Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Земун, уличице око платоа код хале "Пинки":
IMG_20241021_164122.jpg
IMG_20241021_164518.jpg

Замолио бих све форумаше који виде овај пост да пријаве ово Беокому, општини Земун, паркинг сервису и кабинету градоначелника Београда, као што сам и ја.

Oko Pinkija se ovako parkira poslednjih 15g (koliko se ja secam).
Vecina ovih automobila ne smeta pesacima, eventualno automobilima posto se ulica "suzila" na 1 traku (pored gimnazije) zbog bocnog parkiranja.
Ova slika koju si ti okacio je uz Poloprivredni fakultet. Steta sto su unistili zelenilo ali to je slepa ulica, i da stanu u 2 reda nece smetati nikome dokle god iz garaze moze da se izadje.

Problem nedostatka parkinga su resili tako sto ce veoma fino naplacivati parking na sat 150 RSD ili dnevnu od 1.500 RS, a da ne pricamo o mesecnoj ponudi od 16.000 RSD :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Gomila profesora, studenata, zaposlenih koji su ranije parkirali na platou (sto nije bilo previse lepo i prakticno) sada vise nemaju ni njega kao opciju.

Ovo što pitam se tiče i nepripisno ali i propisno parkiranih automobila - jel ste primetili u zadnje vreme na više lokacija po gradu mnogo parkiranih automobila sa nekom gumom ispumpanom? Ako se dobro sećam, nedavno sam negde bio čitao da su današnji klinci, iz samo njima znanih razloga, počeli da ispuštaju vazduh iz guma kao deo neke fore i izazova. Jel primetio još neko to, jel se još nekom čini da toga ima iznenađujuće više u zadnje vreme? Čak i na vozilima koja su uredno i propisno parkirana?

Poslednja izmena:
Danas sam se uverio da komunalna milicija kažnjava kada se prijavi preko X naloga servisnom centru. Još mi nije stigla potvrdna informacija, ali sam video da su slikali nepropisno parkirano vozilo na požarnom putu između zgrada.

Slaba vajda, prijavio više puta i nikada nisu izašli. Eto kola još neregistivana stoje na javnom parkingu i "čuvaju mesto"
Komša je čak u međuvremenu dovezao još jedan.

Najbolji su ovi bahati u Golfu ili Škodi... Indijanci, prvo neka kupe normalan auto, pa neka glume krimose.

Oko Pinkija se ovako parkira poslednjih 15g (koliko se ja secam).
Vecina ovih automobila ne smeta pesacima, eventualno automobilima posto se ulica "suzila" na 1 traku (pored gimnazije) zbog bocnog parkiranja.
Ova slika koju si ti okacio je uz Poloprivredni fakultet. Steta sto su unistili zelenilo ali to je slepa ulica, i da stanu u 2 reda nece smetati nikome dokle god iz garaze moze da se izadje.

Problem nedostatka parkinga su resili tako sto ce veoma fino naplacivati parking na sat 150 RSD ili dnevnu od 1.500 RS, a da ne pricamo o mesecnoj ponudi od 16.000 RSD :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Gomila profesora, studenata, zaposlenih koji su ranije parkirali na platou (sto nije bilo previse lepo i prakticno) sada vise nemaju ni njega kao opciju.
Нек се паркирају у гаражи где је 70% места празно.

bahati su najvise ovi sa bmw
srecom oni imaju normalna kola

Pa parkirali bi se u garaži kada cena ne bi bila kao da smo u centru grada.

Došli smo od besplatnog parkinga koji nije ni bio zoniran do 16.000 mesečno.

Ja sam u Zemunu sada često na kratko pa mi ne bude puno 250 za sat-dva parkinga ali je čitav koncept sumanut. Ne znam šta su tačno očekivali da će se dogoditi.

Slaba vajda, prijavio više puta i nikada nisu izašli. Eto kola još neregistivana stoje na javnom parkingu i "čuvaju mesto"
Komša je čak u međuvremenu dovezao još jedan.

Ovaj stoji na ulici. Na parkingu sam jedan prijavila pre 10 godina, nestao je tek prošle godine.

Najbolji su ovi bahati u Golfu ili Škodi... Indijanci, prvo neka kupe normalan auto, pa neka glume krimose.
Zapravo su najbahatiji oni koji misle da su bolji samo zato sto ne voze golfa ili skodu. Takvi i u ostalim segmentima zivota imaju sklonost se dozive vrednijim od drugih jer su oni nesto sto ovi drugi nisu. Ne znam spadas li u takve.

To je ono kad selja kompleksas sa ustekanih 2000e kupi auto pa mu sada svi ovi sto idu biciklom dodju kao neka inferiorna sirotinja, sta ce uopste na putu sa nama koji imamo kola.

Zapravo su najbahatiji oni koji misle da su bolji samo zato sto ne voze golfa ili skodu. Takvi i u ostalim segmentima zivota imaju sklonost se dozive vrednijim od drugih jer su oni nesto sto ovi drugi nisu. Ne znam spadas li u takve.

To je ono kad selja kompleksas sa ustekanih 2000e kupi auto pa mu sada svi ovi sto idu biciklom dodju kao neka inferiorna sirotinja, sta ce uopste na putu sa nama koji imamo kola.

Ne spadam u bahate. Vozim skup auto, ali parkiram se u garažama i uvek koristim priliku da šetam. Nije lako održati top formu sa godinama, svaki kardio dobro dođe.

Isfrustrirani su i jedni i drugi, ali su mi "najjadniji" oni u službenoj Škodi ili likovi koji se nešto lože, glume neke krimose-face, a unutra 1.6D u najboljem slučaju... Svako teba da zna gde mu je mesto.

Poslednja izmena:
Bmw vozači su specifična sorta ljudi. Podjednako su bahati i ovi sa novim vozilom kao i oni sa polovnom bembarom starim 30 godina što su kupili za par hiljada. "Kao ono znaš ti ko sam ja"?

Nije kontra smer nego ga je pomerio udarcem.

Kola koja ulaze u kružni tok iz pravca Zemuna redovno uleću brz gledanja, pogotovo u toj desnoj traci pošto iz nje izgleda kao da imaš još puno do linije preglednosti, a zapravo si već u kružnom toku.

1000038518.jpg

Evo na ovoj slici se vidi gde je kružni tok, a gde je čak stop linija za taj smer.

pricao je @PIGLET u nekom svojih videa, da je problem iz tih prilaza sto nisu zakrivljeni na ulazu u kt. Cak u tom videu moze da se vidi koliko jurcaju

Poslednja izmena:
Uf to je jako loše osmišljen prilaz kružnom toku... Lagao bih kad bih rekao da ne radim i ja to isto... Intuitivno deluje da moraš da priđeš bliže od te stop linije da bi se uključio, a zapravo je jako nebezbedno.

Uf to je jako loše osmišljen prilaz kružnom toku... Lagao bih kad bih rekao da ne radim i ja to isto... Intuitivno deluje da moraš da priđeš bliže od te stop linije da bi se uključio, a zapravo je jako nebezbedno.

Isto tako je i na KT kod Opštine NBG, ako ideš iz Zemuna ili iz pravca Pariske komune... Ne može drugačije. Sve je lepo obeleženo na kolovozu i linija zaustavljanja je takođe dodatno naglašena trouglovima.

E, sada što se nabijaju i seku saobraćaj u KT, pa ih neko zvkene to je druga stvar.

Jel ovaj ušao u kontra smer u kružnom toku ili mi se čini?
nije, nego je iz krajnje leve trake krenuo da se iskljucuje a gospodja sa skodom iz pravca zemuna to nije ocekivala kada je uletela u KT, e sad ona je vec usla i bila u krajnjoj desnoj traci, on je sekao 2 trake da izadje
Ko je kriv:
1. po "starim" pravilima ONA jer je on vec u KT i "ima prednost"
2. po "novim" pravilima ON jer je menjao pravac (trake) i bio je duzan da propusti sav saobracaj iz traka koje sece
3. Drzava jer nikako da resi ovaj imbecialn KT

Vrh