Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Pricam o slikama poput ove

img_1811-jpeg.215245

Gde ovi automobili realno nikoga ne ugrozavaju tu (sto naravno ne znaci da bi smeli da budu tu, ali tesko da su oni ti koji su skinuli stubic). Gde bi ova tri automobila bila parkirana da nisu tu?

Hocu da kazem da bolje da je tu asfaltirano i napravljeno regularno parking mesto nego da se stavljaju samo stubici i sta onda?

Naravno, privremeno, dok se problem sa parkiranjem ne resi kako treba.

Pricam o slikama poput ove

img_1811-jpeg.215245

Gde ovi automobili realno nikoga ne ugrozavaju tu (sto naravno ne znaci da bi smeli da budu tu, ali tesko da su oni ti koji su skinuli stubic). Gde bi ova tri automobila bila parkirana da nisu tu?
Recimo na regularnim parking mestima kao i ostali gradjani? Recimo u javnoj garazi na Obilicevom ili kod beton hale?
Ups, izvini onda bi morali malo peske da idu...

Kada bi svi bili u Beogradu bili savrseno pristojni i sve radili po pravilima, veliki broj ne bi imao gde da se parkira, sa sigurnoscu od 100 posto tvrdim.

I onda sta? Ima bas bahatih bu****, ali naslov teme bi trebao da bude: ,,bahata gradska vlast koja je ostavila ljude bez parking mesta".

Velika vecina ,,bahatog parkiranja" je parkiranje iz nuzde, uz odredjen procenat jako bahatih koji to rade jer im se moze.

Medjutim, sta bi se desilo da od sutra krenu sva pravila da se postuju? Gde bi se ljudi parkirali?
Nuzda je kad moras nepropisno da se parkiras kod bolnice, porodlilista i slicno, ogromna vecina se bahato parkira zato sto su debili u mozgu i neprilagodjeni nekom iole normalnom suzivotu u gradu. Mora lokalni zeljo da se natakari na pesacki ispred kafica ili ce da crkne
Evo tipican primer je na Dunavskom keju kod kule Nebojsa, svi se natakarili na sam kej, izlomili ploce, ulje od krsina ko u autoradionici, na zelenim povrsinama i bicistazi...a nekih 100-150m dalje zvrji prazan parking kod bazena. Sacuvaj Boze da slucajno da 100, 200 din za parking

Kada bi svi bili u Beogradu bili savrseno pristojni i sve radili po pravilima, veliki broj ne bi imao gde da se parkira, sa sigurnoscu od 100 posto tvrdim.
Pristojnost se uci odmalena za dzabe, ko propusti u tom periodu ima da placa kazne sve dok se ne nauci. Kad moze u bilo kom krstenom evropskom gradu sto ne bi moglo i ovde

Dobro, od sutra najstroze kazne, jel bi imali svi gde da parkiraju?

Dobro, od sutra najstroze kazne, jel bi imali svi gde da parkiraju?

Nisu rešenje samo najstrože kazne, već i da se drastično pooštre eko-kriterijumi za vozila... Toleriše se i dalje neispravnost na tehničkom (DPF filteri itd...), jedini u Evropi uvozimo i dalje Euro 3, iako je sada na snazi Euro 7! Svi pričaju kako je u Austriji, Belgiji, Francuskoj i onda dođu kući u Beograd i voze svoj suto sa skinutim DPF filterom i ne razmišljaju o tome.

Samo kada bi se ispoštovao zakon ispalo bi iz saobraćaja puno automobila, tako da bi to u kombinaciji sa strožijim kaznama itekako značilo da parkinga ima dovoljno.

Porodice koje imaju 2-3 stara auta treba da ih se reše i od tih para neka daju za učešće i uzmu jedan novi normalan auto.

U Kini treba da prodaš bubreg da registruješ auto, a u Srbiji kupe auto za 2-3k EUR, registruju takav otpad za 150 eura i to je to. Naravno da je gužva i da "nema dovoljno parkinga".

Pogledaj samo koliko je klinaca kupilo raspali Punto, Feliciju ili neki još gori krš da voze za Wolt i Glovo.

Eto, neka krenu od poslovnih delatnosti, pa neka tu uvedu da za poslovne potrebe ne može auto ispod Euro 5. A posle neka se to spušta i prema građanima.

Poslednja izmena:
Nisu rešenje samo najstrože kazne, već i da se drastično pooštre eko-kriterijumi za vozila... Toleriše se i dalje neispravnost na tehničkom (DPF filteri itd...), jedini u Evropi uvozimo i dalje Euro 3, iako je sada na snazi Euro 7! Svi pričaju kako je u Austriji, Belgiji, Francuskoj i onda dođu kući u Beograd i voze svoj suto sa skinutim DPF filterom i ne razmišljaju o tome.

Samo kada bi se ispoštovao zakon ispalo bi iz saobraćaja puno automobila, tako da bi to u kombinaciji sa strožijim kaznama itekako značilo da parkinga ima dovoljno.

Porodice koje imaju 2-3 stara auta treba da ih se reše i od tih para neka daju za učešće i uzmu jedan novi normalan auto.

U Kini treba da prodaš bubreg da registruješ auto, a u Srbiji kupe auto za 2-3k EUR, registruju takav otpad za 150 eura i to je to. Naravno da je gužva i da "nema dovoljno parkinga".

Pogledaj samo koliko je klinaca kupilo raspali Punto, Feliciju ili neki još gori krš da voze za Wolt i Glovo.

Eto, neka krenu od poslovnih delatnosti, pa neka tu uvedu da za poslovne potrebe ne može auto ispod Euro 5. A posle neka se to spušta i prema građanima.
Pa sve si rekao, isti ljudi se na drugacije nacine ponasaju ovde i u Austriji, Belgiji, Francuskoj...

Sve to sto si napisao je posao vlasti da postuje i primenjuje, suludo je ocekivati od gradjana, koje btw ta ista vlast edukuje i odredjuje im obrasce ponasanja, da sami se ponasaju savrseno.

Ovde je sve jos i dobro.

Na primer, u mojoj ulici je trotoar parking.

Tamo gde sam nekada setao, sada su parkirani automobili. Sa obe strane. Moram da hodam po sred ulice i sklanjam se izmedju dva parkirana automobila kada naidje automobil.

Koliko ja znam, a nek me neko ispravi ako gresim, trotoar sluzi da pesaci setaju po njemu, a ne za parking.

Jesu li svi parkirani bahati, njih desetine samo u mojoj ulici? Ako se postave stubici i zabrani im se parkiranje, gde ce onda?

Bas svi, njih na desetine razlicitih svaki dan, su bahati i imaju alternativu, ali bas su tu resili da se parkiraju iz bahatosti?

Na primer, u mojoj ulici je trotoar parking.

Tamo gde sam nekada setao, sada su parkirani automobili. Sa obe strane. Moram da hodam po sred ulice i sklanjam se izmedju dva parkirana automobila kada naidje automobil.

Koliko ja znam, a nek me neko ispravi ako gresim, trotoar sluzi da pesaci setaju po njemu, a ne za parking.

Jesu li svi parkirani bahati, njih desetine samo u mojoj ulici? Ako se postave stubici i zabrani im se parkiranje, gde ce onda?

Bas svi, njih na desetine razlicitih svaki dan, su bahati i imaju alternativu, ali bas su tu resili da se parkiraju iz bahatosti?
Gde treba mama sa kolicima i bebom da prodje zbog tvojih komsija jadnih?

Nemam apsolutno simpatija za bahato parkiranje.

Ima smisla i ovo sto Beki prica iako ne opravdavam. Treba vise javnih garaza, a ne svaki milimetar pod zgradom.

Gde treba mama sa kolicima i bebom da prodje zbog tvojih komsija jadnih?

Nemam apsolutno simpatija za bahato parkiranje.
Pa tako izgleda velika vecina ulica u gradu, majke sa kolicima i bebom idu po sred ulice.

Majke se treba nacestitati onima koji su to dozvolili, a ni to im nije dovoljno nego imaju jos planove da dodatno tu grade.

Riba smrdi od glave.

U ovom trenutku, aj' da ne racunamo NBGD, (tamo ima iole prostora, valjda) jedno 70 posto automobila je nepropisno parkirano u gradu. Trotoar nije parking.

Retki sada idu negde, vecina je kod kuce.

Sve i da svi odluce sutra da pesace, idu bajsom ili gradskim prevozom, automobili ce im ostati tu gde jesu i majka sa kolicima nece moci da prodje.

A imamo inace sjajan gradski prevoz i gomilu fenomenalnih biciklistickih staza.

Izažem malo na terasu da se ne nerviram oko ovih tema ;) i opalim jednu taze sliku jadnih sugradjana koji nemaju siroti gde da parkiraju, mučenici, jedan po sred pešačkog, drugi na trotoaru, treći zagradio dva auta...

.
1728936956711.jpeg

Vrh