Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

da ste proucavali ruzu vetrova, ukapirali bi da u Belvil dolazi vazduh sa Ade, silazi sa Kosutnjaka, i zato je leti uvek par stepeni manje nego na Bezanijskoj kosi (moj kraj)....

Malopre sam gledao daleko je cistiji vazduh nego u Starom Gradu i Vracaru, mozete se sami uveriti da je u okolini Belvila vazduh medju najcistijim u gradu
http://www.sepa.gov.rs/ams/xajax_data/e ... duha_1.php

evo od malopre rezultata, Novi Beograd stanica je kod toplane tj. Belvil mozemo slobodno reci
sumpordioksid Belvil 38 vs 55 Zeleno Brdo, 47 Vracar
azotdioksid Belvil 39 vs 47 Vracar, Stari Grad 45
azotmonoksid Belvil 13 vs 31 Stari Grad, 26 Vracar
oksidi azota Belvil 60 vs 92 Stari Grad, 87 Vracar
susp. cest. PM10 Belvil 84 vs 101 Stari Grad, Mostar 105
susp. cest PM2.5 Belvil 66 vs 75 Stari Grad, 79 Mostar

Jos kada bi ljudi razumeli da iz toplane izlazi vodena para a ne dim jer se koristi prirodni gas koji potpuno sagoreva za razliku od mazuta i uglja.

shushumiga":2tirpmtw je napisao(la):
pa ja sam u Belvil dosao da bi mi bio vazduh cistiji nego u prigradskim naseljima

shushumiga":2tirpmtw je napisao(la):
Malopre sam gledao daleko je cistiji vazduh nego u Starom Gradu i Vracaru, mozete se sami uveriti da je u okolini Belvila vazduh medju najcistijim u gradu
http://www.sepa.gov.rs/ams/xajax_data/e ... duha_1.php

Sve ove merne stanice su u izuzetno urbanim delovima grada, tj. najzagadjenijim. To nema veze sa periferijom. Tako da iz tabele vidim da Belville nije cak najmanje zlo kao sto si rekao. Pogledaj sumpor-dioksid (Сумпор-диоксид је нуспродукт рада аутомобилских мотора и фабричких постројења и загађује животну средину. Напада систем за дисање људи и животиња. Растварајући се у ваздуху узрокује киселе кише које уништавају биљке, металне конструкције и грађевине.
Cisto poredjenja radi u tabelu sam dodao mernu stanicu koja se nalazi u centru Cacka.

tabela.jpg

nikola, ajde ne lupetaj vise molim te. Rekao si sta si imao, ljudi su ti dali zvanicne podatke pusti mi sada te fore "Mazut se koristio prosle godine" itd... Idi tamo kaci quotove sa raznih news sajtova, posto drugo nista i ne radis po threadovima u kojima ucestvujes.

Moras li svaku temu da zagadis spamovanjem, trolovanjem i pricanjem napamet?

Pa tabela je sa sajta koji je postavio @shushumiga, ja nisam ni znao za taj sajt. Koristio sam njegove podatke.

nikola, mazut kad se koristi rade 3 odvojena dimljaka a oni nisu radili od sankcija, a ne prosle godine.
sto se tice cistoce vazduha u prigradskim naseljima, ona je mnogo gora nego u Belvilu, a kao sto vidis u prigradskim naseljima se ne meri, jer je potpuno besmisleno, jedna pec koja se lozi na plastiku, gume i slicno zagadi ogromnu povrsinu, a poznato je koliko ljudi nemaju novca pa svakakve kancerogene materije koriste za grejanje.

i jos nesto, merna stanica se nalazi odmah pored Jurija Gagarina, i meri se na maloj visini, stanovi u Belvilu nisu svi pored ulica, a oni ciji su stanovi u Belvilu od 10 do 13 sprata imaju tek 50% zagadjenja, raspitaj se kod arhitekti pa ce ti objasniti.
Uporedi to sa prigradskim naseljima i kucama, ne moze se porediti.

Ja volim NBGD i ziveo bih kod Arene ili kod Opstine. Ali zbog hiljadu drugih stvari, velikih saobracajnica, brzine, marketa, infrastrukture i slicnih stvari. Sukobljavali smo se oko toga koji je deo po cemu bolji, gde je kakva gradnja. Ali da neko ide na NBGD i da pomene cist vazduh je totalno bezveze. NBGD je na najnizoj tacki Beograda, izmedju 2 reke, velika je vlaznost, nizija, magle su ceste. To je uz stusnuti centar Beograda definitivno najzagadjenije mesto za zivot. Deca ce citav dan da provode u vrticu i napolju, to nije na 15 spratu. NBGD se jos i dodatno urbanizuje, dobices sada u blizini i saobracajnice iznad nivoa zemlje, novu autobusku stanicu, NBGD se i dalje najvise naseljava, sve vise automobila. Svaki drugi argument za zivot na NBGD mogu da prihvatim za razmatranje, ali da bilo ko kaze da zivi u urbanom gradu u niziji pored reke i da ce da se nadise vazduha, to mi je besmislica.

Merne stanice se stavljaju na najugrozenija mesta u gradu i eventualno na potencijano cista (tipa Kosutnjak), kako bi mogao da se napravi neki uvid na osnovu odnosa te dve velicine. Niko ne salje na dijagnostiku zdravog, vec potencijalno bolesnog coveka.

Arena je los kraj za zivot, zbog blizine autoputa, prodji pored zgrada i pogledaj im fasade kakve su, sve ce ti reci, Arena je ok kraj za posao, tj. za kancelarije, ljudima je lak pristup, iz bilo kog dela grada.

A to sto ce jednog dana u Belvilu biti los vazduh....., to cemo sacekati da vidimo, ako bude, onda se selim na neku drugu lokaciju, meni bar to nije problem.
Da u Belvilu je vazduh cistiji nego u vecini drugih delova grada, naracno ne racunam 50km od Beograda, jer mi je posao kod Arene, i tu mi je povoljno, i ne vidim zasto to nekome smeta, kad je to cinjenica da je vazduh bolji nego u vecini drugih delova grada i to je cinjenica koju sam izvukao iz pracenja kvaliteta vazduha, ne za jedno vece ili dva, vec u toku 2 godine.
Znaci ako si toliko uporan da nam ovde solis pamet kako je Belvil los, a verujem da ni neznas o cemu pricas, jer cim dolazis na ovaj forum, a ne zivis u Belvilu, neki crv te jede iznutra, no opet to je tvoj problem a ne moj.

Iz tri velika dimnjaka suklja sivi dim, a iz tri manja odmah pored, beli dim. Pošto je neko ovde jednom već spomenuo da je beli dim u stvati vodena para, i da je bezopasan, ostaje ovaj sivi, gusti dim koji izlazi iz tri najveća dimnjaka. Ma zagađeno je ovde kao i u drugim nbg blokovima. Kome se ne sviđa, može da se otisne u prirodu i živi na nekoj planini...Ima dana kada se ne oseća ništa, vazduh čist, a opet ima i kada osećam garež...Baš je svuda isto ovako bilo.

Belville tema je bas zamrla u zadnje vreme... :(

Pre par dana sam primetio da su svuda na interfonima ispisali brojeve pregradjenih stanova. Prostom racunicom dolazi se do cifre od oko 200 novih stanova u ponudi. To je poprilican broj. Mislim da ce, uz preostale stanove drugih struktura i tih 200, prodavati stanove bar jos 2-3 godine... Takodje im ne ide u prilog ni nacin na koji su ih pregradjivali, tj. nece se svima svideti. Pogledao sam neke od tih jesenas dok su ih jos zavrsavali, i video da ima dosta mrtvog prostora koji samo oduzima od korisne povrsine. Mada sad vidim da nude i alternativne verzije (bez naknadno dodatih pregradnih zidova, pre svega izmedju kuhinje i trpezarije)... :kafa:

Belvilenjak":23x6myms je napisao(la):
Belville tema je bas zamrla u zadnje vreme... :(

Pre par dana sam primetio da su svuda na interfonima ispisali brojeve pregradjenih stanova. Prostom racunicom dolazi se do cifre od oko 200 novih stanova u ponudi. To je poprilican broj. Mislim da ce, uz preostale stanove drugih struktura i tih 200, prodavati stanove bar jos 2-3 godine... Takodje im ne ide u prilog ni nacin na koji su ih pregradjivali, tj. nece se svima svideti. Pogledao sam neke od tih jesenas dok su ih jos zavrsavali, i video da ima dosta mrtvog prostora koji samo oduzima od korisne povrsine. Mada sad vidim da nude i alternativne verzije (bez naknadno dodatih pregradnih zidova, pre svega izmedju kuhinje i trpezarije)... :kafa:

Slazem se sa tobom vezano za forum u zadnje vreme!!!

A oko ovih pregradjenih stanova nabili su EXTRA bezobrazne cene!!! Mada ovaca za sisanje ce uvek biti!!!!

Nasao sam par oglasa iz kojih zakljucujem da je cena oko 1.850 evra (verovatno sa PDV-om) po kvadratu za pregradjene stanove. Namestili su par pokaznih stanova i sad ih oglasavaju zajedno sa ovima:

http://www.luxhome.rs/sr/results/city/b ... y/prodaja/

Ako uzmemo u obzir da su trosobni bili na akciji po 1.550 evra sa PDV-om po kvadratu, i uporedimo sa cenama pregradjenih cije su mesto zamenili, dolazi se do razlike od oko 6.000 evra. To bas i nije neka cifra, a verovatno su toliko i potrosili na adaptaciju i dnevnice majstora. Drugim recima, cak i da dobiju punu cenu po prodatom stanu, nece mnogo zaraditi...

Update: Mada ako se racuna identicna kvadratura, onda je razlika mnogo veca: (41m2 + 46m2 po 1.850 evra = 160.950 evra) i (41m2 + 46m2 po 1.550 evra = 134.850 evra) i iznosi 26.100 evra... Ali posto su se "odrekli" hodnika od oko 12m2 originalnog trosobnog stana, onda mislim da realna zarada nema veze sa ovim ciframa...

Naivno sam bio i u pregovorima i gotovo sve dogovorio...ali na svu sreću opametio se i odustao...

Pa jedino covek aka " CICIBAN " bi kupio pregradjeni stan po tim cenama. Ja i dalje tvrdim da nikada nece uspeti da prodaju po tim cenama.

jel se zna sta se desava sa prazanim delom bloka 67? nedostaje jedan deo u gornjem desnom uglu bloka da bi bio simetrican i kompletan....

mislim da management koji radi na prodaji stanova u Belvilu ima za cilj da prodaja traje jos najmanje 20 godina, kako bi imali sigurno zaposlenje.
Pored tih 100 odnosno sada već 200 stanova, mislim da je ostalo jos mozda 200, znaci ukupno najvise 200 stanova.
U mom ulazu su svi prodati jos prosle godine, iako nisu svi useljeni, tj. svega jos par stanova nije useljeno.

tako da im nije ni cilj da ponude neku cenu koja bi bila primamljiva za siroke narodne mase, posebno ako drze identicnu cenu za stanove koji imaju problem sa gradskom garazom, ili su preblizu jurija gagarina itd, jer je vrhunska naivnost ili proracunatost prodavati po istim cenama sve stanove, kad nisu svi isti, niti su iste firme gradile sve zgrade u Belvilu (4-5), niti je isti kvalitet spojeva cevi itd...

Vrh