На почетку мала дигресија:
ВУЧКО, један предлог у циљу сугестија, сређивања форума и нивоу квалитета форума, који је ионако висок. Можда не би било лоше да се из овог топика ова одлична тема "Бахато паркирам, бахати возачи и малограђанштина" пребаци у топик
"Булевари, улице и остала градска инфраструктура", а да се из теме "Паркирање-зоне, гараже..." преместе сви они постови и слике који се односе баш на бахато паркирање и понашање, јер на неки начин то има смисла. Теме се не би мешале !
С обзиром да је отворена ова тема, ево да овде наставим о бахатом паркирању једног возила Србијагаса, а које сам поставио на "Булевари, улице и остала градска инфраструктура", а на теми "Паркирање-зоне, гараже...", на страни 20 (пост 490) и 21 (пост 513).
Ево и реакције моје пријаве Комуналној полицији Београда од 13. марта о.г. поводом не прописног паркираног возила Мазда БТ Пикап из Србијагаса (слике су на теми "Паркирање..."). Добио сам одговор од Комуналне полиције путем електронске поште и ево истог:
---------------------------------------------
У вези Ваше пријаве од 13.03.2011. године, која се односи на непрописно паркирано возило предузећа ’'Србијагас'' у улици Омладинских бригада између бројева 66 и 68 у блоку 38, ГО Нови Београд, обавештавамо Вас да на основу Ваше фотографије коју сте нам доставили, нисмо у могућности да реагујемо и санкционишемо прекршиоца.
Комунална полиција је обишла предметну локацију и на лицу места затекла возило паркирано на јавној зеленој површини, исто фотографисала и у циљу вођења поступка и предузимања мера обратила се Министарству унутрашњих послова-Полицијској управи за град Руму, ради добијања потребних података.
С поштовањем,
НАЧЕЛНИК ОДЕЉЕЊА
за нормативно-правне послове
Јасна Димитријевић
------------------------------------------
Надам се да ће од овога бити нешто јер се ипак покренуло. Значи кад је Комунална полиција дошла, а сигурно није могла истог дана, јер сам ја тог 13,. марта послао слике и краћи текст-опис увече у 23 часа, него су дошли сигурно сутрадан или већ и опет затекли истог починиоца и на истом месту.
На једном другом форуму (Кенон Бол Комјунити) за аутомобилизам, где сам исто ово објавио један од чланова се бунио и критиковао што сам га пријавио Комуналној, где каже да смо почели ето и да се цинкаримо (!). Уосталом ево тог поста са тог форума са темом:
///////Re: Bahato parkiram
Superbird 08 Apr 2011 20:05
Poceli smo i da se cinkarimo... divota
Napravljen je zesci problem onom liku sa Mazdom koji nikom zivom nije smetao, i svi su u fazonu "Eto, i treba!" Pa nije je parkirao na cvece ili na decije igraliste, vec na "zelenu povrsinu" koja je sve samo ne zelena, i sad to nekome jako bode oci. Sto, nece drvo moci da se isparkira ili... ?
Da je zagradio nekog, parkirao se na pesacki, trotoar, pozarni put, pa da neko prijavi - u redu, kriv je i to je to. Ali da mu neko napravi frku na poslu i izbije 5-6 krvavo zaradjenih hiljada zbog ovakve gluposti... Nek mu je na cast.///////
Не бих на овом месту да коментаришем ову реакцију, али ћу сигурно на том другом форуму да одговорим и то на свој начин, мало жешће.
„Починилац“ овог прекршаја ми се обратио већ два пута на ПП на том другом форуму са молбом да скинем слике са тог и овог форума, а тек сад ми је драго што исте нису скинуте. Написао сам му мало дужи одговор и на неки начин мало родитељски, јер видим по његовом начину изражавања да је млађи човек у питању. Рекао сам му и то да његов чин баш боде очи и да је то био упечатљив пример бахатости из разлога,
а) возило једног великог предузећа и то не баш било ког, а које се залаже и бори за очување човекове околине
б) величина самог возила (пикап), а пример је био баш провокативан.
Јесте да је имао проблема на послу да ће платити казну, можда већ и јесте у предузећу, али се питам нешто друго. Шта на пример да је овако „паркирао“ негде у иностранству ? Да је то урадио напољу не би га пустили да изађе из те земље док не плати казну, или да и изађе, следећи пут не би могао да уђе са тим возилом док не плати казну. Онда му никакве молбе не би помогле да не плати казну.
Такође сам му написао и то да су људи осетљиви на прекршаје овакве врсте кад их направе јавне личности, политичари, полиција или велика предузећа као Србијагас. Па ето и пре пар месеци је њихов заменик генералног директора, пијан возио кола у Новом Саду и убио дете од 15. година (ужас) !!! То се доста дуго вукло и по интернету, испљували су човека (са правом) и надамо се сви да ће га стићи заслужена казна и да ће изгубити посао.
И наши народни посланици паркирају на не дозвољеном месту испред Народне скупштине и кад им је са форума „Бахато паркирам“ скренута пажња, а неки чини ми се и платили казне, не паркирају више (мање-више) !!! Свакоме дође из дупета у главу, кад је по џепу.
Мислим да ће у овом случају надлежни ићи до краја, мало успорено, али ипак. Свако мора да сноси последице својих (не)дела ма какве оне биле, јер сви ми правимо грешке у саобраћају, па ако нас ухвате, санкционишу нас по џепу наравно, и то тако треба да буде. Оправдања да није имао где да паркира, да није никога угрозио, да прехрањује породицу, да ће да изгуби посао због овога, не стоје, јер због погрешног паркирања нико до сада није изгубио посао.
Лично сам за то да се за погрешно и бахато паркирање, поново уведу „лисице“ које су давних седамдесетих година, на жалост из разлога да то није „демократски“, укинуте ! Нешто су покушали скоро у Кикинди и кад то пронаћем поставићу на овој теми.