Svakog dana viđam bolide koji prave nepropisna leva skretanja iz Kneza Miloša u Višegradsku i prave iza sebe cirkus i kakofoniju Srbendi koji nalegnu na sirene.
Isto tako viđam bolide koji u jednosmernoj Višegradskoj voze u kontra smeru. Mislim najviše na deo između KC i KM, i KM i Sarajevske. Za koje svako ZNA da su jednosmerni.
Zatim, bolidi koji ne skreću direktno iz KM u V nego se
smeste posred prelaza pa čekaju da krenu ulevo kad i ostatak poprečne kolone. Neki čak i naočigled bumbara.
Bolida po trotoarima tek koliko hoćete.
Sve se to dešava na 200 metara od baze Oka Ćoravog ispod Mostara i na 200 metara od SUP Savski venac u Savskoj, gde je takođe, ako se ne varam, smeštena ispostava Saobraćajnih bumbara ''Jug''. I svakog dana makar neki od tih bolida naleti na neku patrolu Oka Ćoravog ili Saobraćajnih bumbara (znam ih po Škodama karavan i što jelte nose prsluke uvek)
Mislite da iko od njih reaguje na to? Ma, baš, zabole ih pendrek.
Jedini put kad viđam Saobraćajne bumbare da rade svoj posao je kada ih nadređeni namenski pošalju negde, kao na primer na Studentski trg, pa onda tamo po nalogu pišu kazne i sprovode zakon. Van toga... ma bre pet para ne daju. Gledaju samo kako da ''ubiju smenu''. Nije im više ni do zaustavljanja bahatih radi mita i kajmaka, samo kako da prođe vreme pa da pale kući.
To je ta era ''nije moj problem'' u kojoj danas živimo. Ne samo mi u Srbiji nego u globalu. Not my problem, čekam da se otkucam pa idem kući da konzumiram TV sadržaj.