Moja komsinica stalno kuca na prozor ljudima u autu kada stanu na pesacki i svima je odgovor “znam, sacu”. Vecinom su vozaci zene, bulvalno najezda zena koje se parkiraju na trotoar ili pesacki, verovatno videle od momka/muza koji radi isto.
Pa poenta svega sto pricam. Velika vecina na fotografiji je propisno parkirana kad ima gde. Par bu****, ali opet, ni oni tehnicki nemaju gde, da imaju, ne bi ovako. Verovatno. Sto ih naravno ne opravdava, ali poenta je da treba da imaju pa onda da im sudimo.Izažem malo na terasu da se ne nerviram oko ovih tema i opalim jednu taze sliku jadnih sugradjana koji nemaju siroti gde da parkiraju, mučenici, jedan po sred pešačkog, drugi na trotoaru, treći zagradio dva auta...
.Pogledajte prilog 215341
Pa poenta svega sto pricam. Velika vecina na fotografiji je propisno parkirana kad ima gde. Par bu****, ali opet, ni oni tehnicki nemaju gde, da imaju, ne bi ovako. Verovatno. Sto ih naravno ne opravdava, ali poenta je da treba da imaju pa onda da im sudimo.
Ti si dobar, ti imas u ulici i parking i trotoar, vecina ima samo trotoar koji vise nije trotoar nego parking.
A i ovi sto blokiraju... bas sam sinoc prisustvovao sceni, mali parking, jedan auto propisno parkiran, drugi parkirao ispred njega i blokirao ga. Kad dolazi neko drustvo i zajedno idu i sedaju u ta dva automobila. Tako da, blokirao je ortaka sa kojim se zajedno vracao. Sto je naravno redak primer, ali bas zbog njega sam se i ukljucio ovde danas, i ja sam prvo sudio, a onda se ispostavilo da nije tako. Da, on jeste tehnicki bio nepropisno parkiran i blokirao drugi automobil, ali sa druge strane, realno nikom nije smetao.
Sto i jeste moja neka poenta ovde, da zivimo na divljem zapadu sa Gangulom kao gradonacelnikom i da su ljudi uzasno pritisnuti, sve i kada imaju najbolje namere, i da nije uvek sve bahato parkiranje. Moramo se snaci kako umemo dok ovo zlo traje i ostati ljudi koliko je moguce.
Primer one fotografije koju sam prvo citirao i odakle je sve pocelo:
Pod
1: Moraju ljudi da imaju mesto gde se parkiraju, garaze...
2: Moglo se razmisljati o ovakvom prostoru kao o asfaltiranom parkingu sa tri mesta. Ovo je slicno onom primeru iz parkova gde se prave staze pod uglom od 90 stepeni, a ljudi su ljudi pa uvek idu kracim putem i prave sami onda novu stazu stopalima, umesto da je onaj koji je projektovao park predvideo tu stazu. Sa tim da ljudi u parku i imaju izbora, ljudi da parkiraju u gradu i ne bas.
3. Osoba koja je cupala stubice je sledeci krivac
4. Tek pod 4 dolaze ovi sto su parkirali na fotografiji, koji su samo videli slobodno mesto u ovom ludilu od grada i videli da je neko vec tu parkirao i verovatno nisu primetili iscupane stubice.
Slažem se, vlast populistički nečinjenjem, tj. nekažnjavanjem podilazi skrnavom glasačkom telu koje se tripuje u stilu "koji sam car, kako sam ih z...bo, snašao sam se", a onda i oni koji su plaćali javnu garažu ili zonu to vide i imitiraju da se ne bi osećali kao budale. Tipična negativna povratna sprega zasnovana na šićarđijskom mentalitetu
Evo i lokacije.Evo pobednika meseca. Ilegalno okupirao trotoar sa ovim raspalim parking barijerama i sad ga izdaje za 50 eura
Izdajem parking mesto Banovo brdo
Izdajem parking mesto na Banovom brdu, mesecna zakupnina 50 evra.Najbliža zgrada je Petra Mrtinovića 10, sa dodje strane zgrade.www.halooglasi.com
Премда се не слажем са нивом релативизације бахатог паркирања које помиње Беки једну ствар морам признати а то је да није баш јасна граница између непрописног паркирања и бахатог паркирања.
И ако се јежим степена бахатости које свакодневно виђам ево да јавно кажем у глави су ми сада два места на којима повремено паркирам кад идем тамо у госте и на оба места паркирам на тротоару и то тако да не остаје прописани простор. Не само да не остаје пропосани простор већ ни колица са бебом не могу да прођу. Е сад, наравно да тражим оправдање за себе а овде је у оба случаја таква ситуација већ годинама у тим улицама стоје целом дужином паркирани аутомобили и да та колица не би могла да прођу чак и да мене нема јер их блокирају десетине других паркираних аутомобила, а да ја не паркирам на то тешко нађено место извесно би у року од неколико минута неко други паркирао. Регуларно паркинг место, било да се плаћа или не, је немогуће наћи на 10 минута пешке, вероватно и више од тога. Полиција толерише ова места и нисам чуо да су икада икога казнили. Носим се мишљу да и станари из тог краја не пријављују ове случајеве јер велики број њих на исти начин паркира осим ограниченог броја који имају дворишта где паркирају своја возила.
Опет са друге стране сигурно има оних који ће рећи да све ово није оправдање, имаш такси имаш градски превоз па иди у госте. Свако има своје границе, за мене у тим случајевима ГСП није опција јер и онако једва ископам пар сати недељно за ове посете и сад треба да утрошим додатних пола сата због свих мањкавости нашег јавног превоза. За такси је ваљда јасно да је опција коју не бих баш често користио.
Дакле ја приликом одређивања границе непрописног и бахатог узимам у обзир да ли се та нека улица годинама користи за паркирање и то толерише од стране полиције без обзира што се у неку меру отежава кретање пешака и возила. Али ако се неко место до сада није толерисало свакако не би волео да почне да се толерише. Излазити у сусрет повећању броја возила значи подстицати то повећање а то је супротно интересу града. Ако је нека власт већ одлучила да простор треба штитити од паркирања постављањем стубића свако уништавање тих стубића, ту немам дилема, је екстремно бахато, без обзира на природу власти која је једна од најгорих у историји БГ. То што та иста власт не жели да се обрачуна са тим бахатима и казни по некад неког ко уништава градску имовину је посебен идиотлук.
Grad je neprilagođen već decenijama i idalje se tako proširuje, na divlje i bez ikakvih standarda.
Grad možda nije dužan da obezbedi parking mesto. Ali to logikom nije dužan ništa. Ni da obrzbedi trotorar, ni gradski prevoz, ni zelenilo, vodovod..... A imamo i takva naselja.
Pa što je uzeo da gradi tolike behemote ako nije imao dovoljno mesta za garaže? Što gradi na klizištu/ pored klizišta? Što mu Grad dozvoljava to? Što mu inspekcije ne j...še majku?Primera radi, u naselju Sunnyville zbog klizišta investitor je mogao da obezbedi mislim samo 16 ili 18 mesta po zgradi, i to 6 mesta na spoljnim parking mestima. U naselju je trenutno nekoliko hiljada ljudi i još treba da se useli dve faze.