Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

s obzirom da su vecina kupaca kreditni kupci, koja banka je luda da da kredit za stan gde postoji hipoteka 15 reda. pogledajte na satu katastra za preostale stanove u belvillu, kako je koji prodavan hipoteka je prebacivana na ostale stanove koji nisu prodati. e sad dok se obrisu hipoteke i dok se prebace na neki drugi stan... treba tu vremena, jedna moja drugarica je cekala 3-4 meseca dok se sve nije sredilo. problem nije bio katastar vec prodavci...

hedonist, kako su krediti nepovoljni, ne verujem da je vise od 10% kupaca na kredit, kod nas se stvari resavaju keshovinom. Pa ko je lud da uzima kredite?

hedonist":zzuwping je napisao(la):
s obzirom da su vecina kupaca kreditni kupci, koja banka je luda da da kredit za stan gde postoji hipoteka 15 reda. pogledajte na satu katastra za preostale stanove u belvillu, kako je koji prodavan hipoteka je prebacivana na ostale stanove koji nisu prodati. e sad dok se obrisu hipoteke i dok se prebace na neki drugi stan... treba tu vremena, jedna moja drugarica je cekala 3-4 meseca dok se sve nije sredilo. problem nije bio katastar vec prodavci...

http://www.bancaintesabeograd.rs/code/n ... px?Id=1054

Cak je i kamata za Belville malo bolja nego za ostale stambene kredite.

Ja nisam rekao da su krediti povoljni ili nepovoljni, znam da je Intesa za Belville uvek imala povoljniju kamatu. Ako ste kreditni kupci znate sta znaci upis hipoteke prvog ili drugog reda. Kada su se stanovi kupovali 2008,2009 na svakom stanu je bila hipoteka Hypo banke, a kao sto sam i naveo pogledajte sada na sajtu katastra nekoliko proizvoljnih stanova koji nisu prodati, imate slucajeve gde broj upisanih hipoteka ide i preko 10. Da li ce vam banka dati kredit, pa neka to bude i po kamati 1%, a da njihova hipoteka bude 11 po redu? O tome pricam... Sve se da srediti naravno ali dok prodavci obrisu te silne hipoteke i prebace ih na druge stanove koji nisu prodati prodje nekoliko meseci.

Cim imaju specijalne uslove za Belville (Hypo i Intesa) znaci da daju kredite. Banka ne upisuje hipoteku x-tog reda, vec se tokom procesa odobravanja kredita sve te hipoteke brisu i upisuje se hipoteka banke. Uostalom, podaci iz katastra su sada javni i na Internetu su pa vidi koji je red hipoteka banke.

Hypo i Intesa su koliko ja znam dve banke koje su jedine htele da daju stambeni kredit za Belville, a da u inicijalnom trenutku pristanu da njihova hipoteka bude upisana kao hipoteka drugog reda, valjda sto su znali da ce se velika Hypo hipoteka obrisati do nekog trenutka u vremenu. Ostaje samo da odes u bilo koju Banku i da proveris da li ce ti dati kredit, a da njhova hipoteka bude, kako ti kazes x-tog reda, a da to nije prvi red. Ponavljam se opet, "Sve se da srediti naravno ali dok prodavci obrisu te silne hipoteke i prebace ih na druge stanove u Belvillu koji nisu prodati prodje nekoliko meseci", sto bi znacilo da ces na kraju dobiti kredit ali kad se obrisu sve te vec postojece hipoteke. Mozda je to jos jedan od razloga, naravno pored astronomske cene kvadrata, zasto nam se cini da prodaja slabo ide. Navodim primer komsinice iz Belvilla koja je bila kreditno sposobna ali Banka nije htela da plasira kredit dok se ne obrise 7 hipoteka koje su postojale na tom stanu, cekala je nekoliko mesecai dok Blok67 nije prebacio hipoteke na neke druge stanove.

po meni je velika glupost kupovina stana na kredit, onaj ko nema novca za kupovinu, bolje je da za novac koji bi dao za ucesce, kupi neki plac i polako od plate zida kucu, m2 je jeftiniji najmanje 3 puta manje nego u Belvilu.
Otprilike ovaj kvalitet gradnje kao u Belvilu kosta ne vise od 550 do 600 evra, svih mogucih troskova.

Milisav, mozda prodajes stanove u Belvilu, ili radis u banci, ali to je opet tvoj problem.

Šušumiga ja imam problem zato što posećujem ovu temu nadajući se da pročitati nešto vezano za naselje, a sve što čitam je gomila gluposti.

Ako se tebi živi u meljaku ili rušnju izvoli lepo to i uradi. Samo nemoj savetovati to drugima sa urade jer je bezveze. I to nije vezano konkretno za ovo naselje, pošto se ra glupost provlači na svim temama što se tiče stanogradnje.

A ako ne možeš doprinet8 temi, nemoj je gušiti jer ja ipak čitam šta se napiše i ne želim gubiti vreme.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

kako nije vezano za temu? pa mnogo ljudi dolazi na forum koji nisu sigurni sta ce sa novcem, da li da idu u kredite (a koliko ljudi je nagrabusilo) . Ti ako si u Belvilu, odlucio se, ali nemoj ovde smarati i gusiti, jer su ljudi u dilemi i pokusaj im bar da ne odmazes ako ti nije stalo ni do koga.

Spustite strasti obojica.Nemas pravo nikoga Milisave da teras sa foruma.

Shushumiga,ok izrazio si svoje misljenje i debatujte sada slobodno ali civilizovano i sa postovanjem sagovornika.

Vucko smiruje strasti... Tito foruma :)

@ Shushumiga

Opet Shushumigovic kaslje da je 550 evra m2 gradnja Belvila .... pa ckode iz koje si ti basne izasao??? hahahaha
Znas za onu staru : NI KOD BABE NEMA DZABE :) ALI MOZE DA MASTAS ZA JEFTINO HAHAHAHAHA

raspitajte se ako poznajete nekoga ko ima uvid u cene gradnje, vise firmi je gradilo, tako da je veca sansa da saznate o cemu seradi, a ne vidim zasto nekoga pogadja sto neko moze napraviti kvadrat za toliko i toliko novca?

Jel to sto ja kao neko ko zivi u Belvilu znaci da treba da zamislja da je pravljen za 3 puta vise, pa ce tako lakse otplacivati kredit?
Niti imam kredit, a ni ne lazem sebe, uostalom, covek treba da je cist pred sobom, i naravno, ne bih preporucio nikome da dize kredit i ulazi u Belvil, uostalom to se nigde ne isplati u Beogradu, nije samo rec o Belvilu.

Pojasnicu, uzmes plac, i polako radis kucu, kvadrat te izadje 5 puta manje, 3 puta manje jer Miskovic (ili neki preduzimac) ne uzima proviziju, a 2 puta jos, jer banke ne uzimaju.

malo vesti iz naselja.

kao što znate na privatnim parkinzima, bilo podzemna bilo nadzemna, postojala su mesta za invalide. očigledno invalidi nisu kupili ta mesta, pa ih sada precrtavaju i prave regularna parking mesta.

e sad stvar je u tome što su ova parking mesta dosta šira od običnih parking mesta, makar kao jedno i po mesto.

ako je neko skoro nameravao da uzima parking mesto moja preporuka mu je da kupi ova invalidska mesta.

shushumiga":hxoqgp5t je napisao(la):
raspitajte se ako poznajete nekoga ko ima uvid u cene gradnje, vise firmi je gradilo, tako da je veca sansa da saznate o cemu seradi, a ne vidim zasto nekoga pogadja sto neko moze napraviti kvadrat za toliko i toliko novca?

Jel to sto ja kao neko ko zivi u Belvilu znaci da treba da zamislja da je pravljen za 3 puta vise, pa ce tako lakse otplacivati kredit?
Niti imam kredit, a ni ne lazem sebe, uostalom, covek treba da je cist pred sobom, i naravno, ne bih preporucio nikome da dize kredit i ulazi u Belvil, uostalom to se nigde ne isplati u Beogradu, nije samo rec o Belvilu.

Pojasnicu, uzmes plac, i polako radis kucu, kvadrat te izadje 5 puta manje, 3 puta manje jer Miskovic (ili neki preduzimac) ne uzima proviziju, a 2 puta jos, jer banke ne uzimaju.

ne znam sto odgovaram na ovo trolovanje ali ajde: na kojoj lokaciji mozes da sazidas kucu tako kao sto si ti zamislio? Na Kosmaju? Pogledaj koje su cene malobrojnih placeva/starih kuca u samom gradu...

cheiri, neću odgovoriti na tvoje pitanje, očigledno je da si trol, praviš se da ne kapiraš

Evo i ja ne kapiram, a nisam sigurno trol, kaži mi gde možeš da kupiš plac a da je lokacija infrastrukturo opremljena i da košta pristojno?

Samo ako već imaš neku recimo trošnu staru kuću pa da rušiš i gradiš novu!!! Ima placeva na Medaku Padina, i tu ima i lepih porodičnih kuća, čak i pravih velelepnih vila. Samo, čim kročiš izvan dvorišta, ulice su tako uske da jedva mogu da se mimoiđu dva automobila. Kanalizacije nema, debeli svežnjevi žica za sruju koji ti bukvalno vise nad glavom, a trafo stranice....!!! Dođe neki mali investitor koji gradi neku 2+P zgradicu i napravi ti trafostanicu tik do tvog prozora! Nosiš kesu sa smećem kilometar do prve kante....ma pakao pravi. Ali, naravno, kada zatvoriš iza sebe vrata svog dvorišta, imaš sve što si ikada zamišljao za svoje stanovanje. Pa sad, šta ko voli. A, da, naravno, zimi niko ne čisti ulice sve do izlaska na neku veću saobraćajnicu. Nema nikakvih izgleda za fiksnu telefoniju.

lokacije nisu sjajne, ali nije sjajno kad ljudi ne mogu placati kredit. Jedan moj prijatelj, inace i on i zena rade u nekoj firmi i nisu lose placeni, mozda par hiljada e mesecno, ali su kupili plac i prave kucu, on je izracunao da ce dosta bolje proci, bolje nego jedan nas poznanik koji je uzeo kredit, i sad mu je firma u problemima, a i on.

šušumiga, zar ti nisi pisao kako si izabrao belvil jer je čisti od predgrađa jer ljudi lože....

a to e samo jedan od problema.

šta je sa kanalizacijom, trotoarom, javnim prevozom, školama, obdaništima, krivudavim ulicama....
šta je sa povezanosti sa gradom. zamisli situaciju da radiš u centru i da svaki dan putuješ do centra od avalskih naselja, ili kosmaja, ili bilo iz bilo kog kraja gde bi mogao da kupiš plac za 10-ak soma.

a pojedina naselja imaju problema čak i sa vodovodom, tako da često nemaju vode.

btw šušumiga, gde spavaju ti tvoji prijatelji dok ne naprave kuću. čak da mogu i mesečno da odvajaju 1000 eura, opet im treba dosta vremena da skupe pare i da naprave kuću.

a gde su tu dozvole i slično.

sva pristojna naselja gde možeš imati kuću, kao što su recimo, senjak, dedinje, bežanijska kosa, kalvarija i slično, te kuće su mnogo skuplje nego belvil. a slobodnih placeva nema.

po meni nijedno naselje koje nema parking, kanalizaciju, trotoar, nije pristojno naselje za život.

a vidiš ti nekom preporučuješ takva naselja za život.

za mene je Belvil naravno daleko bolji od kuce u predgradju, ali pitaj one koji su izgubili mogucnost da otplacuju kredit, sta im je bolje, a verovatno ce jos vise ljudi biti u problemima, posle deset godina, ili vise, posebno sto je tesko na dugi rok za nekoga ko odvaja od plate, za kredit, kamate, za ogromne marze firmi koje su gradile, i na tako dugi rok koji ne zna se sta sve donosi.

a, znači ta tebe je bolje, ali drugi neka idu da žive u predgrađa......

Milisave, naravno da je bolje imati novca nego nemati, ali za one koji ce gubitkom plate izgubiti i krov nad glavom, ne bih savetovao da ulaze u kredite.

Vrh