Inače, da je Srbija prepuna ljudi koji nisu za vozačke dozvole, to znamo. Ali je prepuna i ljudi koji ne bi trebalo uopšte da učestvuju u bilo kakvom saobraćaju, pa ni pešačkom.
Jutros u Bulevaru Oslobođenja sa
6 traka, usred špica,
deda sa štapom ulazi u kolonu vozila koja stoji na semaforu kod Hrama, provlači se do sredine ulice i
kreće napred da pretrčava. Mi gledamo iz autobusa i mislimo se ovaj će da pogine, gotovo. Ja dok gledam poželim da vičem ali džaba kad me ne bi ni čuo. Kad je stigao do sredine nastavi on napred, ne j' živu silu, a iz pravca Slavije kreće kolona vozila ka njemu. Srećom, vozač vozila Mr. D (ili Car Go, šta li je već) ga je uočio na vreme, usporio i stao sa upaljenim sva četiri, da upozori druge iza sebe. Pa je, koliko sam video, i vozilo u susednoj traci isto stalo na vreme i ovaj se posle provukao između autobusa koji su bili na stajalištu. Šta je bilo dalje ne znam jer je autobus pošao napred a bio je krcat pa nisam mogao da gledam. Ali pretpostavljam da su ga na kraju uočili i drugi vozači pa pustili tupadžiju da pređe i da ne moraju više da brinu o njemu.
Da se vidi nivo ludila koje je pokušao, ilustrovao sam na ovoj slici BO tačno mesto gde je mudrica pokušala da pretrči, doduše slika je iz vremena kad je BO bio 3+2 ali se i tu vidi koliko je opasno i nenormalno tako nešto pokušati na tom mestu. A kamoli sad kad je 3+3 i kad su brda vozila tu.
Mogao je da pogine 6 jbnih puta. Ne znam da li se radi o čoveku koji je nenormalno bezobrazan ili prosto o senilnom starcu koji nije svestan situacije i opasnosti u koju sebe gura. Nadam se da je ovo drugo.