Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Dušana Vukoasovića, danas oko 21.45. Lik sa belim BMW-om parkirao na ulazu u sporednu ulicu za parkiranje i to na samom raskršću u suprotnom smeru i još je zahvatio pešački prelaz.
20230331_215142.jpg
 
Сам камион је "Мики Превоз" регистарског броја VR ..?.. IC (сам број се не види баш најбоље), а шлеп приколица је од "Н" Бугариновић транспорт из Новог Сада.
 
Danas BMW X3 u levoj traci u Ustaničkoj počne da skreće levo ka Kruševačkoj. Vozač se zaneo i pošao za kolonom, onda u poslednjem momentu uvideo da se upalilo crveno, naglo zakočio i ostao da stoji ''isturen'', preko pešačkog prelaza.

Pozitivna stvar je to da je uvideo svoju grešku, što se zaustavio na vreme (umesto da ''proleti'') i što se posle vratio unazad na zaustavnu liniju.
Negativna stvar je to što je uprkos svemu, uprkos tome što je malopre zamalo izazvao jedan prekršaj ili čak i udes, nastavio da priča na telefonu sa sve jednom rukom koja mu služi samo za držanje telefona. Znači baš ovaj fazon, cela jedna ruka je zauzeta samo mobilnim, a uz to ga drži ispod lica, da ga i vizuelno ometa.

Sekundu kasnije, u desnu traku pored njega pristaje Škoda sa dva Saobraćajna bumbara unutra, koji su videli sve što se izdešavalo malopre a sada kad su stali pored njega, vide i kako rukom drži telefon ispred sebe i još uvek priča na njemu.

Ono što bi se očekivalo od njih da urade u toj situaciji je da upale rotacije, upute ga da stane sa strane, a onda mu napišu kaznu.
Ono što bih ja uradio, ako mu već ne bih pisao kaznu, je da bih upalio rotacije, sklonio ga sa strane, pitao ga da li žuri na neki urgentan događaj, i ako kaže ne - NAREDIO mu da isključi telefon i skloni ga od sebe dok ne završi putovanje. Verovatno bih mu usput izvršio sve moguće provere, čisto da se dodatno uprpi i da upamti ovu opomenu za ubuduće.

Ono što su oni pak uradili je... APSOLUTNO NIŠTA!!! Samo su zverali u njega, promrmljali par reči, ostali u svojoj traci i posle nastavili svojim putem.
BlackInbornBlacklemur-max-1mb.gif


Tako da imajući sve to u vidu, mislim da je uzaludno prijavljivati bilo šta i očekivati neke poteze i promene, jer ako smo došli dotle da dve pandurčine (ovu dvojicu namerno nazivam tako) mrtvi ladni, pred svedocima, posmatraju lika koji je zamalo napravio udes a sada opet drobi sa mobilnim u ruci... mislim da nema tu šta više da se priča. Niti da se prijavljuje. Setih se one scene iz Dark Knight-a, kada jedan korumpirani pandur kaže Gordonu da mu se ne sviđa što i on ne učestvuje u reketiranju, jer onda deluje kao da je drukara. A Gordon odgovori: ''Hej, nisam ja drukara. Uostalom, u gradu ovako korumpiranom, kome bih pa drukao...'' E to je današnja Srbija.
 
Poslednja izmena:
Danas sam se vozio sa 24 od Gradića pejton do Glavne pošte. Ono je, ukratko, ludilo mozga. Najpre u Njegoševoj ulici, nekoliko vozila parkirano na kolovozu sa sva četri upaljena, koja su morala da se zaobilaze. Vrhunac je bio kod Arome, preko puta Zlatiborca. U pitanju je stajalište Smiljanićeva. Kako je tu kraj parkinga pod uglom od oko 45°, najpre je jedan auto bio parkiran sa sva četri, delom na parkingu, delom na kolovozu, paralelno sa kolovozom, a pored njega manji dostavni kombi parkiran pod uglom, prateći ivicu kraja parkinga. Naravno, bilo mu je lakše da se uparkira sa prednjim delom ka trotoaru, a vrata na stranu na kojoj je kolovoz. Vrata otvorena i čovek ladno istovaruje robu, bez obzira što blokira saobraćaj. Vozač minibusa je morao da ga zaobiđe i da stane malo posle stajališta, jer drukčije nikako nije mogao.

A onda kada je skrenuo u Desanke Maksimović, Njegoševa je malo dete u poređenju sa njom. Kako postoji drvored u Desanke Maksimović, gde su stabla ograđena ivičnjacima, a između njih parking mesta, tako ne postoje iscrtana mesta ispred stabala. Naravno, to ne sprečava pametnjakoviće (ne znam koji bih adekvatan izraz upotrebio za takve osobe) da se parkiraju kao da su i tu iscrtana parking mesta, pa prednja polovina vozila blokira traku. Na sve to imamo i još nekolicinu pametnjakovića koji su se parkirali paralelno sa kolovozom, ispred ovih što su se uredno parkirali na označena parking mesta, koja su poprečno u odnosu na kolovoz, pritom blokirajući i njih i kolovoz. I na kraju, iako postoje dve trake, a ulica je jednosmerna, kolovoz je zbog svega pomenutog, na pojedinim delovima toliko prohodan da se minibus jedva provuče.​
 
Nema filozofije, lakše je slikom objasniti...
Da pak probam da objasnim rečima. Vozio sam se u 24, dakle vozilo u pokretu u kome sam fizički bio. Ako ti možeš da dok je vozilo u pokretu da na brzinu izvadiš mobilni, uključiš ga i podesiš kameru, i da stigneš da fotografišeš, a da ti pritom fotografija ne bude mutna, super. Ja ne umem, tako da se u takvim slučajevima ni ne trudim da fotografišem.​
 
Bat @Noki sta je tu problem,vidis da su parkirani pod konac osim onog dole.

Nova moda kod Sajma,od Gospodarske mehane do Ruske,udri po sinama. Ispred ovog kombija je bilo 4-5 vozila dok sam uslikao,bilo je posle jos.

DSC_1116.JPG
 
Nije to nova moda, tu često prolaze jer je mislim u tom delu dozvoljeno zbog kuća i zgrada koje se nalaze do šina, takodje put sa brda vodi pravo na šine pa moraš šinama do izlaza.
 
Nisam obracao paznju da li je nova ili stara moda ali kazem ti sta rade,popenju se ovde na sine i onda budu prvi na semaforu :bg4: . Odavde do semafora nemas objekata gde se pristupa sa sina. Institut IMS ima ulaz iz Ruske.
Screenshot 2023-04-07 at 15-57-11 Google Maps.png
 
Zam šta rade :) Svakodnevno prolazim tuda. Odatle tj od SAVA osiguranja ima još par objekata pa posle prazno.

Imaš ovaj
LKs8uxg.jpg


Pa onda napušteni ovaj
9uCCCzT.jpg


Pa tek onda IMS.

Nakon semafora imaš zgrade i par kafana kojima se isto pristupa preko šina. Čak i policija često ide tuda (čak se i vide na slikama). Taxisti takodje.
 
Znaci i ti mu ga dajes po sinama i zutoj traci? Ok,da znam da ne stojim u koloni ko dijabola nego na sine i gas,auto je sluzbeni krk na ivicnjak,koga briga :)
 
Idem naravno ako silazim sa brda jer nema drugog puta, ako nije prevelika guzva i tri trake zauzete iskljucim/uključim se kod Save, ne volim da idem šinama. Ako jeste gužva nastavim do semafora pa desno jer skrećem u Rusku. Živim u tom kraju. Nikada nisam išao pravo da bih bio prvi na semaforu i nastavio pravo. Ako idem pravo onda idem putem, nijednom do sada šinama ili žutom trakom. Veći je problem od semafora do bigza jer tu više ide automobila zbog pomenutih kafana i zgrada.
 
@ristivoje Ja Ristivoje nisam vozač ali ako trotoar nije obeležen kao parking valjda treba da je prohodan za pešake 🙂
 
@Noki sarkazam,naravno.

@mariks Slikao sam ono sto smatram za bahatost,ne znam zasto se bas ti javljas?
Verovatno zato sto i ti ucestvujes u tome pa ti je OK.
Ni jedno od tih vozila nije uslo/izaslo od tih objekata,bio sam jasan.
Nema drugog puta....Zaobidji me ako mozes.
 
Vrh