Pricam o slikama poput ove
Recimo na regularnim parking mestima kao i ostali gradjani? Recimo u javnoj garazi na Obilicevom ili kod beton hale?Pricam o slikama poput ove
Gde ovi automobili realno nikoga ne ugrozavaju tu (sto naravno ne znaci da bi smeli da budu tu, ali tesko da su oni ti koji su skinuli stubic). Gde bi ova tri automobila bila parkirana da nisu tu?
Nuzda je kad moras nepropisno da se parkiras kod bolnice, porodlilista i slicno, ogromna vecina se bahato parkira zato sto su debili u mozgu i neprilagodjeni nekom iole normalnom suzivotu u gradu. Mora lokalni zeljo da se natakari na pesacki ispred kafica ili ce da crkneI onda sta? Ima bas bahatih bu****, ali naslov teme bi trebao da bude: ,,bahata gradska vlast koja je ostavila ljude bez parking mesta".
Velika vecina ,,bahatog parkiranja" je parkiranje iz nuzde, uz odredjen procenat jako bahatih koji to rade jer im se moze.
Medjutim, sta bi se desilo da od sutra krenu sva pravila da se postuju? Gde bi se ljudi parkirali?
Pristojnost se uci odmalena za dzabe, ko propusti u tom periodu ima da placa kazne sve dok se ne nauci. Kad moze u bilo kom krstenom evropskom gradu sto ne bi moglo i ovdeKada bi svi bili u Beogradu bili savrseno pristojni i sve radili po pravilima, veliki broj ne bi imao gde da se parkira, sa sigurnoscu od 100 posto tvrdim.
Dobro, od sutra najstroze kazne, jel bi imali svi gde da parkiraju?
Pa sve si rekao, isti ljudi se na drugacije nacine ponasaju ovde i u Austriji, Belgiji, Francuskoj...Nisu rešenje samo najstrože kazne, već i da se drastično pooštre eko-kriterijumi za vozila... Toleriše se i dalje neispravnost na tehničkom (DPF filteri itd...), jedini u Evropi uvozimo i dalje Euro 3, iako je sada na snazi Euro 7! Svi pričaju kako je u Austriji, Belgiji, Francuskoj i onda dođu kući u Beograd i voze svoj suto sa skinutim DPF filterom i ne razmišljaju o tome.
Samo kada bi se ispoštovao zakon ispalo bi iz saobraćaja puno automobila, tako da bi to u kombinaciji sa strožijim kaznama itekako značilo da parkinga ima dovoljno.
Porodice koje imaju 2-3 stara auta treba da ih se reše i od tih para neka daju za učešće i uzmu jedan novi normalan auto.
U Kini treba da prodaš bubreg da registruješ auto, a u Srbiji kupe auto za 2-3k EUR, registruju takav otpad za 150 eura i to je to. Naravno da je gužva i da "nema dovoljno parkinga".
Pogledaj samo koliko je klinaca kupilo raspali Punto, Feliciju ili neki još gori krš da voze za Wolt i Glovo.
Eto, neka krenu od poslovnih delatnosti, pa neka tu uvedu da za poslovne potrebe ne može auto ispod Euro 5. A posle neka se to spušta i prema građanima.
Evo moja poruka od 4 sept imamo jedan auto koji tu konstantno parkiraPogledajte prilog 210627
Za stoku da se napravi 4 mesta u ladovini izvadili stubic
Gde treba mama sa kolicima i bebom da prodje zbog tvojih komsija jadnih?Na primer, u mojoj ulici je trotoar parking.
Tamo gde sam nekada setao, sada su parkirani automobili. Sa obe strane. Moram da hodam po sred ulice i sklanjam se izmedju dva parkirana automobila kada naidje automobil.
Koliko ja znam, a nek me neko ispravi ako gresim, trotoar sluzi da pesaci setaju po njemu, a ne za parking.
Jesu li svi parkirani bahati, njih desetine samo u mojoj ulici? Ako se postave stubici i zabrani im se parkiranje, gde ce onda?
Bas svi, njih na desetine razlicitih svaki dan, su bahati i imaju alternativu, ali bas su tu resili da se parkiraju iz bahatosti?
Pa tako izgleda velika vecina ulica u gradu, majke sa kolicima i bebom idu po sred ulice.Gde treba mama sa kolicima i bebom da prodje zbog tvojih komsija jadnih?
Nemam apsolutno simpatija za bahato parkiranje.
Ne treba svi da imaju auto ako nemaju mogucnost da taj auto servisiraju i parkiraju na zakonom regulisani nacin. Problem je sto svako moze da skrpi par hiljada evra i kupi raspalu trešinu i doprinosi opštem haosu u ovoj kasabiDobro, od sutra najstroze kazne, jel bi imali svi gde da parkiraju?
Par-nepar?Ne treba svi da imaju auto ako nemaju mogucnost da taj auto servisiraju i parkiraju na zakonom regulisani nacin. Problem je sto svako moze da skrpi par hiljada evra i kupi raspalu trešinu i doprinosi opštem haosu u ovoj kasabi
Pogledao sam video.