Pinokio ja sam čitao tzv krovni ugovor ali ne baš svaki detalj ali npr sporazum nisam. Ako mi se npr sporazum i svidi kada ga budem pročitao, to ne znači da ću da pravim revoluciju u zgradi jer mi već imamo rešenje koje funkcioniše, a ljudima treba funkcionalno rešenje. Ovo do sada je koliko toliko funkcionisalo, pa hajde da probamo još koju godinu. Iako podržavam tvoje napore da se sporazum usvoji u tvom okruženju, ne pristajem nikako na 8 ili 10 ugovora sa raznim firmama, izvodjačima podizvodjačima i sl. Zašto? Zato što je jako bilo teško ispratiti i onih 4 ili 5 koliko smo ih već imali. Onaj ko bude pratio tih 10ak ili tuce ugovora imaće jako težak i ozbiljan posao. Ok, raskine se ugovor sa onim ko ne radi dobro, ali to je opet previše firmi za zamenu i previše vakuuma dok se ne pronadje adekvatna zamena. Background kompanije csi odnosno vlasnice iste jako dobro poznajem i ne dopada mi se uopšte, pre bih rekao da bih je u širokom luku izbegao. Da u upravljanje sa 10 ugovora bude upleten neko ko ima direktne veze sa raznim malverzacijama u bivšoj firmi??? Ne, hvala, ja ipak nisam za to. Iako gajim simpatije prema konceptu koji zastupaš, ogroman broj ugovora, kao i izbor csi za menadžera je, po mom mišljenju, osnovna mana cele ideje. FF, confluence ili atrium su na tržištu top 3 firme u tom segmentu a u istom cenovnom rangu. Koja je najbolja? Pa ne znam, to je kao da me pitaš da li bih pre kupio mercedes s klase, audi a8 ili bmw serije 7. Nema sad tu neke prevelike razlike. Možda je tvoj koncept bolji od onoga što je moja zgrada potpisala, ali ti si pinokio, nisi čak ni csi, dok sa druge strane imamo nekoga ko je spreman na saradnju. Ponavljam, simpatišem tvoj projekat ali ima jako lošu osnovu.
hvala ti na recima pohvale ali moram da te ispravim u nekoliko vaznih detalja.
mi nemamo deset firmi, nego 6 sto je samo za dve vise nego sto je bilo protekle 4 godine.
drugo, mene price o csi ne zanimaju. ili rade ili ne rade kako treba. ako ne rade, zamenimio ih. iskreno ja nisam ni odlcuiovao oko njihovog angazmana. nisam bio na tom intervju. prosto sam se slozio sa vecinom.
mene personalna resenje ne zanimaju preterano. a jos manje izbor firmi. mene zanima sistem koji sve to drzi na gomili. na kraju krajeva ja sam nebrojeno puta nudio FF da sprovede projekat Sporazum kao svoj.
trece, ono cega ti a i ostali ljudi nisu svesni nije pitanje da li je Sporazum dobar, nego da li on ima alternativu?
Ja tvrdim da nema.
Ako si citao krovni ugovor on je radikalni zaokret u odnosu na situaciju koju smo imali pprotekle 4 i vise godina. Ali ni to nije jedini problem..
Problem je sto u krovnom ugovor nema PREDMETA UGOVORA.
Otvori ga i citaj clan 1 ili prilog 2 ili prilog 5 i videces da nema ni JEDNE JEDINE ODREDNICE koja definise sta je to sto se odrzava.
Da budem precizniji.
Naprimer
Broj muljnih pumpi = 0 (pise pripadajuci broj, sto ne znaci ama bas nista posto spisak kome sta pripada ne postoji, niti je ikada postojao)
Ukratko, prvi stanar koji bude rekao ja necu da platim, ako ga skupstine bude dala na prinudnu naplatu, i stanar to gurne u parnicu - skupstina gubi. 1/1. nema greske.
Ako mislis da preterujem ja kurazim svakoga da odnese krovni ugovor, i mesecnu fakturu koja ga prati i da ga da bilo kom advokatu parnicaru i pita sta ce da se desi.
E sad, vi se sad nalazite u cekanju kada ce prva skupstina da proba ovo sto sam napisao. Kada se donese prva presuda, krovni ugovor ce da se raspadne u jednom danu i vi cete ostati na livadi. E onda smo svi u problemu.
Nevolja je u tome sto se krovni ugovor ne moze zakrpiti aneksima, nekim drugim ugovorom ili sl. Odnosno moze, da se napravi neki varijetet sporazuma i onda sve uradi ispocetka.
I da, ja se neslazem sa tobom da je FF najbolji na trzistu. Ako jeste onda smo svi u teskom belaju.