Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Више ми се свидела идеја комуналаца на бициклу, из те перспективе би сигурно били свеснији шта знаше аутомобили на тротоарима и стази. Као што су саобраћајци на мотоциклима због своје рањивости у саобраћају свеснији опасности коју праве бахати возачи.
 
Pre neki dan, zatekao sam se u Požeškoj. Išao sam peške, trotoarom, kako bih stigo do željene radnje. U jednom trenutku sam trebao da pređem pešački sa poprečnom ulicom. Upalilo mi se zeleno svetlo i zakoračio sam. Vozilo iz Požeške je htelo da skrene u tu poprečnu ulicu, ali me je propustio, jer sam imao zeleno svetlo. Utom iza tog vozila nailazi drugo vozilo, koje je išlo večom brzinom i u jednom trenutku je moralo da zakoči. Pošto je zakočio, legao na sirenu i trubi vozilu ispred njega da se skloni kako bi mogao da produži pravo, jer eto "gospodin" nema vremena da sačeka vozača ispred sebe da ispoštuje pravila u saobraćaju.
 
Хм, шта рећи !

LEGLA NA HAUBU AUTA U POKRETU Snimak iz BG zaprepastio mreže​

SNIMAK nastao u Ulici Dimitrija Tucovića prikazuje kako žena leži na haubi automobila koji je u tom trenutku bio u pokretu.
https://www.nportal.rs/vest/29414/z...novosti-naslovna&utm_campaign=naslovna-widget
легла на хаубу.JPG
 
- Bez komentara zaista. Ulica Dimitrija Tucovića. Incident je navodno izbio jer je Passat bio parkiran na trotoaru. Komšije za ovu ženu kažu da je sklona incidentima i da je u pitanju bajkerka - piše u opisu snimka.

Nasla se dva pacijenta
 
Odgledao sam par snimaka ovog sveca sa nasih drumova.
Malo je reci da sam zgrozen kakav opusak od coveka ukazuje na ponasanje drugih. Najbahatiji, a i nervno rastrojeniji je upravo on.

Da li je normalno na ovakav nacin na 6:25 prolaziti kroz pesake, cak i kada nisu upravu. Da je ostao da vozi svojom dotadasnjom brzinom ne bi ni bilo konflikta.

Za ovo na 0:42 tek nemam reci koliko se o sebicnom i prkosnom coveku radi.
Dakle izgovor zasto ne treba da se stane na pesackom je zato sto se pesak nije uverio da je bezbedno preci, iako ga je ugledao 50m pre pesackog. U istom trenutku na pesackom stoji devojka koja ga gleda i koju je legalista potpuno zanemario u svom pohodu.
 
Moram da se složim, ovo u prvom snimku na 6:25 i u dugom snimku na 0:49 stvarno jeste kretensko ponašanje. Očigledno je od onih koji su možda nekad hteli da podržavaju poštovanje zakona ali su onda nesvesno otišli korak dalje pa ubedili sebe da su oni tu da sprovode taj zakon i to na njihov način, zaletanjem u pešake.

Ovo je nešto a la Judge Dredd, počeo si da prelaziš ulicu na propisnom mestu ali bez propisnog osvrtanja meni pred haubom i sad ću ja da te naučim pameti. Lik je odlepio.

Znao sam jednog takvog koji je radio isto to. Samo ide i vaspitava druge. Zaleće se onome ispred u gepek ''jer nije dovoljno brz i okretan, pa da ga on malo požuri''. Svira pešaku čim napravi najmanji propust ili prelazi na način kako se njemu ne sviđa. Besni na druge kada uzurpiraju parking mesta, a kada on peške stane i ilegalno ''rezerviše'' parking mesto za oca koji dolazi iz nedeljne kupovine, to je u redu. Svira kada neko ne kreće iste stotinke kad se upali zeleno. Itd itd... To je onaj što mi je govorio kako mu auto služi kao kapsula za anti-stres, samo što njega taj auto i takva vožnja na dnevnom nivou čine samo još nervoznijim. Ne znam jel imao novih avantura, nismo u kontaktu neko vreme.
 
Poslednja izmena:
Vozim pre par dana B.D.Stefana, noć, pusto sve, zeleni talas. Iz Skadarske izlaze 4 lika, prelaze na crveno. Daljina taman tolika da ja popustim gas a oni pređu ulicu. Ali gospoda usporavaju i bukvalno namerno nogu pred nogu. Ja malo kočnica, malo sirena, ništa ljudi....zamalo da ih zgazim svu četvoricu. Ja stadoh posle semafora, oni negoduju, čekaju hoću li izaći... ja nastavim a oni odu ka taksi vozilima parkiranim tu.

Pričam to kolegama, kažu standardna priča za noćne taksiste. Nisam jedini kojima se poturaju nebi li ih zakačili. Da li je neko imao sličnu situaciju?
 
Хм, шта рећи !

LEGLA NA HAUBU AUTA U POKRETU Snimak iz BG zaprepastio mreže​

SNIMAK nastao u Ulici Dimitrija Tucovića prikazuje kako žena leži na haubi automobila koji je u tom trenutku bio u pokretu.
https://www.nportal.rs/vest/29414/z...novosti-naslovna&utm_campaign=naslovna-widget
Pogledajte prilog 142866
Ako se ne varam ovo je ugao sa Šabačkom. Žena jeste lujka, ali je potpuno upravu jer će neko tu poginuti.
Na tom mestu se mora sići na kolovoz zbog parkiranih automobila da bi se došlo do stanice i Ideje koju su nekih 15 metara dalje. Lično sam video kada je devojka izletela direktno pred Solarisa , srećom išao je sporo zbog stanice.
 
Takvih situacija ima koliko hoćeš, pa čak i u nekim ulicama gde ide gradski prevoz.
 
Moram da se složim, ovo u prvom snimku na 6:25 i u dugom snimku na 0:49 stvarno jeste kretensko ponašanje. Očigledno je od onih koji su možda nekad hteli da podržavaju poštovanje zakona ali su onda nesvesno otišli korak dalje pa ubedili sebe da su oni tu da sprovode taj zakon i to na njihov način, zaletanjem u pešake.
Za prvi snimak ajde i imao je pravo, ali za drugina 00:49 vidi se da pojma nema o zakonu. Nema pešak šta da se uverava da li je bezbedno preći na pešački, ti si dužan po zakonu da usporis kada prilaziš pešačkom da vidiš da li neko namerava da predje, a kamoli ovako kada je već zakoračio na pešačkom. Da ga je udario popio bi kaznu samo takvu. U Šsvedskoj npr pišu kaznu ako propustiš pešaka da predje van pešačkog (pod uslovom da nije već počeo prelazak ulice) jer si ga naveo da predje i time ugrozio i sebe i njega. Pešački je zakon za sebe, a to izgleda i ovi koji misle da znaju ne znaju.
 
Kod Vukovog spomenika pesaci su krivi za svoje postupanje, ali i on ima krivicu. Po zakonu si duzan da iako drugi krsi zakon uradis sve da do nezgode ne dodje.
Legalista nije cuo za taj deo zakona, buduci da je skoro svaku situaciju koju je snimio eskalirao i nacinio sto opasnijom.

U drugom slucaju, sebe je ubedio da nije imao vremena da stane jer se pesak nije uverio da je put bezbedan, a bukvalno je video 40m ispred sebe da neko namerava da predje pesacki i nastavio namerno da vozi do samog pesackog. O stepenu iskrivljenosti njegovog razmisljanja govori i cinjenica da je javno objavio snimak, sto znaci da on zaista i veruje da je sve uradio kako treba, pa se i ponosi svojim postupcima.

Tip je lood, jednom ce u svojim bolesnim ubedjenima namerno i udariti nekoga samo da mu pokaze koliko je ustvari taj neko kriv.
Video sam svakakve situacije na putu, ali prvi put vidim da neko snima sopstvenu bahatost, a nije je ni svestan.
 
Ima li još neki svedok Mirijevskog Fantoma od večeras ?
 
Ne ali sam pre nekoliko dana video beli BMW kako driftuje oko Slavije ali ne mnogo uspesno pa je zavrsio okrenut u kontra smeru. Sto je najgore bilo je oko 8 uvece.
 
Lik je 25 minuta sa jugom bezao policiji u Mirijevu 2, jurilo ga 7-8 patrola. Bas ludak, na kraju se spucao u stub kod crkve gde su ga i uhapsili.

Sa moje tacke gledista policija je izgedala ko da niko od njih vozacku nema. Ja sam ocekivao neko udaranje, blokiranje... Bukvalno idu iza njega tinu ninu, a ovi koji mu idu u susret ga propuste pa se okrenu na raskrsnici pa nastave u koloni iza.
A lik je u svakoj raskrsnici izbegao nesreću, dok se nije zaustavio na stubu...
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: 888

Evo ga krajnji snimak, ja ne stigoh da snimi ista, gledao sam da ne izleti da nas pobije na trotoaru.
Ohoho. Nadam se da su ga lepo isprebijali. Pogotovu što vidim da se i Interventna pridružila žurci.

Smradu želim što dužu i što težu kaznu.
 
Vrh