Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Belvillé Status":14v6t9ds je napisao(la):
Nije mi jasno zasto uopste nasa drzava/zakon dozvoljavaju prodaju neuknjizenih nekretnina? Zasto bih ja kao potencijalni kupac na sebe preuzimao te obaveze oko uknjizbe i troskove koji iz toga proizilaze (ako ih ima), i moguci rizik da nikada necu moci da imam potpuno 'ciste papire'? Bez njih dalja preprodaja bi bila gotovo nemoguca. Meni barem, zvuci vrlo odbojno kada u oglasima za neki stan pise "postupak uknjizbe u toku". To u prevodu znaci da stan definitivno nije uknjizen (a nece ni biti u skorije vreme)... a pri tom se radi o objektu koji je npr. 5-6 godina star. Nemam reci...
Korupcija,takvi stanovi su i znatno jeftiniji.Zato deo ljudi dobije stanove a deo ljudi ostane i bez stana i para.I onda dobijemo onu cifru od 10 000 prevarenih kupaca stanova u srbiji ili koliko se pominje.

z@p":2halnr93 je napisao(la):
Naravno nije neophodno ni da stan bude uknjizen da bi se sa njega skinula vec stavljena hipoteka
Ma nije valjda? Posto katastar ne moze, onda koja to druga institucija skida hipoteke i kako? Daj kazi leba ti, pa da nagrnemo da skidamo, mislim hipoteke. Ljudi, ovo su zaista novi momenti u celoj prici, tj. bajci. Andersen je prevazidjen i izgleda da ulazimo u domen ACID tripova.

z@p":2halnr93 je napisao(la):
...
Ako im treba mogu da skinu hipoteku kad god hoce, ako im ne smeta skinuce je kad budu hteli da uknjizavaju svoj stan. Nema reci o hipoteci Hypo Banke na svim stanovima sem ako neko nije kupio stan na kredit preko Hypo i u zalog stavio svoj stan :D
Jedino pozitivno u tvom postu je to sto si se dotakao najvaznije teme. Elem, istina je upravo suprotna: hipoteka ne moze da se skine "kad ko hoce" ili "kad budu hteli da uknjize", jer knjizenje jos uvek nije moguce. Tako stoje stvari za sada, mozda ce moci sutra ili kroz 10 godina ili nikada, ali jos uvek ne. Nije tacno ni ono "nema reci o hipoteci Hypo banke", opet suprotno: hipoteku drzi bas Hypo banka, lepo pise u svakom ugovoru, bar tu nije bilo nikakve lazi ni prevare, svaki kupac je to procitao i potpisao. Treca neistina (u samo 2 reda teksta) glasi: "Nema reci o hipoteci Hypo Banke na SVIM stanovima sem ako neko nije kupio stan na kredit preko Hypo". E pa hipoteka je bas na SVIM stanovima. To da li je neko uzeo kredit ili je odmah iskesirao gajbu totalno je nebitno, jer se hipoteka tako ne skida. Hipoteka ostaje na snazi sve do uknjizenja. Ovo "preko Hypo" opet nema veze s mozgom, jer kredit moze da bude uzet kod bilo koje druge banke, hipoteka je opet kod Hypo.

U Emiratima , kupci stanova mogu da koriste kupljeni stan"samo" 99 godina. To je i garancija koliko zgrada (visokospratnica -novogradnja) moze da traje.Ako se zgrada bude rusila nakon 99 godina, kupac stana nije vlasnik zemljista na kojem je podignuta zgrada, Ukoliko zgrada bude trajala duze od tog perioda , stanar moze da stanuje u svom stanu, dokle god zgrada postoji.Dakle, David i Viktoria Beckham nisu uknjizili svoju vilu na ostrvu Palma.Objasnjenje za to :zemlja UAE, zeli da bude vlasnik svakog svog cm zemlje.Prica oko Belvilla u najgorem slucaju moze biti takva..a mozda i ne bude...
Moj otac je uknjizio stan star 30ak godina u soliteru Novog Beograda.. i sta ima od toga? Kad se zgrada bude urusila sama od sebe ili je grad Bg bude srusio za nekih stotinjak godina, naslednici( ce sa ostalih 50 stanara ex zgrade biti vlasnici placa od 100 m2
Ne vidim razlog da se toliko uznemiravate oko uknjizbe stanova... Uostalom koliki je ljudski zivotni vek? Sansa da za 50 godina razmisljam o odrzavanju naselja Belville skoro da su minimalne? I zaista ako neko moje praunuce bude moralo da zivi u oronuloj zgradi staroj 100 godina u Belvillu, ili nekom urusenom drugom bloku , zaista tuzno....

Belvillé Status":1bhvotme je napisao(la):
Nije mi jasno zasto uopste nasa drzava/zakon dozvoljavaju prodaju neuknjizenih nekretnina? Zasto bih ja kao potencijalni kupac na sebe preuzimao te obaveze oko uknjizbe i troskove koji iz toga proizilaze (ako ih ima), i moguci rizik da nikada necu moci da imam potpuno 'ciste papire'? Bez njih dalja preprodaja bi bila gotovo nemoguca. Meni barem, zvuci vrlo odbojno kada u oglasima za neki stan pise "postupak uknjizbe u toku". To u prevodu znaci da stan definitivno nije uknjizen (a nece ni biti u skorije vreme)... a pri tom se radi o objektu koji je npr. 5-6 godina star. Nemam reci...
prvo zato sto je uknjizba samo jedan reistar gde pise sta je cije i nista vise
u tom registru se vode podaci i o promenama

i ito je naravno sve u redu i bilo bi odlicno da je nasa drzava zadnjih 70 godina vodila uredno medjutim nije i sad na velika vrata poziva na uknjizenje

vlasnistvo se do sada dokazivalo ugovorima i sledom ugovora, tipa zika dobio stan od opstine 1962, on ga zamenio sa perom za veci 1972 jer mu je kao visem rukovodilocu pripadao veci stan, 1982, pokolino sinu miki, 1999 sin mika prodao gospodinu pedji za 120,000 dm, pedja je vlasnik koji bi trebao da uknjzi nekretninu, al to kosta, i vremena i zivaca. pera odustaje i kaze daj da ja to prodam, evo kupac dragan, 150,000 eur, dragan nije imao kes, mora da uzme kredit, aj u djavola daj da da ga uknjizim

obizrom da postoji velika razlika u broju uknjizenih stanova u Srbiji (u Bgd sve manje) nemogu dozvoliti prodaju takvih nepokretnosti samo ako su uknjizene jer im je to veliki teret

bog":1kb4z3am je napisao(la):
z@p":1kb4z3am je napisao(la):
Naravno nije neophodno ni da stan bude uknjizen da bi se sa njega skinula vec stavljena hipoteka
Ma nije valjda? Posto katastar ne moze, onda koja to druga institucija skida hipoteke i kako? Daj kazi leba ti, pa da nagrnemo da skidamo, mislim hipoteke. Ljudi, ovo su zaista novi momenti u celoj prici, tj. bajci. Andersen je prevazidjen i izgleda da ulazimo u domen ACID tripova.

z@p":1kb4z3am je napisao(la):
...
Ako im treba mogu da skinu hipoteku kad god hoce, ako im ne smeta skinuce je kad budu hteli da uknjizavaju svoj stan. Nema reci o hipoteci Hypo Banke na svim stanovima sem ako neko nije kupio stan na kredit preko Hypo i u zalog stavio svoj stan :D
Jedino pozitivno u tvom postu je to sto si se dotakao najvaznije teme. Elem, istina je upravo suprotna: hipoteka ne moze da se skine "kad ko hoce" ili "kad budu hteli da uknjize", jer knjizenje jos uvek nije moguce. Tako stoje stvari za sada, mozda ce moci sutra ili kroz 10 godina ili nikada, ali jos uvek ne. Nije tacno ni ono "nema reci o hipoteci Hypo banke", opet suprotno: hipoteku drzi bas Hypo banka, lepo pise u svakom ugovoru, bar tu nije bilo nikakve lazi ni prevare, svaki kupac je to procitao i potpisao. Treca neistina (u samo 2 reda teksta) glasi: "Nema reci o hipoteci Hypo Banke na SVIM stanovima sem ako neko nije kupio stan na kredit preko Hypo". E pa hipoteka je bas na SVIM stanovima. To da li je neko uzeo kredit ili je odmah iskesirao gajbu totalno je nebitno, jer se hipoteka tako ne skida. Hipoteka ostaje na snazi sve do uknjizenja. Ovo "preko Hypo" opet nema veze s mozgom, jer kredit moze da bude uzet kod bilo koje druge banke, hipoteka je opet kod Hypo.
Tvoje bezobrazluk prevazilazi tvoje neznanje

kao prvo ne stavlja uvek katastar hipoteku!!!! to mogu da rade i neke druge institucije. U slucaju Belville je istina da je katastar upisao vansudsku hipoteku prvog reda na objekte u izgradnji u korist Hypo banke uz zaloznu izjavu investitora tj vlasnika odobrenja za izgradnju i prijave pocetka radova :D

Hipoteka moze da se stavi i na objekat koji nije uknjizen!!!!

Da bi se skinula hipoteka porebno je samo da se podnese zahtev (onome ko je stavio hipoteku) uz prilozenu brisovnu izjavu onoga u cije ime je upisana hipoteka!!!! vlasnici stanova u Belvillu su dobili brisovne izjave.

Da u ugovoru pise da je HYPO stavio vansudsku hipoteku ali pise i nesto tipa "do ~01.06.2010. je u obavezi da omoguci skidanje hipoteke ili dostavljanje brisovne izjave" ili sl. tako da ne vidim sta je tu problem.

hipoteka je upisana na ceo objekat za svaku stambenu jedinicu posebno, pa se tako i skida za svaku stambenu jedinicu posebno. Zasto bi b67 skidao hipoteku sa neprodatih stanova? To mu nije u interesu, ako si kupio stan dobio si brisovnu izjavu pa idi pa skidaj hipoteku ako se plasis

Brkas babe i zabe.

Ako si (recimo - a ne daj boze) kupio stan u Belvillu, na taj stan u trenutku kupovine je upisana hipoteka 1 reda Hypo banke. Ako si (recimo - a ne daj boze) taj stan kupio kreditom Hypo banke na njega je upisana ii hipoteka 2 reda. Dobijanjem brisovne izjave ti u katastru nepokretnosti mozes da brises hipoteku prvog reda, ali hipoteka drugog reda ti ostaje (ili ona postaje hipoteka prvog reda sto zavisi od tvojie zalozne izjave i sta si se dogovorio sa bankom) jer kredit nisi jos otplatio. U trenutku kad otplatis kredit dobices i drugu brisovnu izjavu kojom ces moci da skines i drugu hipoteku.

Da hipoteka ostaje na snazi do uknjizenja je notorna glupost. Evo primera. Uzmem kredit na 2 godine za izgradnju stambene zgrade, posle 2 godine sam otplatio kredit ali nisam zavrsio zgradu i hocu da od druge banke uzmem povoljniji kredit za nastavak gradnje - sta da radim kad ne mogu da skinem hipoteku do uknjizbe !!!! :bash: naravno da to nije tako ako si vratio prvi kredit skidas hipoteku uz brisovnu izjavu 1 banke i stavljas novu hipoteku za kredit kod druge banke. kakve veze ima hipoteka sa uknjizbom naravno da se vise ceni hipoteka na uknjizene objekte ali banke strogo o tome vode racuna, u odnosu vrednosti hipoteke i kredita X:1 ( X>=1 i tezi beskonacno)

Ceo Belville kompleks je upisan u katastar nepokretnosti (sa napomenom da za objekat postoji odobrenje, prijava radova ali da nema upotrebne dozvole). Kada investitor dobije upotrebnu dozvolu i skupi sve ostale papire (porezi, direkcija i sl) moci ce da uknjizi objekte a tada i kupci stanova svoje stanove.

Zasto se prodaju neuknjizeni stanovi?. Zato sto smo siromasna zemlja u kojoj se jos uvek vise traze nego prave stanovi. zasto bi neko uzimao kredit od banke sa recimo kamatom 7-10% godisnje, kad moze da proda stanove u predprodaji 10% jeftinije i da stanove gradi sledecih par godina (uz povremeno orocavanje i angazovanje svoji fin. sredstava) bez banke za vratom. Ko hoce da kupi uknjizen stan taj mora i da plati vise i da ceka da li ce ostati stanova za prodaju kad vec budu uknjizeni. Tamo gde je izgradnja = ili > od potraznje tamo se stanovi prodaju uknjizeni i kad potpises ugovor i platis, dobijes kljuc i mozes odmah da se useljavas :kk:

Ovakvu su mi pricu ispricala braca Grim: jednom davno u jednoj dalekoj arapskoj zemlji, vitez po imenu Backham je resio da ubije neman zvanu Hipoteka i to sam u sopstvenoj reziji, a po tajnom magicnom receptu pecalbarki iz Srbije, koje tamo uglavnom rade kao trbusne plesacice i usput proucavaju drevne magije. Recept kaze ovako, ako je dvorac zvani Katastar zamandalio kapiju, ti onda uzmes jednu brisovnu dozvolu, recimo A4 formata, pa je zguzvas u loptu, sabijes kao grudvu snega, onda pljunes na nju jedno dva-tri puta da poprimi svojstva gumice za brisanje. U tom trenutku okrenes se ka ugovoru koji si sakrio iza ledja i bacis se svom snagom na rec Hipoteka. Pocni da trljas iz sve snage uz povremeno pljuvanje i ako te posluzi sreca junacka, rec hipoteka ce nestati. Samo pazi da ne preteras pa pocepas ugovor, onda ce Hipoteka ziveti srecno doveka. Ne znam kako se sve zavrsilo, ali Beckham je odavno ispao iz forme, nije igrao na prvenstvu 2010, a prica se i da je finansijski puko zbog nekih losih investicija u dalekim arapskim zemljama, navukli ga prevejani bagdadski lopovi.

A sad laku noc deco, idemo na spavanje...

ne bi se reklo da si bas toliko mator da su ti braca Grim pricala bajke ali ajde, ti i onako zivis u svetu bajki pa je to verovatno razlog zasto ne mozes normalno da razgovaras i da argumentovano branis svoje stavove

Uh bre drugari, stvarno mi je tesko da razumem svu energiju koju trosite, kupili ste stan i gotovo, stanje takvo kakvo jeste i pisanjem po forumu necete promeniti sivu stvarnost u ruzicastu. Ja imam predugovor u rukama i makar kvadrat bio ne znam koliko ja ne bih kupio stan u Belvillu po tim uslovima. Tamo stoji jasno napisano da je stan pod hipotekom Hypo banke i da po uplati dve nedelje kasnije se dobija brisovna dozvola. Njacistiji stan je onaj koji placanjem dobijas uknjizen na svoje ime o trosku prodavca, nadam se da ne trazim puno za stan koji se prodaje za 1950Eur/kvm + PDV?!!!

Druga stavka je sto je kvallitet gradnje veoma diskutabilan, u nus prostorijama uz garaze sve budjavo, odkud vlaga u zgradama starim 2 godine, zarvsni radovi u najmanju ruku izgledaju smesno, i to je sve u redu kad pricamo o 2008 i histeriscnom stanju na trzistu nekretnina, danas za novac koji se daje ljudi ocekuju malo vise...

Prodavao lažne stanove u "Belvilu"

18. novembar 2010. 14:55 > 14:56
Beogradska policija saopštila je danas da je privela Božidara N. zbog sumnje da je od građana zainteresovanih za kupovinu stanova u naselju "Belvil" na prevaru uzeo 180.000 evra.

v189444p0.jpg

Naselje Belvil na Novom Beogradu

U saopštenju se navodi da je Božidar N. oštećene dovodio u zabludu da im preko svojih poslovnih i političkih veza može obezbediti kupovinu stanova u naselju "Belvil" po znatno povoljnijim uslovima od tržišnih.

Od oštećenih je uzimao kaparu u iznosu od 9.500 do 12.000 evra po stanu, obećavajući im da će ostatak kupoprodajne cene od 850 evra po kvadratnom metru moći da isplate u ratama u narednih šest do dest godina. Osumnjičeni je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 180.000 evra.

Božidar N. (37) je, uz krivičnu prijavu, priveden istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu koji mu je odredio pritvor.

Pošto se sumnja da ima mnogo više oštećenih građana, policija je pozvala oštećene da se jave na telefon: 011/ 279-84-11 i 011/279-74-72.

(Beta)
mondo.rs

:shok:
niki":351eq2i4 je napisao(la):
Uh bre drugari, stvarno mi je tesko da razumem svu energiju koju trosite, kupili ste stan i gotovo, stanje takvo kakvo jeste i pisanjem po forumu necete promeniti sivu stvarnost u ruzicastu. Ja imam predugovor u rukama i makar kvadrat bio ne znam koliko ja ne bih kupio stan u Belvillu po tim uslovima. Tamo stoji jasno napisano da je stan pod hipotekom Hypo banke i da po uplati dve nedelje kasnije se dobija brisovna dozvola. Njacistiji stan je onaj koji placanjem dobijas uknjizen na svoje ime o trosku prodavca, nadam se da ne trazim puno za stan koji se prodaje za 1950Eur/kvm + PDV?!!!

Druga stavka je sto je kvallitet gradnje veoma diskutabilan, u nus prostorijama uz garaze sve budjavo, odkud vlaga u zgradama starim 2 godine, zarvsni radovi u najmanju ruku izgledaju smesno, i to je sve u redu kad pricamo o 2008 i histeriscnom stanju na trzistu nekretnina, danas za novac koji se daje ljudi ocekuju malo vise...
e pa ajde jos malo dok sam raspolozen :D

svi stanovi koji se rade po principu projektnog finansiranja moraju biti pod hipotekom banke ili drugih finansijera koji finansiraju taj projekat. i to je svuda tako i na zapadu i na istoku. U ugovoru stoji da je stan pod hipotekom i to predstavlja neki problem????. Tebi je sve jedno platis taj stan i recimo on nije pod hipotekom a u medjuvremenu investitor propadne i ti ostajes bez icega. Ako je investitor los tebi je sve jedno da li je pod hipotekom ili nije. Niko vas ne tera da kupujete stanove pod hipotekom. Onaj ko uzima kredit njemu je takodje sve jedno (Banke koje pristaju na hipoteku 2 reda) jer sa hipotekom on stiti i sebe. Ako investitor propadne on prestaje da placa rate a banka nek se snalazi sa hipotekom. Naravno bilo bi tu svega ali bi to potrajalo jer je hipoteka vansudska, pa ako ne moze da se pokrije ceo kredit bilo bi tu svega i svaceka a sve to imate u Zakonu o hipoteci.

Vecina je stanove kupovala ranije po nizim cenama i naravno samo za stanove iz novogradnje je moguce dobiti povracaj poreza. Za stan koji je vec prodat ne moze se vrsiti povracaj pdv-a. tako da cena ovih stanova je u stvarnosti za vecinu kupaca niza. Na zalost ne i za sve.

Ja ne znam kakav ti imas predugovor ali u onim koje sam ja video nema stavke 2 nedelje vec da do 01.06.2010. moraju dostaviti brisovnu izjavu. Moguce da je to za ugovore posle 01.06.2010. pa im treba 2 nedelje da dobiju brisovnu izjavu sto je sasvim razuman rok, jer oni nece da skidaju hipoteku to daju vlasniku da uradi.
Ne mogu oni da uknjize stan na tvoje ime, prvo to kosta pa nece da placaju (brisanje hipoteke je besplatno!!!) a drugo za to bi morao da im das ovlascenje overeno u sudu i dr a to je moguce tek ako ti daju potvrdu da si izmirio sve obaveze.
Pa vidite sad ovo -
da bi oni uknjizili stan oni ti daju potvrdu da si izmirio sve obaveze a ti nisi platio jer hoces da platis uknjizen stan na svoje ime. Pa cim oni uknjize stan ti kases hvala na poklonu i pocepas ugovor (ja se malo salio) a stan vec uknjizen na tvoje ime :D

Sto bi se oni time baktali i verovali kupcu da ce da plati??? Da li bi ti tako prodao nekom svoj stan? Mozda hoces da ti oni i prijave stan poreskoj i da za tebe placaju porez.

Upamtite ne postoji stan koji kad platite dobijate uknjizen na svoje ime. To mogu agencije koje angazujete i date im ovlascenja ali tek kad platite podnosi se zahte za uknjizbu pa kako ko ima vezu u katastru i kako ko sluzbeniku tutne neki € tako i dobije. Jos bolje ako Banka da izjavu da je uknjizba potrebna zbog hipoteke i kredita tada se to radi mnogo brze po ubrzanoj proceduri jer je drzava (Dinkic :D) tako rekla.
Investitor to ne radi!!!

O kvalitetu necu da diskutujem, ono sto sam ja video je vise nego zadovoljavajuci kvalitet, parket prva klasa, spratna visina iznad standardne, vrata i bravarija odlicnog kvaliteta instalacije ne znam kakve su (ne vide se a nisam imao priliku da ih vidim u toku gradnje) to ce praksa pokazati ali s obzirom da Belville ima najbolju telekomunikacionu instalaciju (to je vec provereno) nadam se da ni na ostalim instalcijama nisu stedeli ;)

I naravno vodite racuna da je mnogo firmi radilo na ovim zgradama tako da kvalitet sigurno nije svugde isti, ali sad imate priliku da prvo vidite pa ako vam se ne svidja vi trazite stan na drugoj lokaciji, mozda kod Hotela Jugoslavije da Dinkicu pravite drustvo :lool: Ako vam se svidi vi sacekajte da b67 uknjizi objekte pa onda kupite (ako ih tada bude a sudeci po svetlima nocu bice ih i do kraja sledece godine ;) ) i angazujte neku agenciju da vam ekspresno uknjizi (sto ce vam dobro naplatiti) ali vi volite da je sve sigurno je oni hoce da vas prevare.

toliko za sada od mene. NHF

Pa sad je jasno odakle stručnjacima "pouzdana" informacija da stan može da se kupi daleko ispod cene, iz prve ruke - od Božidara N.!

lukpot":28a8wp6c je napisao(la):

Beogradska policija saopštila je danas da je privela Božidara N. zbog sumnje da je od građana zainteresovanih za kupovinu stanova u naselju "Belvil" na prevaru uzeo 180.000 evra.

http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/894/v189444p0.jpg

U saopštenju se navodi da je Božidar N. oštećene dovodio u zabludu da im preko svojih poslovnih i političkih veza može obezbediti kupovinu stanova u naselju "Belvil" po znatno povoljnijim uslovima od tržišnih.

Od oštećenih je uzimao kaparu u iznosu od 9.500 do 12.000 evra po stanu, obećavajući im da će ostatak kupoprodajne cene od 850 evra po kvadratnom metru moći da isplate u ratama u narednih šest do dest godina. Osumnjičeni je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 180.000 evra.

Božidar N. (37) je, uz krivičnu prijavu, priveden istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu koji mu je odredio pritvor.

Pošto se sumnja da ima mnogo više oštećenih građana, policija je pozvala oštećene da se jave na telefon: 011/ 279-84-11 i 011/279-74-72.

(Beta)
mondo.rs
Mozda su to oni cetvorosobni stanovi koje su rekalmirali ovde neki likovi za 139000 eur...

Jasno je da onome ko kupuje na kredit je svejedno kakva je hipoteka iza i da li ima hipoteke prvog reda ili nema... On ce ionako imati hipoteku kao zalogu za kredit koji je podigao od banke. To je jos i super kako je bilo pre par godina kada nije mogla po zakonu da se stavi hipoteka na stan koji se kupuje, pa su onda ljudi stavljali stanove matoraca pod hipoteke (cak je bilo i da nekretnina pod hipotekom mora da vredi 1.5, 2.0x vise od stana koji se kupuje...).

Hipoteka nije nista novo i to je praksa na Zapadu kome svi kao streme, ali je retko ko spreman/sposoban da shvati sta znaci individualizacija odgovornosti i obaveza koja je normalna za kapitalizam ili trzisnu privredu. Mnogi ovde pisu tako kojekakve gluposti, a zive u najboljem slucaju kod matoraca na gajbi...

Inace, hipoteka se obicno aktivira kada se iscrpu sve mogucnosti i nikome nije u intereresu da to radi... Ja imam samo tu hipoteku prvog reda (nisam kupio stan na kredit) i nisam jos ni uzeo brisovnu dozvolu niti cu da se bavim time skoro - ne planiram da prodajem stan, a kod nas ionako kao dokaz o vlasnistvu prihvataju potvrdu o porezu ili kupoprodajni ugovor...

Ne znam, od svega sto su ovde pisali multi-nick useri nije ostalo mnogo toga utemeljenog na validnim argumentima... Najglasniji su jos i na kraju otisli u totalni out i poceli da pisu kojekakve grimove bajke (rekoh ja da covek koji sebi nadene takav nick mora da ima neki teski problem u glavi...). Toliko o ozbiljnosti njihovih argumenata i u krajnjoj liniji ozbiljnosti celog ovog threada...

Nazalost, to je Srbija danas - najglasniji su upravo mediokriteti, cinizam i zloba vladaju, a oni koji mogu nesto pametno da urade u takvoj situaciji misle da nije vredno truda ili gledaju da urade nesto dobro za sebe i izoluju se od idiota.

Erysimum Cheiri":3h9bu2wn je napisao(la):
lukpot":3h9bu2wn je napisao(la):

http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/894/v189444p0.jpg

(Beta)
mondo.rs
Mozda su to oni cetvorosobni stanovi koje su rekalmirali ovde neki likovi za 139000 eur...
Nisu.
Moji su bili 3s i cena im je bila oko 1.400 e/m2. Ali kupci alavi, kažu mnogo je, ima kod Bože jeftinije!
E, eto im sada ti Božini jeftini, mada čovek je otprilike pogodio njihovu realnu cenu i možda je tako navukao neoprezne kupce...

Pa planulo!
Verovatno bila neka kompenzacija prema podizvođaču, a ovaj prodao po onoj ceni koju je mogao da postigne sada na tržištu. Ja bih još dodao, na vreme ih je utopio...
A sada žurim, nosim Boži burek, ne zamerite :p

Uhapšen prevarant, uzimao kaparu za stanove u Belvilu
|||| - 19.11.2010. - 00:03

Božidar Nikolić (37) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prevario 16 građana za 200.000 evra, tako što im je obećavao kupovinu stana po povoljnim cenama u naselju Belvil...
KAPARA - Nikolić je, kako prenosi „Blic”, građane varao od jula prošle godine. Od kupaca je uzimao kaparu od 9.500 do 12.000 evra po stanu, a njegova „cena po kvadratu” bila je 850 evra.
Nikolić je i ranije hapšen zbog prevara. Policija sumnja da je uzeo kaparu od tridesetak građana i da ih je oštetio za 400.000 evra i moli one koje je prevario da se jave na: (011) 279-84-11 i 279-74-72.

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=84459

@grado,
molim te ponesi Bozi jedan burek i od mene. :)
Ovaj burek mu saljem, zato sto je pokrenuo prodaju stanova u Belvillu. Pokusao je doduse "Boza Nekretnina" prodaju stanova u Belvllu i po 1300 €/m2, ali jednostavno, "nije islo". Nije imao kud "Boza Nekretnina" i spustio je cenu kvadrata, zacudo, prodaja je napokon krenula. Dobar putokaz rukovodecim ljudima Belvilla, u kojem smeru treba da se gleda. Zato mislim da bi bi i menadjment Belvilla, "Bozi Nekretnini" trebao da posalje burek . :D
Znaci, €850 m2, na 60 meseci, uz povoljnu kamatu, sa nekom beznacajnom kaparom................posao "cveta".....
Prodaju se zumbul, lala, ciklama, ruza............... ;)

pssssst, "bog" je otišao da spava, mojne da budimo pripovedača, bajku o Viktoriji možda nećemo shvatiti?!

grado i stanisa su budni, potreslo ih ovo sa Božom, nisu na vreme shvatili da i Boža voli da priča bajke ;)

a šta reći o Boži? skidam kapu nečijoj ubedljivosti da objasni neobjašnjivo, stvarno fascinantno u zemlji gde skoro svako od nas zna nekog ko se svojevremeno družio sa Dafinom i Jezdom, i ostalim velikašima biznisa...

Pa kako je dolazio do "musterija"? Kako su to ljudi saznavali i stupali u kontakt s njim? Neko je morao da im kaze, da ih uputi? I ne verujem da je ovo jedina "igra" koja se desava u vezi sa Belvilom, ovo je samo isplivalo na povrsinu. Pa i na ovom forumu je neko u nekoliko navrata spominjao znatno nizu cenu u razgovoru u cetiri oka s nekim, maltene se kleo da je to istina. Pretpostavljam da je taj za razgovor u cetiri oka trebao da bude ovaj Bozidar Nikolic. A faca......nemoguce je d nekom takvom poklonis poverenje, a to se ipak desilo. Narocito ako su ljudi poverovali da je sve otislo u pm u Belvilu i prodaju ga posto zasto....koliko das, da se izvuce bar nesto. Ne treba se cuditi naivnosti ili cak pohlepi ljudi, meni je cudo kako su negativci shvatili da se treba organizovati, a ostali, normalni ljudi to nikako da shvate.

Sister":3t4t1oqk je napisao(la):
.....Ne treba se cuditi naivnosti ili cak pohlepi ljudi, meni je cudo kako su negativci shvatili da se treba organizovati, a ostali, normalni ljudi to nikako da shvate.
hmmm, izvini sestro slatka, ali meni je čudo da ima ljudi koji rezonuju kao ti?! kako bre da se ne čudim dilejama koje pristanu na ovakvu igranku, daju lovu ovakvoj kreaturi i misle kao pametni su, dobili po 40% tržišne cene, koliko id*** treba da budeš i da ne posumnjaš???
čudo kako su se negativci organizovali? pa jbt jel ti živiš u manastiru?

Bla Bla Bla":q4dg6bxz je napisao(la):
Sister":q4dg6bxz je napisao(la):
.....Ne treba se cuditi naivnosti ili cak pohlepi ljudi, meni je cudo kako su negativci shvatili da se treba organizovati, a ostali, normalni ljudi to nikako da shvate.
hmmm, izvini sestro slatka, ali meni je čudo da ima ljudi koji rezonuju kao ti?! kako bre da se ne čudim dilejama koje pristanu na ovakvu igranku, daju lovu ovakvoj kreaturi i misle kao pametni su, dobili po 40% tržišne cene, koliko id*** treba da budeš i da ne posumnjaš???
čudo kako su se negativci organizovali? pa jbt jel ti živiš u manastiru?
Evo sta sam mislila pod tim: nista cudno sto su ljudi i naivni i pohlepni, i sto zbog tih osobina stradaju cesto.

Vise mi je cudno i intrigira me cinjenica da negativci shvataju da se treba organizovati, pa se i organizuju, a pristojan svet veoma tesko uzima stvar u svoje ruke, cesce samo posmatra i trpi, cak i kada se radi o njegovoj kozi.

Razumem da se to moglo dogoditi, uvek je relativno lako igrati na ljudske slabosti, njih uvek ima koliko hoces. I nikako se ne cudim sto se kriminalci organizuju, vec sto isto ne cine i pristojni ljudi kada je to potrebno.

To sam mislila.

Iz gradskog sekretarijata za zastitu zivotne sredine stigao dopis u vezi sa mojom prijavom protiv dimljenja od strane roma, ukratko, kada krene dim odmah da se zove komunalna policija na one telefone, jer su u pitanju fizicka lica.
Kada vazduh zagadjuje neko pravno lice koje u okviru svoje delatnosti to radi, onda se pise prijava inspektoru za zastitu zivotne sredine i tada je onaj ko prijavljuje stranka u sporu.
Nema druge nego zvati telefonom kada se dim pojavi, i to komunalnu policiju.
Eto, nije se izgubilo negde u fioci, bar toliko. Kada dodju komunalni policajci bar 2 puta, i zaprete im kaznama mozda bude bolje.

Vrh