Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

A evo ga i Pule, dugo je trebalo. :D

5 brojeva u nizu inače imaju obični automobili.
 
Bahato parkiranje na prometnom pešačkom prelazu koji vodi do Maksija a pored koga se nalazi autobusko stajalište. Ovi ispred samog Maksija nisu ništa bolji :bg4:
Neko mu je Benderovao brisače :ROFLMAO:
bahato-parkiranje00_2022-01-23_16-17-20-768.jpg
bahato-parkiranje01_2022-01-23_16-17-20-768.jpg
 
Ko nema instagram nalog, ne vidi tvoju objavu. Tako da screenshotuj i edituj poruku.
 
Oчигледно је у овом сокаку неки објекат до ког је камион морао да стигне. Мени је овде већи проблем што уопште постоји овакакв и слични сокаци, замислите да мора овде да уђе ватрогасно возило и заглави се.
 
Šta kamion ovakve nosivosti traži u gradu? To je regulisano propisima.
 
Доставно возило за маркет. Није ово неки претерано велики камион, мањи је од камиона за одношење смећа и отприлике величине као стандардни ватрогасни камион.
Боље питање је шта ће оваква улица у граду? Како се ту односи смеће? Како ће ту да уђе камион водовода ако пукне цев? Или ватрогасни камион ако избије пожар?
 
Šta kamion ovakve nosivosti traži u gradu? To je regulisano propisima.
Возило до 3,5 тоне, све је регулисано прописима. Што каже @Дошљак, возило за снадбевање продавница, самопослуга,...
 
Возило до 3,5 тоне, све је регулисано прописима. Што каже @Дошљак, возило за снадбевање продавница, самопослуга,...

Da, na videu zbog ovog fish eye efekta na prvi pogleda izgleda maltene kao kamion sa prikolicom, a svakako mi deluje veće nego običan kamion. Vidim sada da jeste običan kamion od 3.5t. Vozač je malo zalutao.
 
Uopšte nije bitno da li je lakši ili teži kamion, sramotno je da u moderno doba imamo takve ulice. Ali ne samo da ih imamo, u smislu da ih ne eliminišemo i ne širimo... Nego da nastaju nove, u desetinama ,svake godine, jer se grad pretvara u investitorsku prćiju i favelu, i sve se svakome dopušta i to za bedne pare i mita.

Da sutra izbije požar tu negde u okolini, čak i jedan od najmanjih vatrogasnih kamiona u inventaru naših službi, Zastava Turbo Zeta:
Vozilo-koje-se-najcesce-koristi.jpg

... bi imao problem da se tu provuče i skrene. A zamislite tek druge VG kamione standardne veličine i konfiguracije.
A o merdevinama, cisternama i MAZovima da i ne govorimo.

Kao što rekoh, sramotno je i devastirajuće što uopšte imamo grad i društvo u kome se dopuštaju da takve ulice i naselja niču i dalje.
Kamion je tu najmanji problem. Kamion je samo simptom i predskazanje šta nas čeka u budućnosti sa ovakvim kretenizmom umesto urbanizma.
 
Da, na videu zbog ovog fish eye efekta na prvi pogleda izgleda maltene kao kamion sa prikolicom, a svakako mi deluje veće nego običan kamion. Vidim sada da jeste običan kamion od 3.5t. Vozač je malo zalutao.
Nije zalutao, u pitanju je kamion PDM Pudarci ili Tvojih 5 minuta...isporučivao je hleb u obližnju prodavnicu.

Ovo je standardno vozilo za tu namenu...korpe sa 18 vekni hleba su prilično velike...
 
Zgrada u kojoj sam podstanar ima 5 parking mesta, a 20 stanova. Podzemna garaža je zapravo "suteren za život". Parkiram na parking, prete komšije, to su "njihova" lična mesta. Parkiram na ulicu, ne može da prođe kamion, parkiram na trotoar ne mogu kolica sa bebom, parkiram u raskrsnicu, slome mi brisače.... Pa gde da se čovek danas parkira :D
Naravno šalim se malo ali često je rezultat bahatog parkiranja mnogo dublji od same bahatosti vozača. I sam se grozim svake bahatosti i onda dođem sa puta u ponoć i ne da nema mesta za parking nego nema mesta ni da se prođe, svaki milimetar prostora je popunjen autima. Ja čak tolerišem i kad me neko zagradi jer su to mahom ljudi koji su tu u prizemlju i istrče odmah ako zatrubiš.

Dozvolili smo da nam naprave grad bez parkinga, bez ulica, bez trotoara, bez zelenih površina, BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE.
 
@ stex_pb
Istina a ima i gore uz sve to:
Situacija u donjem Zemunu još gora
- raskopali par ulica i dok kilave sa radovima , em što je saob. udar na preostale em ta parking mesta ne dostupna pa pritisak na preostale još veci
U pojedinim ulicama koje kakvim priručnim barikadama od juta do mraka stanari cuvaju prazna mesta kad se vrate s posla ,gde da parkiraju pa i time se pojačava pritisak na dr. ul .
Da ne spominjem ne očišcene male uličice gde i ako se možda ukaže mesto za parkiranje pravi je debeo rizik uparkirati.

Naravno u tako ,,osakacenom,, saobracaju i parkinzima u donjem Zemunu -oko sokolovo- bez pardona i ako i samo otežano se krece uredno beleži sve prekršaje i šalju se prijave. Problema svuda pa i za uključenje na raskrsnicama te je pre neki dan na Muharu kod benz.pumpe i samo ,,oko,, učestvovalo u čukanju.
No ništa u procesu šišanju i kažnjavanju gradjana ne sme stati na put, pa ni takve okolnost su ništavne prema ,, zaslužnom oteimanju,, novca od gradjana .Važni su samo Janjičari i niko više.

Naravno komunalnoj policiji nije u opisu da reaguju bar na veoma vidljive spomenute stanarske barikade, na ne očišcene ulice od snega i leda i dr. komunalne stvari.
Eto na svu muku pridodaj i obične Janjičare sa zadatkom da prikupe danak . Pa ti vidi gde smo.
:(
 
Poslednja izmena:
Vrh