Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Имаш пар минута форе, не знам тачно колико, ако пошаљеш поруку након што те услика

,,... Pa ko hoće kolima nek krene na vreme... ,,
🥶
Ma da ... gradjani su uvek krivi...
Čudna je to logika.
Jelte, imamo dva ista špica, olazak i povratak pa sad
Ajd reci kada gradjanin po završetku posla uobičajenog radnog vremena treba da krene kuci kolima

jednostavno ovo su infrastrukturni saob. NE uslovi,
Pri tome redovno su uzete i uzima će se debele pare na razne načine i povode od vozača
upravo za neki boljitak kojeg nema a nije ni na vidiku osim na papiru

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: M86
Камере са Сокола снимају под углом од 360°
Ako su uspeli da snime onako pribijene tablice onda mogu da snime i iza maske koja je postavljena preko tablice.
Имаш пар минута форе, не знам тачно колико, ако пошаљеш поруку након што те услика
Kolega koji nije iz Bg dobio kaznu dok je išao do znaka da vidi koji je broj. Nisu hteli da mu uvaze reklamaciji, kazu da treba da spremiš telefon pre nego što staneš na mesto.

Ako su uspeli da snime onako pribijene tablice onda mogu da snime i iza maske koja je postavljena preko tablice.
Иза маске, парчета картона или већ нечега, камере не могу да сниме регистарски број. У том случају из "Сокола" се одмах позива дежурна служба, а они саобраћајну патролу и она која је најближа долази и оставља честитку испод брисача. У неким случајевима чак изађу из возила "Сокола" и сами скину оно чиме је бахати инвалид прекрио таблицу. То сам видео неколико пута у граду, а о томе сам већ писао на овој подтеми.

Иза маске, парчета картона или већ нечега, камере не могу да сниме регистарски број. У том случају из "Сокола" се одмах позива дежурна служба, а они саобраћајну патролу и она која је најближа долази и оставља честитку испод брисача. У неким случајевима чак изађу из возила "Сокола" и сами скину оно чиме је бахати инвалид прекрио таблицу. То сам видео неколико пута у граду, а о томе сам већ писао на овој подтеми.
Da mi je da vidim to čudo bar jednom

Kolega koji nije iz Bg dobio kaznu dok je išao do znaka da vidi koji je broj. Nisu hteli da mu uvaze reklamaciji, kazu da treba da spremiš telefon pre nego što staneš na mesto.
To je bezobrazluk koji bi na normalnom sudu bio oboren bez problema.

Jeste da to omogućava zloupotrebe (tipa sediš u kafiću i platiš parking tek kada prođe Oko sokolovo), ali šta ovo znači u praksi. Da neko mora da dok traži parking zvera na početku ulice u tablu na kojoj nešto piše, a nemoguće je pročitati broj telefona i od kada do kada važi zona. Nisu svi iz Beograda niti svako mora da zna gde su granice zona niti telefon za plaćanje parkinga.

KOliko se sećam ukinuto je to čekanje tako da sada moraš da pošalješ poruku pre nego što se parkiraš. Glupost, oni se vade da ne mogu da znaju kada si se parkirao, što je i realno, sa druge strane kako da se bezbedno parkiraš i kucaš poruku.

2080E8A9-0900-41D9-86C9-FF61A6E36375.png

Inače se vozio celom dužinom od terazija. Tu je čekao zeleno za pešake.

KOliko se sećam ukinuto je to čekanje tako da sada moraš da pošalješ poruku pre nego što se parkiraš. Glupost, oni se vade da ne mogu da znaju kada si se parkirao, što je i realno, sa druge strane kako da se bezbedno parkiraš i kucaš poruku.

Било је раније 5 мин од кад те региструје ОС до писања казне (тј оне скупље дневне карте) и ако у том периоду платиш не стиже ти казна. Просто ми невероватно да су то укинули, можда су смањили са 5 на 2-3 мин јер је толико довољно да се види у којој си зони и плати паркинг. Мада на НБГ није страшно и ако некад заборавиш. Мени се то више пута дешавало, сетим се тек кад ми стигне нотификација на телефону са њихове апликације. Одмах уплатим преко апликације и скине ми 360 динара, тј 50% од предвиђене казне. Фактички сам изгубио 200 динара јер је регуларна дневна карта 150 дин.
Едит: оно што су дефинитивно укинули су нотификације које су раније стизале приликом регистрације кола а не наплате казне, тако да си могао, ако не планираш дуго да будеш паркиран и имаш апликацију, чекаш па платиш тек кад ти стигне нотификација. А ако не стигне, био си бесплатно паркиран, зато су то и укинули. Сада нотификација стиже тек кад ти напишу казну.

Poslednja izmena:
Што нису прошли камионом кроз ова дворишта или кроз ове куће и ограде тик уз асфалт. Могу и то.

Vrh