To mi je uradio arhitekta, ali sam uglavnom ispratio šta su radili. Oni su mi odabrali frižider zbog dimenzija (uslov je bio da ima ledomat i water filter). Neki Samsung je u pitanju, sa onim malim ručkama koje ulaze u sama vrata frižidera (da ne bi udarale u radnu ploču.
- Skinute su pločice u tom otvoru za frižider čime se dobije oko 2-3 cm u širinu.
- Skinuta je jedna lajsna sa okvira vrata (jos 3 cm otprilike) - ona je najviše smetala da se vrata otvaraju. To je poravnato posle toga, tako da u tom delu okvir vrata ne izlazi uopšte iz zida
- Stanjen je zid vertikale na kojoj je mokri čvor za još par cm tako da je ostalo 60 cm da može da stane radna ploča
- Otvor na kraju nije dodatno obrađivan da bi frižider mogao da odaje toplotu (siporeks je dosta porozan),ali to ionako nije vidljivo
- Kroz viseći element koji je montiran iznad frižidera izbušene su rupe i dodate su cevi na kojima su mali aspiratori da eventualno izvlači toplotu kroz te cevi, mada to nisam nikada uključivao. Cevi idu vertikalno kroz viseći element da bi toplota išla kroz njih. Na kraju frižider je skroz hladan spolja, videćemo leti.
Od dodatnih intervencija je odrađen još i dovod vode za frižider, mada to ne utiče na povećanje prostora.
Vrata se otvaraju do 90 i par stepeni, što je OK - funkcionalno je.
Sama širina frižidera nije toliko kritična, već pre treba obratiti pažnju na dubinu, jer su ovi side-by-side dublji od klasičnih kombinovanih frižidera.