Erysimum Cheiri
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.03.2010.
- Pohvaljen
- 169
astrodule":259x3ac9 je napisao(la):Pričao sam pre neki dan sa našom osobom koja živi u Londonu i koja je htela da plati parking, ali pošto ima samo engleski broj - nije mogla. Pitala je kontrolora šta da radi i on joj je rekao da ne brine jer nema šanse da kazna stigne do Londona.
Ako su im stranci najveći problem, onda je sve ostalo super. Ne znam kako je u drugim zemljama, ali stavljanje strancima lisice na kola je vrlo stresno za stranca koji je GOST u našem gradu. Bolje stavljajte lisice našim bahatim vozačima nego strancima, a strance obradujte kaznom na njihovu kućnu adresu.
Još jedna stvar koja nema šanse da prodje. U vreme Miloševićeve tiranije uvodili su različite cene putarine za strana i domaća vozila i takse za prolaz kroz zemlju. Kasnije je sve to moralo da se ukine..
Besmisleno je da samo pauk nosi nepropisno parirana vozila, umesto da policajac jednostavno fotografiše vozilo i nalepi obaveštenje o kazni. Na autoputu je npr. dovoljno da te presretač snimi i podigne prekršajnu prijavu (ne mora ni da te zaustavlja). Posle dobiješ poziv od suda na kome je snimak dokaz. Tako isto može da se reši i parkiranje, samo prvo mora da se razreši ko je zapravo nadležan za to.
Mi imamo hiljade komunalnih policajaca u Beogradu koji su nevidljivi i ni za šta nisu nadležni, a primaju platu.Treba eliminisati sud iz ovoga i dati ovlašćenje komunalnoj policiji da piše mandatne kazne uz nemogućnost registrovanja vozila, ako se ne izmire sve kazne (prekršaji i mandatne kazne). Kazne i fizičke zapreke gde god za to ima opravdanja i ne narušava propise o PP zaštiti i sl.
Svuda u normalnom svetu je skupo terati automobil u centar grada, jer je to u neku ruku luksuz.