Erysimum Cheiri":3hnx9kiq je napisao(la):
To sto su stanise i grade najednaput postali nervozni, poceli da vredjaju i pljuju jasno govori koji su njihovi motivi da budu ovde u ovoj temi... Ocigledno je da je ta ekipa vodjena patoloskom zavisti i zeljom da svima bude kao njima, da mrze sebe i sve oko sebe...
To sasvim plasticno objasnjava i zasto sa tolikim zarom pljuju po Belvilu - jer im bode u oci sama pomisao da neko ima para da kupi stan po toj ceni i da bude zadovoljan u novom stanu... To je poenta svega... Od toga je, koliko god to zvucalo suludo, pozitivniji poriv da se patoloski pljuje po svemu sto ima veze sa Belvilom u nameri da se obori cena kvadrata, a sto je naveo cini mi se grado kao svoj motiv (zelja za kupovinom famozne garsonjere, cak je opisivao projekt pregradjivanja 3.5 stana u garsonjeru uz ocekivanu cenu od 1300 eura po kvadratu).
Ipak, ni to nije previse ohrabrujuce, jer govori o ogranicenim mentalnim kapacitetima osobe koja misli da pisanijem po forumu moze da utice na cenu kvadrata u Beogradu u kome je ista rezultanta mnogih interesa koji dolaze iz razno-raznih krugova.
Uglavnom, prosla je kroz thread cela plejada kloniranih nickova iza kojih ocigledno stoji jedna te ista osoba koja definitvno ima problem ove ili one vrste.
Ovaj sa onim konjima je zaista neumoran...
Vozio sam se skoro u kolima sa 230ks i dok je vlasnik divljao, ubrzavao i kočio, pomislio sam u sebi da li je to normalno i zašto toliko rizikuje. A ako vozi normalno, onda je sve preko 100ks potpuno nepotrebno. Za adrenalin postoje ekstremni sportovi, a tako rizična vožnja i jurnjava po autoputu je nešto sa čime se većina običnih ljudi nikada neće složiti.
A šta je tu čudno što ja želim ili čak i ako pokušavam da utičem (ne ovako pisanjem, to je smešno i infantilno) da cena kvadrata padne? Ako želim da kupim, to je moj lični interes, ali koji je vaš interes da branite tako visoke cene, a ceo posao ste već završili i bilo kakva promena na gore ili dole u suštini vas se uopšte ne tiče. Razgovarajte o uređenju naselja, o komunalnim problemima (a imate ih napretek), pustite cenu, to je za vas sada prošlost (tužna, ali istinita...
I nije tačno da cene nisu pale, cene su se bukvalno sunovratile, a padaće i dalje. Evo jednog 4.0s u Bl.45 106m2 za 120k, a pre dve godine takvi su se oglašavali za 200k. Pa ima u Bl. 44 dupleks 120m2 za 150k, bio skoro jedan 1s u dvospratnoj zgradi u Bl. 45 na 1. spratu 46m2 oglašen na 58k, brzo se prodao (znam tačno gde se nalazi), i sve su to oglašene cene, dakle početne cene o kojima se uglavnom može pregovarati. Realizacije su i dalje samo sporadične, kupoprodaja gotovo da i nema.
Bio si u Budimpešti, pogledaj malo pošto su tamo stanovi, pogledaj malo npr. Zagreb gde je standard bar dvostruko veći, nezaposlenost dvostruko manja, a kvadrati gotovo isti (i njima predviđaju pad u 2011. godini).
Nemam ja ništa protiv tvoje imovine, zarade i inteligencije. Uopšte te i ne poznajem, ali evo, želim ti još bolji auto i još nekoliko stanova u Belvilu i sve ostalo što će te učiniti još srećnijim i bogatijim. Nadam se da ćeš me sada pustiti da iznosim svoje mišljenje koje nećeš odmah poklapati svojim komentarima.