Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

231A0C78-9AE8-45E3-B82E-21536D71D6C9.jpeg
 
Mislim da sam svojevremeno pročitao da se takvi likovi ne jure agresivno po gradu jer bi tako napravili još veću štetu jer bi se vozač još više popalio i još rizičnije vozio.

Kako su ga na kraju uhvatili?
 
Sad možda sam ja pristrasan i ne poznajem procedure ali nekoliko puta je bio "zicer". Patroja je išla u susret njemu a nisu pokušali da ga blokiraju, nego ga propuste pa se okrenu pa opet za njim.

@astrodule pa slupao se i stao. U suprotnom mogli su ovako da ga jure 3 dana, ne bi ga zaustavili. Već je bio rizičan jer je izleteo na trotorar.

Moguće da sam pod utiskom Američkih potera koje gledamo svuda, policija ima Bullbar pa te izgura sa puta, puca ti u gume a ako si crnac preventivno te ubiju :D
 
Drugi video Mirijevskog planktona je na linku, ja sam iz teksta izvukao ono što do sad nismo znali:

Na snimku koji je stigao na adresu redakcije "Beograd na Blic" vidi se kako jugo beži od policije koja mu je "za vratom". Samo nekoliko sekundi nakon što automobili skrenu i sakriju se od kamere, čuje se glasno škripanje guma, a potom i udarac koji je zaustavio odbeglog juga.

Automobilom je upravljao četrdesetrogodišnji muškarac, koji je pod dejstvom narkotika i alohola izazvao udes neposredno pre potere.

Nakon što se oglušio o naređenje policije da zaustavi svoje vozilo, 43-godišnji vozač „juga“ je nastavio vožnju i dolaskom u raskrsnicu udario u saobraćajni znak, nakon čega je uhapšen.

Jbg, neko sa 43 uveliko podiže decu i usavršava karijeru, a neko pijan i drogiran proživljava zakasneli pubertet...
 
Na ovom snimku iz Blica nije snimak sudara. Ovo mu je već 3 ili 4 krug da ja gledam da im beži, klinci koji navijaju pored kazu da to traje duže. Ovo je ulica Ulofa Palmea kod pijaca ( ja kupujem pivo tu dok skreće :D), tu je skrenuo desno, driftovao izmedju auta i autobusa, izbegao dve patrole i opet udriftovao desno u Matice srpske. Onda se čulo još škripanja tu oko zgrada i sudar u Mirijevskom vencu kod Maksija.

Moram priznati da ga je dobro driftovao izmedju tih auta, vidi se d mu nije prvi put da to radi
 
Evo nešto za ovog Mirijevskog planktona:

Pijani vozači u Moldaviji za kaznu rade u mrtvačnici

Vlasti nude izlaz vozačima kojima je oduzeta dozvola zbog vožnje pod uticajem alkohola – mogu dobiti dozvolu nazad ako uplate oko 200 evra (prosečna plata u Moldaviji e oko 270 evra) i time "kupe ulaznicu" za poseban korektivni program.

Naime, oni u bolnicima moraju da pomažu žrtvama saobraćajnih nesreća, a kad im pomoć nije potrebna – a to je često – prosleđuju ih na drugo odeljenje. Tada moraju da pomažu u mrtvačnici, radeći sve poslove koji se tamo inače rade (asistiraju u autopsijama, prenose leševe…).

Program je počeo u glavnom gradu Kišinjevu 2019. godine sa šestoro vozača koji su kažnjeni zbog vožnje pod uticajem alkohola. Jedan je odustao nekoliko minuta nakon što je počeo da radi u mrtvačnici, a drugi je izjavio:

"Ovo mi je najteža pouka u životu. Gotovo je sa alkoholom, nikad više neću piti, ni jednu kap. Ne želim da se ovde vratim."
Ni to nije sve – kad završe sa programom, ovi nesrećnici moraju da ponovo polažu vozački ispit.

Sada su u Moldaviji objavili da ovaj program ima odlične rezultate. Od 2019. godine prošlo ga je čak 600 vozača, a nakon toga su zabeležili samo jednog "ponovljača". Dakle, samo jedan od vozača koji su prošli kroz program vratio se starim navikama vožnjeu alkoholisanom stanju, od njih šest stotina.

 
Nema, to su sve zaposleni u GSP-u... U pitanju je DEPO Novi Beograd. Uobičajeno je da do stepenica parkiraju automobile sa leve i desne strane, a ljudi se provlače između do ulaza. A oni se kao bave nekakvim saobraćajem...
 
Da li neko zna kada su poslednji put dodate nove ulice u sistem Oko sokolovo? I Šta radi Oko sokolovo u ulici u kojoj nema zoniranih parking mesta?
 
Ako je on pokušao da te pretekne sa desne strane to verovatno znači da si vozio levom trakom? Zašto većina vozi levom trakom iako ima desnu slobodnu?
Zato što su u gradu sve trake "jednake". Na gradskim ulicama ne postoji preticajna, brza (to ne postoji u zakonu) traka.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
 
Tako sam i ja mislio, ali ako se čita između redova (a možda i u samim članovima), tamo gde imamo dve trake treba voziti desnom (ili levom tako da ne ometaš ove iza sebe).
 
Desnom trakom u gradu vozi javni prevoz zbog stanica, svi koji skreću desno, i biciklisti. Ako voziš levom trakom da bi skrenuo levo, svakako ćeš omesti nekog iza sebe :D
 
Vrh