrade do zgrade... mene je ovo dosta razljutilo jer su cene identicne za svaki stan a nije isto da li imam schuco stolariju ili od nekog nepoznatog kineskog proizvodjaca, da li su ugradjeni vodeni cepove gde je projektovano itd.....

6. prodajni paviljon - jasno nam je da su zaposleni tamo hranjeni informacijama koje dalje nama prosledjuju, ali ono sto ja ne znam jeste da li im je arogancija sa kojom se ponasaju naredjena ili urodjena.... engleska ljubaznost kojom se postavljaju prema kupcima je po meni uvredljiva

e pa da sumiram.....

ja sam napravila rezervaciju vec drugi dan po pocetku prodaje.. .tada sam morala da se odlucim za dvosoban stan sa 15m2 terason (one dugacke na 2,9 i 10 spratu, jer "nista drugo nije ostalo" takodje sam morala da se odlucim za parking mesto u susednom ulazu jer u mom ulazu "nista nije ostalo" .....tada sam smatrala da je 2k/m2 visoko ali na situaciju tada nista bolje nisam mogla da nadjem.... i meni je velika prednost belvila bila i ostaje mogucnost pokrivenog parkinga i garaze.....

vremenom sam uplatila depozit i kako je stizalo vreme za dalju uplatu sam se premisljala, pocinjalo je da mi bude skupo.... obavestila sam b67 o tome da razmisljam da odustanem da bi mi ubrzo nakon toga bio ponudjen dvosoban stan sa malom terasom kojih je odjednom bilo u bilo kojoj zgradi pa sam mogla da biram i zgradu i sprat i orjentaciju... i odjednom se cak i u mom ulazu pojavilo parking mesto tik uz ulaz... bez da spekulisem o tome sta i kako, mogu samo reci da sam sigurna da nije bilo toliko otkazivanja da se sve odjednom oslobodilo, vec da su kupci bili stavljeni u situaciju da prvo rezervisu vece, manje prodaive (ako ta rec postoji) stanove sto je druga stvar koja me je razljutila....

onda sam obisla gradiliste (i to me je nerviralo sto kupcima ili potencijalnim kupcima nisu dozvoljavali obilazak.. naravno, svuda je zabranjem ulazak na gradiliste stranim licima, ali ovde se radi o velikim sumama novca i potencijalni kupci nisu strana lica, dakle morala se napraviti takva organizacija da je moralo biti omoguceno da se u stvari vidi ono sto se kupuje a da se ispostuje bezbednost).... i pisala sam gore sta su bili utisci posle 15 minuta provedenih tamo.... osim toga, potpuno subjektivno jeste da je meni licno vrlo bitna osuncanost, pogled, orjentacija, privatnost a sve to ipak dozivi tek jednom u tom prostoru.....

sve u svemu, ja sam na kraju odlucila, moram priznati posle velike borbe same sa sobom, da odustanem.....sto zbog cene, sto zbog nezadovoljtva nastupa b67 prema meni kao kupcu, sto zbog kvaliteta, kao i zbog lutrije koji stan da izaberem od kod izvodjaca...... i za kazem da tu nije bilo nikakvih problema, potpisan je raskid ugovora, cak je delimicno promenjen u clanu kojim ja nisam bila zadovoljna, i novac od depozita uplacen u roku od par nedelja....

ocite stvari kao sto je lokacija, blizina dc i sl nisam komentarisala jer je na tu temu dosta receno... meni je pored podzemnog parking, velika prednost i blizina dc i povezanost sa gradom, ali lokaciju nisam smatrala kao delom grada gde bih jako zelela da zivim.....

jako sam zadovoljna odlukom pogotovo zbog cinjenice da sada dele velike na manje sto em povecava broj stanova na spratu em sto produzava taj uzasan mracan i dugacak hodnik (prizam o radijalno postavljenim zgradama, mene su samo one interesovale) takodje komentari da su parking mesta jako uska doprinese tome da smatram da sam pravilno postupila...... jer za 600e/m2 hocu da mogu da otvorim vrata i izadjem iz kola bez da se moram izvlaciti na kant... a da pritom jos nesto izvucem sa sedista.....

e sada ne bih bila postena kada ne bih rekla da ukoliko padne cena, u mom slucaju bi to trebalo da bude drastican pad na onih famoznih 1.2-1.4k/m2 o kojima se pricalo u pocetku, itekako bih opet razmisljala o kupovini stana u belvilu jer bi to tada bio dobar odnos cene i kvaliteta i sve ono sto sam gore pomenula da mi smeta za 2k/m2 bi mi bilo prihvatljivo po nekoj nizoj ceni....

i na kraju......mislim d u ovom trenutku niko ne zna hoce li ili nece cena pasti i kada, pa ni oni sami u b67 ce se odluke o tome donositi u buducnosti, ali onima koji sada zele da upe stan mogu samo preporuciti da pricaju sa b67 jer iz nekoliko izvora sto od meni poznatih sto od nepoznatih ljudi sam cula da se u odredjenim slucajevima i sad moze dobiti niza cena u pregovorima jedan na jedan..... da li je tacno, videce onaj koji proba....

Secamo se "pufnice", kako da ne.
Nego pufnice, zasto se pre ne pojavi i sve ovo ne napisa? :rant:
Pocetak prodaje koji si opisala, upravo tako se odigrao, a za ostalo vidim da znas vise od nas koji mlatimo praznu slamu.
Sigurno je dobro sto si se pojavila :kk: , ali moglo je i ranije. :grand:

Da li neko ima opservaciju sta se desava sa postavljanjem parketa u zgradama?

Meni je iskreno zao ovog Stanise.

Toliko bi voleo da zivi u Belvilu, kojim je mnogo opterecen

Ja stvarno ne znam sta taj covek ovde radi?

Mi Stanisa uzimamo kluceve za koji dan, a ti i dalje prati forum i redovno nas obavestavaj o aktuelnostima iz Belvila, zajedno sa strucnim saradnikom, koja je napisala citav elaborat o kvalitetu izgradnje.

A mi cemo ziveti uskoro u toj nekvalitetnoj gradnji.Sta da se radi ?Nekom je zivot majka , a nekom maceha.

Prvi dnevnik RTS u 15 sati: cena stanova koji ce se graditi na Vozdovcu ce biti 1.290 e/kvm, rekao Oliver Dulic.

She-Boy, stavljaju neku svetlo smedju smesu, tona ispraznjenih plasticnih kanti sa ostacima toga, mozda je to smesa za tu kosuljicu kako je vec zovete. Dva slepera dolazila par puta i dovukla sav parket (na ceradi stoji Astra sb, Surcin). Ukratko, rade punom parom.

pa pitajte mene. ja svaki dan setam kuce okolo a i drugar mi je kupio stan u ciklami pa se zbog njega katkad raspitam. :kk:

Jao lily, pa kao da je bitno sta pise na sleperu (gorenje,samsung,surcin,...). I na tarabi moze pisati svasta ali . . . Zar nije bitnije da virnes sta je unutra, odakle je parket i sl.?

Lilly, Bojane, da li znate sta se desava sa parketom u irisu, niko ne pominje?
Jos nesto, mene nisu zvali da potpisujem Anex iako sam odgovorila za koju se opredeljujem opciju. Dajte neki hint ako ste trazili da se nesto menja u Anex-u. Unapred zahvalna!

U Irisu isto kao u ostale dve zgrade, potpuno isto. Rade parket. Radnici unutra. Iris je i moja zgrada, pa pratim.

Iznosim sve sto vidim. Nisam sigurna ni da li bi mi dozvolili da virnem u kamion, mislim da ne bi. Oprezni su i prate ako se priblizis kontejneru, a kamoli da se zagleda u unutrasnjost kamiona.

A sto se tice Aneksa, vec sam napisala kako je jedna zena odlozila potpisivanje jer je htela da se konsultuje sa advokatom u vezi sa odredbom ovog aneksa da se penali racunaju u odnosu prema neto vrednosti stana iz kupoprodajnog ugovora. Zaista, ne moze da se veze za ovu vrednost, jer je prava vrednost nasih stanova odredjena Aneksom br.1 i preciznim merenjem. Plasila se da joj se ne uskrate penali zbog neslaganja podataka. Ne znam sta je na kraju bilo.
Sto se tice garancija, meni je receno da u svakom slucaju imam dve godine garancije.
Najbolje da ih pozoves i pitas za Aneks.

Vrh