Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

hedonist":2bynvtgd je napisao(la):
Датум оснивања (дд.мм.гггг): 08.04.2009 :D :D Sve je jasno
Ha, ha... nešto mi ovo Geo-dita miriše na Geo-delta. Preduzeće sa višemesečnom tradicijom i iskustvom u geometriji, nema šta. Proverite im aparaturu, ako rade sa deltametrima, onda ste ga ...
Površina tipskih stanova uvek malo odstupa jedna od druge, a u papirima svima isto. Ali da su baš tolike razlike stvarne i upisane kvadrature, malo mi je čudno.

Ljudi koji su culi da je pred useljenje bilo konacnog premeravanja i da su svima vracene pare, svi su bili kao bas iznenadjeni....I prijatelji i majstori koji su dolazili.....kazu nisu culi da je iko ikome nesto premeravao pred ulazak u stan i vracao pare.....majstor koji je uzimao mere za kuhinju ispricao kako je radeci isto kod neke bake nasao ono pola metra manje nego u papirima, a ona to nije ni znala............nekako smo od samog pocetka previse kriticni u odnosu na Belvil.

hm, kod mene (Seboj) je ociscen sneg. Juce je isao lik na malom traktoru i ocistio sve pesacke staze. Ono sto nije ocisceno jeste ulica djordja stanojevica (bravo Beograd Put) i trotorar pored kontejnera...

da, liveni beton je katastrofa... Dok sam stanovao kod Arene u belo-crvenim zgradama, izmedju u atriumu, je isto bio taj liveni beton... Medju zgradama nema sunca, sneg krene da se topi, pa poslepodne smrzne - bukvalno je ponekada bilo nemoguce hodati po tome. Tamo to niko nikada nije ni cistio...

Jasno je da je liveni beton jednostavan za postavljanje, verovatno i jeftiniji od poplocavanja, ali je po svemu ostalom - ocajno resenje. Ma ne treba ti sneg, i kada padne kisa uzasno je klizav... Za to nema leka osim da se hoda pazljivo. A najgore sto ga svuda stavljaju - na poslu oko kancelarije imam to liveno sranjce i sada oko zgrade kada dodjem kuci, opet isto :)

Da li čujete ujutru kako vozači gspa greju svoje mašine sad kad je ladno? Neko jutro je lik tako turirao da je ceo kraj verovatno probudio.

Erysimum Cheiri":g1xardj8 je napisao(la):
da, liveni beton je katastrofa... Dok sam stanovao kod Arene u belo-crvenim zgradama, izmedju u atriumu, je isto bio taj liveni beton... Medju zgradama nema sunca, sneg krene da se topi, pa poslepodne smrzne - bukvalno je ponekada bilo nemoguce hodati po tome. Tamo to niko nikada nije ni cistio...

Jasno je da je liveni beton jednostavan za postavljanje, verovatno i jeftiniji od poplocavanja, ali je po svemu ostalom - ocajno resenje. Ma ne treba ti sneg, i kada padne kisa uzasno je klizav... Za to nema leka osim da se hoda pazljivo. A najgore sto ga svuda stavljaju - na poslu oko kancelarije imam to liveno sranjce i sada oko zgrade kada dodjem kuci, opet isto :)
Štampani beton... :)
Ne pomaže ni gumena obuća nešto pretrano.
Isto tako kao i ti, na poslu (AirportCity) je svuda štampani beton, doduše, velika je zabava gledati ženski svet kako balansira na štiklama po njemu. :)
A da je kao rešenje očajan - potpuno se slažemo u tome.

Postoji samo jedan arsin za merenje, vazeci standard koji opisuje sta ulazi u kvadraturu stana, stanovi na visim sparatovima, gde se skupljaju ventilacioni vodovi su manji, ja sam angazovao vestaka i nasao 2 kvm manje, doduse dobio sam 4000 eura nazad u roku 15 dana, ako je 1000 stanova manje za 1 kvm, racun je prost 1000kvm X 1850eur ,1 850 000, fina svota. Jedini problem sam imao sa Geo-ditom, mnogo su drcni, ko je merio, merio, ko je hapio hapio.

I šta kaže standard? Šta ulazi u kvadraturuu stana? Zar je potreban vještak da bi se izmjerila površina stana?

Verovatno mozes i sam da meris (ko ti brani), ali da bi to imalo neku validnu vrednost npr. na sudu ili u slucaju drugog spora merenje mora da obavi neko ko je ovlascen/registrovan za tu delatnost.

Ako sam izmjerim i nađem odstupanje logično je da ću vansudski pokušati da se dogovorim sa Belvilom o nadoknadi. Oni će, opet, doći i sami izmjeriti kako ne bi bez potrebe išli na sud. Ukoliko utvrede da nisam u pravu, a ja ostanem pri svome tek onda se angažuje vještak.
Dakle, ukoliko znam standarde mogu i sam da utvrdim imam li koristi nešto tražiti. Gdje da nađem te standarde?

hm, dezurni kriticari sa više nickova su se upinjali da na sve moguće načine dokazu da zbog Sarica, Hipo-a, Miskovica, Beka (...you name it) nece biti moguce uknjiziti nepokretnost.

Posto jeste vikend, ali ne verujem da ovi sa više nickova sada tumaraju po Belvilu (verovatno suše čarape i mokre patike) evo slikao sam obaveštenje, pa ko hoce da knjiži očigledno da sada i zvanično može to da učini (moglo je i pre par meseci za pojedine zgrade...)

Uploaded with ImageShack.us

Erysimum Cheiri":2809w50d je napisao(la):
sada tumaraju po Belvilu (verovatno suše čarape i mokre patike)
Izgleda da je gore nego sto sam mislio. :shok: Zar se u Belvillu posle setnje moraju susiti carape i cipele? :rolleyes:

Erysimum Cheiri
great.gif

offtopict.gif

Igore, ako ti treba još smajlija, reci samo... Imam utisak da mnogo dobrih smajlija nedostaje na BBFu. ;)

stanisa":2pkxsuxv je napisao(la):
Erysimum Cheiri":2pkxsuxv je napisao(la):
sada tumaraju po Belvilu (verovatno suše čarape i mokre patike)
Izgleda da je gore nego sto sam mislio. :shok: Zar se u Belvillu posle setnje moraju susiti carape i cipele? :rolleyes:
Izgleda da mora, ali to je najmanji problem. Prava opasnost vreba od tog štampanog betona na kome ljudi padaju ko zrele kruške, i od natapanja električnih instalacija.
Sad vi mislite da ja pucam od muke, a istina je sasvim drugačija. Čestitam na uknjiženju i u to ime odoh da nazdravim! :vops:
Samo imam jedno malo pitanjce: znate li koju kvadraturu ćete da knjižite? Ako vam upišu ono što je geo-delta ''izmerila'', biće tu kvadrata o-ho-hooo. Do sada je bila praksa da se uknjiži (ako može) malo manja kvadratura od stvarne jer se na tako uknjiženu kvadraturu plaća i porez i grejanje i svašta još. Belvil je valjda prvi primer da se u zemljišne knjige upisuje kvadratura veća od stvarne, a kako vidim terase su izgleda u ukupnoj kvadraturi učestvovale i preko 100% (jer nije bilo onog odbitka od 3%, valjda za malterisanje). Nema šta, ovaj Belvil izgleda pomera sve granice u arhitekturi modernog vremena.
E, mili Bože, kucam ovo i prosto ne verujem... A šta ćeš. :lool:

lol - grado/stanisa - kako te je lako isprovocirati i kako se odmah prepoznas :) 100% sam znao da ces ispisati jos jedan mega post pun gluposti, posle prozivke (btw ti rece ides iz teme lol).

Vidim i da si nasao novu zanimaciju - merenje povrsine stana i liveni beton lol Ne mogu, nazalost, reci da napredujes, posto su ti zanimacije sve trivijalnije i trivijalnije (od Sarica i Miskovica do merenja kvadrature stana i betona)

Nadam se samo da se nisi ponovo iznervirao - nemoj sada pred praznike :laugh:

Take it easy... Vidim ponovo si se raspisao, ali dzabe prosipas te kontra-argumente - niko te vise niti cita, niti uzima za ozbiljno, jer si se ispalio x puta ovde u ovoj temi i pokazalo se da samo lupetas bez veze i pricas napamet - NHF.

Nego uloguj se ponovo kao stanisa, pa si dodeli jos koji "thumbs up" verovatno ce ti biti lakse :)

Erysimum Cheiri":1ucf1oqw je napisao(la):
...
...
Nego uloguj se ponovo kao stanisa, pa si dodeli jos koji "thumbs up" verovatno ce ti biti lakse :)
A, ha! Znači u tom grmu leži zec. Ti si ustvari ljubomoran na moju reputaciju (53 naspram tvojih 15, i to nakon ravno 140 postova). Mislim da sam poslednju povišicu dobio kada sam komentarisao promenu nagiba pilona novog savskog mosta pri samom vrhu i posle toga već duže vreme ništa ne dobijam (brate Erizimume, daj neki plusić, znamo se...)
Večeras sam prolazio pored Belvila i videh da su cele vertikale u mraku, i to baš tamo gde su veliki stanovi (fercera samo na ćoškovima, iz onih malih 1s stanova). Razmišljao sam da li da uđem malo dublje u naselje, ali kada sam video klince kako se klizaju, a nigde klizaljki na nogama, ipak sam odustao. Neka, hvala. Drugi put. Kada vremenski uslovi budu dozvoljavali.
Samo ne znam što ti je trebalo da me ponovo po ko zna koji put isprozivaš pa moram da gubim vreme na ove besmislene rasprave. Nego, ajd sad pravac na spavanje jer će izjutra opet biti niska temperatura pa kad u 04h krene iz garaže ono brrm, brrrrrrrmmm, bumbumbrm... brrmbmrm... dok oni zagreju sve motore, nema tu više spavanja. A ja se budim uz cvrkut ptica. Eh, šta ćeš...
A sada stvarno, nemoj ti pa neću ni ja više. Kao znak dobre volje, dajem ti plus, iako me to do sada nije zanimalo i nisam na to obraćao pažnju. Eto tako.

grado":3gpxuv6j je napisao(la):
Nego, ajd sad pravac na spavanje jer će izjutra opet biti niska temperatura pa kad u 04h krene iz garaže ono brrm, brrrrrrrmmm, bumbumbrm... brrmbmrm...
:kk:

@Erysimum Cheiri

Lepa vest za uknjizenje! :pob:

Eto sad samo ko veliki.

lepo je znati da neko često dolazi do Belville-a i tu sanjari (o rešavanju svog stambenog statusa)...

onda dođe kući frustrirano-promrznuti i svoj bes iskali na ovom forumu u vidu 1 dijareje od posta.

barrcode11":2z1m6pa9 je napisao(la):
lepo je znati da neko često dolazi do Belville-a i tu sanjari (o rešavanju svog stambenog statusa)...

onda dođe kući frustrirano-promrznuti i svoj bes iskali na ovom forumu u vidu 1 dijareje od posta.
Znači, ne odustajete. Dobro.
Pa ti si prvi pomenuo tu klizavu podlogu. Ja bar u svoju kuću ulazim bezbedno, a vama su na ulaz u naselje smestili kliniku ''Jedro''. Treba proveriti da li imaju i ortopediju, ako imaju, sve je jasno... :lool:
Mislim da vam ni ulazi i stepeništa nisu popločana kako bi trebalo, sa nekim granitom, koji se obično stavlja u takve prostore koji su izloženi intenzivnoj upotrebi i mogućim oštećenjima. Umesto toga, izgleda da su stavljene obične keramičke pločice, kao za kupatilo.:laugh: Još ako je i dezen neki cvetni, npr. u skladu sa imenom zgrade... :lool:

grado":3q0a1rtz je napisao(la):
Erysimum Cheiri":3q0a1rtz je napisao(la):
...
...
A, ha! Znači u tom grmu leži zec. Ti si ustvari ljubomoran na moju reputaciju (53 naspram tvojih 15, i to nakon ravno 140 postova). Mislim da sam poslednju povišicu dobio kada sam komentarisao promenu nagiba pilona novog savskog mosta pri samom vrhu i posle toga već duže vreme ništa ne dobijam (brate Erizimume, daj neki plusić, znamo se...)
Večeras sam prolazio pored Belvila i videh da su cele vertikale u mraku, i to baš tamo gde su veliki stanovi (fercera samo na ćoškovima, iz onih malih 1s stanova). Razmišljao sam da li da uđem malo dublje u naselje, ali kada sam video klince kako se klizaju, a nigde klizaljki na nogama, ipak sam odustao. Neka, hvala. Drugi put. Kada vremenski uslovi budu dozvoljavali.
Samo ne znam što ti je trebalo da me ponovo po ko zna koji put isprozivaš pa moram da gubim vreme na ove besmislene rasprave. Nego, ajd sad pravac na spavanje jer će izjutra opet biti niska temperatura pa kad u 04h krene iz garaže ono brrm, brrrrrrrmmm, bumbumbrm... brrmbmrm... dok oni zagreju sve motore, nema tu više spavanja. A ja se budim uz cvrkut ptica. Eh, šta ćeš...
A sada stvarno, nemoj ti pa neću ni ja više. Kao znak dobre volje, dajem ti plus, iako me to do sada nije zanimalo i nisam na to obraćao pažnju. Eto tako.
lol

Stigao sam dovde, citajuci tvoj post...

" Ti si ustvari ljubomoran na moju reputaciju (53 naspram tvojih 15, i to nakon ravno 140 postova). "

... i skapirao da je besmilseno uopste citati dalje, posto ocigledno imas neki problem u glavi. Zao mi je sto si toliko isfriustriran, ali ovako ne pomazes sebi uopste.

Vrh