:shok:
niki":351eq2i4 je napisao(la):
Uh bre drugari, stvarno mi je tesko da razumem svu energiju koju trosite, kupili ste stan i gotovo, stanje takvo kakvo jeste i pisanjem po forumu necete promeniti sivu stvarnost u ruzicastu. Ja imam predugovor u rukama i makar kvadrat bio ne znam koliko ja ne bih kupio stan u Belvillu po tim uslovima. Tamo stoji jasno napisano da je stan pod hipotekom Hypo banke i da po uplati dve nedelje kasnije se dobija brisovna dozvola. Njacistiji stan je onaj koji placanjem dobijas uknjizen na svoje ime o trosku prodavca, nadam se da ne trazim puno za stan koji se prodaje za 1950Eur/kvm + PDV?!!!
Druga stavka je sto je kvallitet gradnje veoma diskutabilan, u nus prostorijama uz garaze sve budjavo, odkud vlaga u zgradama starim 2 godine, zarvsni radovi u najmanju ruku izgledaju smesno, i to je sve u redu kad pricamo o 2008 i histeriscnom stanju na trzistu nekretnina, danas za novac koji se daje ljudi ocekuju malo vise...
e pa ajde jos malo dok sam raspolozen
svi stanovi koji se rade po principu
projektnog finansiranja moraju biti pod hipotekom banke ili drugih finansijera koji finansiraju taj projekat. i to je svuda tako i na zapadu i na istoku. U ugovoru stoji da je stan pod hipotekom i to predstavlja neki problem????. Tebi je sve jedno platis taj stan i recimo on nije pod hipotekom a u medjuvremenu investitor propadne i ti ostajes bez icega. Ako je investitor los tebi je sve jedno da li je pod hipotekom ili nije. Niko vas ne tera da kupujete stanove pod hipotekom. Onaj ko uzima kredit njemu je takodje sve jedno (Banke koje pristaju na hipoteku 2 reda) jer sa hipotekom on stiti i sebe. Ako investitor propadne on prestaje da placa rate a banka nek se snalazi sa hipotekom. Naravno bilo bi tu svega ali bi to potrajalo jer je hipoteka vansudska, pa ako ne moze da se pokrije ceo kredit bilo bi tu svega i svaceka a sve to imate u Zakonu o hipoteci.
Vecina je stanove kupovala ranije po nizim cenama i naravno samo za stanove iz novogradnje je moguce dobiti povracaj poreza. Za stan koji je vec prodat ne moze se vrsiti povracaj pdv-a. tako da cena ovih stanova je u stvarnosti za vecinu kupaca niza. Na zalost ne i za sve.
Ja ne znam kakav ti imas predugovor ali u onim koje sam ja video nema stavke 2 nedelje vec da do 01.06.2010. moraju dostaviti brisovnu izjavu. Moguce da je to za ugovore posle 01.06.2010. pa im treba 2 nedelje da dobiju brisovnu izjavu sto je sasvim razuman rok, jer oni nece da skidaju hipoteku to daju vlasniku da uradi.
Ne mogu oni da uknjize stan na tvoje ime, prvo to kosta pa nece da placaju (brisanje hipoteke je besplatno!!!) a drugo za to bi morao da im das ovlascenje overeno u sudu i dr a to je moguce tek ako ti daju potvrdu da si izmirio sve obaveze.
Pa vidite sad ovo -
da bi oni uknjizili stan oni ti daju potvrdu da si izmirio sve obaveze a ti nisi platio jer hoces da platis uknjizen stan na svoje ime. Pa cim oni uknjize stan ti kases hvala na poklonu i pocepas ugovor (ja se malo salio) a stan vec uknjizen na tvoje ime
Sto bi se oni time baktali i verovali kupcu da ce da plati??? Da li bi ti tako prodao nekom svoj stan? Mozda hoces da ti oni i prijave stan poreskoj i da za tebe placaju porez.
Upamtite ne postoji stan koji kad platite dobijate uknjizen na svoje ime. To mogu agencije koje angazujete i date im ovlascenja ali tek kad platite podnosi se zahte za uknjizbu pa kako ko ima vezu u katastru i kako ko sluzbeniku tutne neki € tako i dobije. Jos bolje ako Banka da izjavu da je uknjizba potrebna zbog hipoteke i kredita tada se to radi mnogo brze po ubrzanoj proceduri jer je drzava (Dinkic
) tako rekla.
Investitor to ne radi!!!
O kvalitetu necu da diskutujem, ono sto sam ja video je vise nego zadovoljavajuci kvalitet, parket prva klasa, spratna visina iznad standardne, vrata i bravarija odlicnog kvaliteta instalacije ne znam kakve su (ne vide se a nisam imao priliku da ih vidim u toku gradnje) to ce praksa pokazati ali s obzirom da Belville ima najbolju telekomunikacionu instalaciju (to je vec provereno) nadam se da ni na ostalim instalcijama nisu stedeli
I naravno vodite racuna da je mnogo firmi radilo na ovim zgradama tako da kvalitet sigurno nije svugde isti, ali sad imate priliku da prvo vidite pa ako vam se ne svidja vi trazite stan na drugoj lokaciji, mozda kod Hotela Jugoslavije da Dinkicu pravite drustvo :lool: Ako vam se svidi vi sacekajte da b67 uknjizi objekte pa onda kupite (ako ih tada bude a sudeci po svetlima nocu bice ih i do kraja sledece godine
) i angazujte neku agenciju da vam ekspresno uknjizi (sto ce vam dobro naplatiti) ali vi volite da je sve sigurno je oni hoce da vas prevare.
toliko za sada od mene. NHF