Danas BMW X3
u levoj traci u Ustaničkoj počne da skreće levo ka Kruševačkoj. Vozač se zaneo i pošao za kolonom, onda u poslednjem momentu uvideo da se upalilo crveno, naglo zakočio i ostao da stoji ''isturen'', preko pešačkog prelaza.
Pozitivna stvar je to da je uvideo svoju grešku, što se zaustavio na vreme (umesto da ''proleti'') i što se posle vratio unazad na zaustavnu liniju.
Negativna stvar je to što je uprkos svemu, uprkos tome što je malopre zamalo izazvao jedan prekršaj ili čak i udes, nastavio da priča na telefonu sa sve jednom rukom koja mu služi samo za držanje telefona. Znači baš
ovaj fazon, cela jedna ruka je zauzeta samo mobilnim, a uz to ga drži ispod lica, da ga i vizuelno ometa.
Sekundu kasnije,
u desnu traku pored njega pristaje Škoda sa dva Saobraćajna bumbara unutra, koji su videli sve što se izdešavalo malopre a sada kad su stali pored njega, vide i kako rukom drži telefon ispred sebe i još uvek priča na njemu.
Ono što bi se očekivalo od njih da urade u toj situaciji je da upale rotacije, upute ga da stane sa strane, a onda mu napišu kaznu.
Ono što bih ja uradio, ako mu već ne bih pisao kaznu, je da bih upalio rotacije, sklonio ga sa strane, pitao ga da li žuri na neki urgentan događaj, i ako kaže ne - NAREDIO mu da isključi telefon i skloni ga od sebe dok ne završi putovanje. Verovatno bih mu usput izvršio sve moguće provere, čisto da se dodatno uprpi i da upamti ovu opomenu za ubuduće.
Ono što su oni pak uradili je... APSOLUTNO NIŠTA!!! Samo su zverali u njega, promrmljali par reči, ostali u svojoj traci i posle nastavili svojim putem.
Tako da imajući sve to u vidu, mislim da je uzaludno prijavljivati bilo šta i očekivati neke poteze i promene, jer ako smo došli dotle da dve pandurčine (ovu dvojicu namerno nazivam tako) mrtvi ladni, pred svedocima, posmatraju lika koji je zamalo napravio udes a sada opet drobi sa mobilnim u ruci... mislim da nema tu šta više da se priča. Niti da se prijavljuje. Setih se one scene iz Dark Knight-a, kada jedan korumpirani pandur kaže Gordonu da mu se ne sviđa što i on ne učestvuje u reketiranju, jer onda deluje kao da je drukara. A Gordon odgovori: ''Hej, nisam ja drukara. Uostalom, u gradu ovako korumpiranom, kome bih pa drukao...'' E to je današnja Srbija.