midlle blocker":376dqnnv je napisao(la):
Da li je normalno da lik koji sebi daje naziv bog, deli lekcije iz prava, građevine,ekonomije, istorije...? Da se brine za nas koji smo tu? Da li je u redu da izvesni gospodin daje sebi za pravo da savetuje šta ko treba da radi, da ocenjuje ko je boranija, a ko ne? Da tvrdi da su svi koji imaju i neku lepu reč o Belvilu dokoni Deltini menadžerčići? Da pri tom neukusno psuje, da sve koji se ne slažu sa njim smatra da su u zabludi?
Iz svega izloženog siguran sam da izvesni gospodin NIKADA nije bio na trim stazi i video atmosferu u naselju i među stanovnicima Belvila, kao da nije bio ni u podzemnoj garaži i video šta vozi ta "boranija" menadžment. A i ova deca koja su ovde na stazi i ljuljaškama su verovatno ovde slučajno svratila.
Nije normalno. Ni privirio nije u Blvl.
Prvo pravilo novinarstva je da sve sto napises prvo bude tebi samom jasno. Cini li vam se, cini li se ikom, da je potpisnicima tekstova o pranju novca po raznim novinama uopste jasno sta je to Saric uradio?
Kada iscitate sve tekstove na tu temu meni se cini da se verovatno dogodilo ovo: preko svojih off shore firmi odn. s njihovih racuna prebacuje 100 mil. evra na racun u Hypo, potom dize dve transe kredita u iznosu priblizno tom i KUPUJE ZA TAJ IZNOS STANOVE - po tekstu ciji je link dao Cobretti a koji je najpotpuniji. Cifre se poklapaju, zaista oko 800 stanova kosta otprilike bas toliko. Novac od tog kredita se sliva na racun Blok 67 - PA NA CIJI DRUGI KADA SU ONI PRODAVCI - i to sve cini preko svojih ljudi cija imena su u kupoprodajnim ugovorima.
Sto rece Zoky Nbg ako je uopste ista tacno ovde, ovo bi moglo da bude prava verzija. Tim pre sto je opet po jednom tekstu TO BILA SEMA PO KOJOJ JE VEC RADIO VISE PUTA, po Crnoj Gori i drugde, to je bila uhodana sema za pranje novca i pre afere sa Hypo bankom.
Jasno je da je neko od direktora Hypo pripomogao zna se zasto i kako da se sema odradi.
Nije naravno za poredjenje ali Darko Saric odnosno njegovi saradnici gledano formalno kupili su stanove na kredit kao i svi. Ono sto nije smelo da se desi dogodilo se u Hypo banci, i ima veze s njom u prvom redu. I ako budu mogli istrazni organi da dokazu odnosno da isprate trag kredita do svih 800 stanova, drzava ce ih uzeti i uraditi s njima valjda sta treba.
Sta imaju stanari Belvila ili posteni kupci stanova ovde sa svim tim?
Na zalost pisaca baljezgarija o Belvilu - izgleda nista.
A ona druga verzija koja jako godi ne zna se zasto MNOGIMA je da je Saric stavio na racun te milione prljavog novca a oni se tek tako slili na racun bloka 67, koji se TAKO GRADIO PRLJAVIM NOVCEM, da bi mu blok 67 kao protivuslugu POKLONIO TRECINU(!!!) STANOVA.
K'o u onoj reklami: nije svejedno ko pise. Toliko polupismenih i svakakvih nazovi novinara nikada nije bilo na nasoj javnoj sceni. Niti istraze ono o cemu pisu, niti citaju sopstvene tekstove, a niti urednici to isto cine.
Meni kao stanaru Belvila bi naravno bilo drago u ovoj situaciji da je verzija o kupovini stanova od strane Sarica ona prava. Ne bih uzivala u tome da je Belvil gradjen od mafijaskih para, ali opet i neka mi se ne zameri, ni to nema blage veze sa mnom kao postenim kupcem i uglavnom zadovoljnim stanarom Belvila.
Jos nesto: dosla koleginica da mi pogleda stan i u setnji naseljem izjavila je da OVAJ BLOK NE ZASLUZUJE DA BUDE OVAKO PRAZAN!
Pozz.