Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

naravno da se slazem da je Belvil najbolje naselje u gradu, i nije slucajno da ima vise stranaca nego bilo koji deo grada, a posebno naravno Rusa, jer je i ruski vrtic, osnovna i srednja odmah pored naselja, a posto se gradi vrtic, bice i osnovna skola verovatno u narednih 5-6 godina.
Opet cene su svuda pale, dobro je ako Belvil drzi cenu. Uvek je dobro srediti stan, promeniti kupatila, plocice itd. uzeti obavezno depozit od nekoliko kirija i unapred barem 6 meseci, to je neki minimum.
Iako, to je "slab biznis", mada neko voli da cevci na taj nacin novac tj. skuplja mrvice pa se oseca zadovoljnim, ali generalno izdavanje 1 stana nije biznis, ako imas 10 stanova, i nekoga ko brine o tome, to je vec biznis.

Logika je, imas firmu, kupi lokale smesti je u lokale, imas stan za sebe, a novac ulazi u druge, trece, i cetvrte stvari.

naravno da se slazem da je Belvil najbolje naselje u gradu, i nije slucajno da ima vise stranaca nego bilo koji deo grada, a posebno naravno Rusa, jer je i ruski vrtic, osnovna i srednja odmah pored naselja, a posto se gradi vrtic, bice i osnovna skola verovatno u narednih 5-6 godina.
Opet cene su svuda pale, dobro je ako Belvil drzi cenu. Uvek je dobro srediti stan, promeniti kupatila, plocice itd. uzeti obavezno depozit od nekoliko kirija i unapred barem 6 meseci, to je neki minimum.
Iako, to je "slab biznis", mada neko voli da cevci na taj nacin novac tj. skuplja mrvice pa se oseca zadovoljnim, ali generalno izdavanje 1 stana nije biznis, ako imas 10 stanova, i nekoga ko brine o tome, to je vec biznis.

Logika je, imas firmu, kupi lokale smesti je u lokale, imas stan za sebe, a novac ulazi u druge, trece, i cetvrte stvari.

lol, uf izvini nisam znao da je posredi jos jedan Internet ekonomski strucnjak za sve.

Da sam znao, ne bih ulazio u "polemiku". Izvinjavam se i sto pricam iz iskustva, umesto, kao vecina Internet forumskih strucnjaka da pricam napamet o necemu o cemu nemam pojma.

nije mi namera da povredjujem sujete ljudi, ko hoce da napreduje, treba da smanji sujetu, a ne da je na dnu, a sujeta na vrhu

Vidi se Jojica da ti ne izdajes stan. Depozit se vraca kada su svi racuni izmireni, to je kao sredstvo obezbedjenja, iako stanje na svojim racunima za infostan, struju, telefon i tv mozes da pratis na netu. Ako je stanar ok taj depozit je u stvari kirija za poslednji mesec njegovog boravka. Ti u svakom trenutku znas sta je placeno. A takodje je veoma retko da se trazi 6 meseci unapred. U stvari, najcesce je mesecno. Ja sam bila podstanar 13 meseci i platila sam unapred za 6 meseci, ali iskljucivo svojom voljom, u tom trenutku bilo je svejedno, pa zasto da ne...cekala sam da se uselim u belvil. Inace je potpuno normalno da se ne trazi unapred za nekoliko meseci ili duze.

Jojica":d6j5g6ae je napisao(la):
nije mi namera da povredjujem sujete ljudi, ko hoce da napreduje, treba da smanji sujetu, a ne da je na dnu, a sujeta na vrhu

Ne vredi, besmisleno je raspravljati... :bash:

Erysimum Cheiri":21sxvhdz je napisao(la):
Ne vredi, besmisleno je raspravljati... :bash:

Pa problem je sto ljudi razlicito gledaju neke stvari. Cene o izdavanju su tacne, a kada si rekao da si ti ustvari poptuno nov stan renovirao i pravio od njega lux varijantu za lux klijente, to je druga stvar. To su stravicna sredstva u startu koja se duze i otplacuju. Ne sumnjam da ces za potpuno nov stan koji se renovira u lux varijantu dobiti kiriju iznad proseka, ja kada govorim, govorim o proseku.
Moji prijatelji placaju krs stan kod Sava centra 300 evra od 42m2 koji je prazan, ali sad imaju neke druge probleme, svesni su cena, ali im sad nije isplativo da se sele i zivece tu bar jos godinu dana, a gazda posle njih vise nikada nece dobiti tu kiriju, to znaju i oni, a i gazda.

Upravo nam produzuju hodnik. Radnici skinuli ulazna vrata od bivseg 3/sobnog stana. Nas hodnik je duzi za najmanje 5 metara.

Cestitam svim svojim komsijama, sadasnjim i buducim. Narocito cestitam onima koji su kao ja bili prevareni u pogledu toga sta kupuju 2008. godine. Neka nam je sada prijatno stanovanje u stanovima koji sada nimalo ne zaostaju za onima u bivsem SSSR/u. Samo nedostaje zajednicki wc na svakom spratu. Ali, ne....u stvari ne nedostaje. Gledajuci ovakav sprat, sa ovakvim hodnikom i pregradjivanim coskovima...ovo jeste sve u svemu wc, i to najsmrdljiviji.

Radi pojasnjenja: sada je hodnik sve do onog belog dela u samom dnu slike.

sister slatka, nisu fer ni malo, platis skupo stan, a oni se igraju, uostalom ni zivot nije fer, ali opet kako kaze moj deda, ne treba biti previse ozbiljan ni zabrinut non stop, treba videti i pozitivne stvari u zivotu, opustiti se, to je moj prijateljski savet.

I Kod mene na spratu isto.

elem onaj hodnik po mojoj proceni ima najmanje 5 kvadratnih metara. ovako je investitor izgubio samo na tim hodnicima desetine hiljada evra, kad se uzme u obzir koliko ovakvih pregrađenih stanova postoji. plus na to ide cena pregrađivanja stanova.

a pitanje povećanja parkinga trebali bi da postavimo investitoru, jer su se oni reklamirali da su napravili 1.1 parking mesto po stanu, sad taj procenat je mnogo manji.

sister ja sam pričao da su projekti stanova loši, neprilagođeni našem tržištu. ti si govorila da su ti stanovi odlični. mislim da je tržište reklo svoje. ja samo znam da nisam hteo da kupim trosoban stan od 90+ kvadrata, a sa kuhinjom od 5. za tu kvadratu želim tri spavaće sobe.

što se bloka 67 tiče mogu samo da konstatujem da su visoko leteli i nisko pali. da si te 2008 godine izašli sa cenama stanova od 1600 ili čak 1500 evra kvadrat, sve stanove bi u tom trenutku prodali u roku od nekoliko dana. i mislim da bi imalii veću zaradu nego što prodaju stanove sve ove godine, a za to vreme teku troškovi održavanja, info stana, poreza, struje, plate zaposlenih, marketinga.....

još da napomenem da te 2008 godine nisi uopšte lako mogao da dođeš do njih da ti prodaju stan, kao da oni nama čine uslugu, i plus na sve to namerno su zadržavali stanove na boljim pozicijama za kasniju lakšu prodaju.

Hvala Jojice. Ipak gledacu da ne zivim ovde, jer ovo ne lici ni na sta. Nisam mislila da ce se to ovako zavrsiti.

Produzenje hodnika za 5-7 metara je pravi primer pohlepe i manjka osecaja za estetiku .
Ocekujem da ce prelaz izmedju starog i produzenog dela hodika , biti rekonstruisan ( zakrpljen ) sa plocicam druge boje i tipa :bash:

Zašto ne ostave postojeća vrata pa da ta dva stana imaju zajednički ulaz? Jedno obezbjeđenje više ne škodi.

Da li su ostavili zid na kome su bila vrata od trosobnog stana? Ako jesu, izgledaće baš ružno...onda bolje da su ostavili dupla vrata. Gledao sam plan tog stana i nije mi jasno kako su pregradili desni (veći) deo stana...ako neko ima ideju neka nešto napise :).

jesu ostavili su zid bez vrata.

ne znam da li će srušiti taj zid.

calcio":1pmhn13h je napisao(la):
Da li su ostavili zid na kome su bila vrata od trosobnog stana? Ako jesu, izgledaće baš ružno...onda bolje da su ostavili dupla vrata. Gledao sam plan tog stana i nije mi jasno kako su pregradili desni (veći) deo stana...ako neko ima ideju neka nešto napise :).

Koliko se secam bila je prica da u tom delu i nije bilo previse intervencija - u kupatilo se ulazi iz dnevne sobe.

Znate kako izgleda sada? Posto taj novonastali dao hodnika nije strujno povezan sa ostatkom, kada upalite svetlo u zajednickom hodniku, novi deo ostaje u mraku. Kada jos uzmete u obzir i onaj deo zida koji je ostao, jasno vam je....bukvalno celog dana mracan budzak pri dnu. Imam samo jedan komentar u vidu pitanja: DA LI STE VI BELVILOVCI UOPSTE NORMALNI?

Ti novonastali nazovi stanovi nemaju dovoljno prostora za potrebne degazmane, plakare i slicno. Predvidjam da novi vlasnici i nase buduce komsije s pravom pretpostave da im pripada taj deo hodnika, i da ce ponovo staviti vrata u otvor u zidu, i podeliti hodnik, svako na svojoj strani ima mesta za toliko plakara koliko im srce zeli. Ako im i ne padne na pamet odmah ta ideja, ja cu im je dati. I onda me ama bas nista nije briga.

OVAKO JE TO LJUDI G.R.O.Z.N.O. Bez preterivanja.

Erysimum Cheiri":nug3anto je napisao(la):
calcio":nug3anto je napisao(la):

Koliko se secam bila je prica da u tom delu i nije bilo previse intervencija - u kupatilo se ulazi iz dnevne sobe.

Pregradjivanje je vec izvrseno, pola godine posto smo se uselili su to radili. Bezali smo od kuce od buke, busilica i cekica. Sada su samo malo promenili, da bi sve bilo prihvatljivije. Ispred tog kupatila koji pominjes, a to je manje od dva kupatila koji je imao 3s stan, su sada dodali gipsane ploce, napravivsi kao zid u G, za degazman. U onom drugom stanu, posto je dnevni boravak u stvari bivsa spavaca soba, u kojoj je sada u kuhinja, sada su dodali kao neki sank, da se odvoje kuhinjski elementi od "ostatka" sobe.....To je to novo sto su sada doradjivali.

Kako su pregradili 3s stan u dva manja? Povuci liniju hodnika do kraja. To je to. Onaj deo sa starom trpezarijom i lici na nesto. Drugi deo da spavacom sobom u koju su sada nagurali kuhinjske elemente ...uzas. To sam vidjala samo na Medaku 3 kada sam bila podstanar, u onim zgradicama sumnjivih investitora. Jednostavno, uzas. Pa tu jos samo neki mali stocic sa 4 stolicice moze da stane, bukvalno kuhinja. Tom stanu je pripala i druga spavaca soba, koja ima izlaz na terasu. Realno, to je 1s stan.

Znači onaj veći deo trosobnog je realno postao klasičan jednosobni stan. Meni opet nekako onaj manji deo izgleda koliko toliko lepše. Ne verujem da će ostaviti da taj deo hodnika bude u mraku. Moraće i to da povežu...valjda :). Još samo da objave cenu za te stanove. Baš me interesuje koliko će da traže za pregrađivane stanove. Kolika je inače sada regularna cena za stanove..npr. jednoiposobne ili dvosobne koji nisu na akciji?

Sister":3dc4tdke je napisao(la):
Erysimum Cheiri":3dc4tdke je napisao(la):
calcio":3dc4tdke je napisao(la):

Pregradjivanje je vec izvrseno, pola godine posto smo se uselili su to radili. Bezali smo od kuce od buke, busilica i cekica. Sada su samo malo promenili, da bi sve bilo prihvatljivije. Ispred tog kupatila koji pominjes, a to je manje od dva kupatila koji je imao 3s stan, su sada dodali gipsane ploce, napravivsi kao zid u G, za degazman. U onom drugom stanu, posto je dnevni boravak u stvari bivsa spavaca soba, u kojoj je sada u kuhinja, sada su dodali kao neki sank, da se odvoje kuhinjski elementi od "ostatka" sobe.....To je to novo sto su sada doradjivali.

Kako su pregradili 3s stan u dva manja? Povuci liniju hodnika do kraja. To je to. Onaj deo sa starom trpezarijom i lici na nesto. Drugi deo da spavacom sobom u koju su sada nagurali kuhinjske elemente ...uzas. To sam vidjala samo na Medaku 3 kada sam bila podstanar, u onim zgradicama sumnjivih investitora. Jednostavno, uzas. Pa tu jos samo neki mali stocic sa 4 stolicice moze da stane, bukvalno kuhinja. Tom stanu je pripala i druga spavaca soba, koja ima izlaz na terasu. Realno, to je 1s stan.

Bacio sam sada pogled na plan. Jasno. Umesto da pored TV-a u dnevnoj sobi imas vrata od kupatila, imas taj kao gipsani zid i u kupatilo ulazis iza ulaznih vrata (koja su ustvari bivsi ulaz u dnevnu sobu kod 3s). Pa dobro, ima logike :) Mada, to "kupatilo" je minijaturno cak je i bojler mali.

Dosta su izgubili na hodnicima i jos imaju troskove pregradjivanja. Duzina hodnika je od 5m, a sirina je 1.7m.

Znaci, cena ce verovatno da ukljuci cenu hodnika, troskove pregradjivanja, ali ce se ipak uklopiti u subvenciju sto im je verovatno bio cilj.

Ova rupa umesto vrata je kriminalna, to je trebalo da sklone - ovako je ocigledno da su u pitanju pregradjeni stanovi. Ako su vec postavili plocice na podu umesto parketa ne verujem da ce da uklone taj zid.

Jedini razlog zasto su skinuli ta vrata je da ih stave na jedan od dva manja nova stana. Radnici su mi rekli. Vec su upotrebljena. Novac. Sada ce najverovatnije da posalju molere da malo zamazu tu rupu...i sada, molim vas, ima li neko da me ubedi da ovim nisu dodatno potisnuli nadole vrednost nasih nekretnina?
Do kraja 2011. nije mi nista nedostajalo, sve je bilo kako treba, bila sam zadovoljna cak iako smo placali to odrzavanje malo skuplje, jer je ceo blok bio zaista odrzavan, sve na svom mestu....dobro, bilo je problema, ali sve je to bilo privremenog karaktera. Ovo sto se dogadja tokom ove godine, zavrsnica u vidu ove rupetine koju su otvorili i produzili nam hodnik 7 metara.....i vizuelno, i u svakom drugom pogledu, ovo je trecerazredno. Upropastavaju nas zbog novca.

Sister, realno u ovoj priči su najviše izgubili oni koji su kupili stan pre dve i više godina. Potpuno razumem tvoje nezadovoljstvo. Samo postoji jedan mali problemćić u ovoj celoj priči, a to je da na NBGD ne možeš da nađeš novogradnju koja je završena. Gradi se jako malo novih zgrada. Da je tu veća konkurencija, možda bi i ovo malo drugačije izgledalo. Mislim da trenutno na NBGD pored Belvila, imaš još Blok 61 Neimar, West 65 sa svojom veeeelikom cenom kvadrata i GDS - Ivana Ribara, a sva tri projekta su u izgradnji. Po meni,a nisam stručnjak, najveći problem su rešenja stanova od samog starta.

Da, ali ne dira me to pitanje cene po kojoj sam kupila i sadasnje cene...nisam se zaduzila kreditom, niti sam kupila novcem iz stednje..... Ali dira me to sto belvil radi sa nasom imovinom sta mu je volja. Bukvalno. Neprodati stanovi pripadaju njima, ali hodnik je zajednicki, nije valjda samo njihov, ceo hodnik? Po kom osnovu ga menjaju bez pitanja? Ako bi deo hodnika neko od stanara hteo da menja, morao bi da dobije saglasnost ostakih stanara, zar ne? Ma, stara prica.
Kupila sam stan ovde, i slobodno mogu da kazem, da se kajem.

Vrh