Gospodin Sulla nema potrebe da lobira za jednu Deltu. Zašto bi uopšte lobirao? Svi stanovi su sada verovatno već prodati.stanisa":335d15po je napisao(la):Gospodine Sula, da Vi niste slucajno na platnom spisku Delte pa lobirate za njih. Ako niste, zatrazite nadoknadu za Vas trud i zalaganje, verujem da Vas nece odbiti.
ja sam ozbiljno mislio da banujem ekipu koja ovako zeza BGD*sula":vlmq5d6h je napisao(la):da budemo još jasniji- malo šale ne škodi. ili?
Izvor: BlicDo kraja oktobra u Univerzitetskom naselju u Bloku 32 biće otvoren vrtić koji će moći da primi 120 mališana.
Novi vrtić ima površinu oko 800 kvadrata, a sastoji se od četiri dečje sobe, sobe za preventivnu sa izolacijom, distributivne kuhinje, sobe za vaspitače, terase i još neke pomoćne prostorije.
Nastavak teksta ▼
- Ovaj vrtić može da primi četiri vaspitne grupe, a prioritet su nam deca iz ovog stambenog bloka. Međutim, ako bude mesta, ovde ćemo smestiti i one koji su na listi čekanja u drugim objektima na teritoriji Novog Beograda - kaže direktorka PU „Novi Beograd“ Maja Stefanović.
Ove godine u obdaništa na teritoriji grada upisano je 1.000 dece više nego lane, a kako je najavio gradonačelnik Dragan Đilas, do kraja sledeće godine biti obezbeđeno dodatnih 1.500 mesta. Započeti su radovi na izgradnji vrtića na Čukarici, čiji je kapacitet 270 mesta, a u toku je izrada tehničke dokumentacije za obdanište u Kaluđerici. Do 15. oktobra obezbediće se prostori za 100 dece u Mladenovcu, 150 na Novom Beogradu i 140 u Barajevu. Gradonačelnik Đilas je rekao da svako ko pošalje dete u obdanište plaća iznos koji je za 35 odsto manji od ekonomske cene i zbog toga je u obdaništima smešteno samo 44.000 dece.
- Biću zadovoljan ako taj broj do kraja godine poraste na 50.000.
Napravićemo oštru selekciju u kojoj će svi oni koji zaista nemaju novac, a ne oni koji donose potvrde o minimalnim primanjima iz privatnih kompanija, dobiti mogućnost da koriste obdaništa po minimalnim cenama - kaže Đilas.
Sastanak ili štrajk
Samostalni sindikat radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja dobio je juče obećanje od Darka Božića, člana Gradskog veća, da će ih sledeće nedelje primiti zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić kako bi pregovarali o povećanju plata zaposlenih za 20 odsto. Ukoliko do sastanka ne dođe, kako kaže predsednica Gradskog odbora Ivanka Vasić, postoji velika mogućnost da sva obdaništa stupe u štrajk.
A. M.
Da li neko zna sta se desava sa stanovima u Belvillu? da li je potraznja opala i da li ima ikakvih nagovestaja o padu cena? Naime ja imam rezervaciju koju sam ludom srecom uspela d napravim, makar tako kazu, i ovih dana/nedelja treba da potpisem predugovor pa uzmem kredit pa potpisem ugovor.... i naravno dosta se razmisljam sta da radim...sula":1wa84gwf je napisao(la):Gospodin Sulla nema potrebe da lobira za jednu Deltu. Zašto bi uopšte lobirao? Svi stanovi su sada verovatno već prodati.stanisa":1wa84gwf je napisao(la):Gospodine Sula, da Vi niste slucajno na platnom spisku Delte pa lobirate za njih. Ako niste, zatrazite nadoknadu za Vas trud i zalaganje, verujem da Vas nece odbiti.
- Znači, kao i uvek - cenu određuje tržište. Da su znali da će ovako brzo sve da ode, verovatno bi stavili i 2200e/m2.
- Znači, potražnja je u BG tolika da ni ovaj pakao što je nastupio u svetu neće spustiti cenu kvadrata.
Izvrstan savet! Još samo kada bi posavetovao gde da nađe žena 150K eura u kešu, pa da ne mora da uzima kredit...stanisa":1b94yyh9 je napisao(la):Gpspodjo Pufna,
Stanovi u Belvillu su trenutno najbolji izbor i u ovoj situaciji na trzistu nekretnina, za svaku preporuku. Stanovi su solidnog kvaliteta i sto je najvaznije bice i zavrseni i uknjizeni. Da su precenjeni to stoji, realno vrede oko 1500 €/m2 (sa porezom) i ni centa vise. Sta ce se desiti u buducnosti to ni svevisnji ne zna.
Ja mislim da je Vas problem, gospodjo Pufna, u tome sto Vi taj stan kupujete na kredit. To je bila greska i mnogih amerikanaca koji su precenili svoje mogucnosti, pa su sada zavrsili na ulici i ostali bez celokupne imovine. Moj savet je da se dobro presaberete i ukalkulisete jos nepovoljnije kamate, kao i dalji pad dinara ( kojeg na ovom previsokom kursu drze neodgovorni politicari ), pa ako i tada mozete da otplacujete Vas stan, udjite u rizik. U svakom drugom slucaju, to bi mogla biti Vasa greska koju bi skupo platili.