Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

To rade i kod mene. Neko je stalno zvao pauka (opravdano) i onda su počeli da parkiraju pored, doduše ne baš ovako da je praktično nemoguće ući, ali opet je teško ući.

Inače, ovo na slici ne može biti mesto za invalide, jer takva mesta moraju biti šira zbog mogućnosti prilaska inavlidskih kolica.

Ovo je takođe i primer kako ne treba saditi drveće između parking mesta. Na vrlo malo mesta po NBG su drveća preživela, a kada drvo poraste, koren potpuno uništi par desetina centimetara, pa umesto 3 parking mesta, imamo samo 2.

Rešenje je da linije za parking idu po ivici baštice, tj, da drvo zauzme oko metar između parking mesta.

Ne kažem da nema znak, nego da ovo sigurno nije mesto za invalide po standardima (nisam se dobro "odrazio")
Ako se ne varam, ovo je privatni parking (GTC), pa je to mesto za invalide tu ubudženo da bi u opis firme mogli da stave da vode računa i o toj grupi ljudi.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

mislim da je najveci problem kod nas sto skupa kola voze ulicari, na zapadu i u rusiji se zna, kad neko vozi ultra-besnog audija ili bmw-a on je neki mudonja i policija ne sme da ga pipne, ali on opet ima neku kulturu, mafije nisu obicne ulicne narkomanske bande

a ovde kod nas ti ulicari koji nemaju trunku osnovne kulture kupuju ta besna kola i onda policajac ne sme da ih pipne, de covek da rizikuje glavu, otkud on zna dal je to neki ulicar koga moze da upuca i zakopa na mestu i niko nece ni primetiti ili je to neki brat/kum od nekog ministra koji moze zivot i porodicu da mu unisti jendim pozivom

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589644#p589644:35252pa2 je napisao(la):
nekianonimnilik » Sre Dec 19, 2018 12:27 pm[/url]":35252pa2]mislim da je najveci problem kod nas sto skupa kola voze ulicari, na zapadu i u rusiji se zna, kad neko vozi ultra-besnog audija ili bmw-a on je neki mudonja i policija ne sme da ga pipne, ali on opet ima neku kulturu, mafije nisu obicne ulicne narkomanske bande
Tjaa... to važi na zapadu, ali u Rusiji teško. Gledao sam desetine njihovih snimaka iz one emisije Stop a douchebag. Recimo samo da čak ni naši najbahatiji stvorovi nisu jednaki njihovom proseku. Na primer bilo je situacija gde im dođe Čečen u veliki grad (ne znam koji je tačno jer taj njihov pokret obuhvata celu Rusiju, ne samo Moskvu) i ostavi Mečku na kolovozu. Panduri ne reaguju sve dok se ne digne velika frka ili ako reaguju tek ako se sve odigrava ispred neke važne zgrade pa ko veli ajd malo da se aktiviramo da se ne sjate novinari i loš publicitet.

A zatim beše i ova epizoda. Pogledati ovo, traje 10 minuta a objašnjava mnoge stvari. Koga mrzi da gleda neka baci pogled na: 1:40, 2:10, 5:15, 7:05.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xWaUoHVB7AI[/youtube]
Sve je to, i ovde i tamo, posledica tragične tranzicije gde su se mnogi primitivci i pojedinci koji nisu za život u društvu (divljaci, kriminalci, sociopate, politikanti, kleptomani...) preko noći neverovatno obogatili i samim tim osilili. I koliko je to izraženo i zapeklo kod nas, toliko je kod njih 5x gore.

Nažalost, po ovome što viđam širom grada u zadnje vreme, polako ali sigurno ih sustižemo. Kao što rekoh ranije, nekad si u BG imao recimo 1500 pacovčina koje bi mogle da parkiraju na pešačkom ili nasred kolovoza i da se zna da im niko ništa ne može i nekako si naučio da živiš sa time. Danas ih umesto 1500 ima 15.000. I svakim danom ih viđam sve više. Do te mere da čak i obični mamlazi sve češće vrše prekršaje i niko ih ne sankcioniše. A i kad ih sankcionišu, to ih ne ne odvikava od toga, jer ih kazne nikad ne stignu. A kazne ih nikad ne stignu zato što ovde zakone pišu mafijaši, za mafijaše.

Mislim da bi bilo bolje da ovako nesto organizujemo i mi u BG-u, umesto novogodisnjeg okupljanja :)

Pa i ja sam razmišljao o nečemu ovakvom. Ne samo na nivou Beobuilda nego na nivou grada. Doduše vrlo sam oprezan oko svega toga jer znam koliko ovde informacije cure čak i kod anonimnog delovanja, a koliko bi se tek sve znalo i otkrilo kad bi akcije bile javne i organizovane. Tako da uopšte mi nije svejedno. Institucije i zakoni više ne postoje, ljudima ostaje da se sami bore protiv iskusnih hordi životinja i protuva. A to je jako teško i rizično.

Ali kako prolazi vreme i kako se nivo bahatosti na svim nivoima povećava iz dana u dan, sve više razmišljam u tom pravcu.

lepo bi to bilo na papiru, al sutra bi se probudio sa konjevom glavom u krevetu ovde

Uhh vi odoste mnogo daleko :)

Jedan obracun sa bahatim vozacima vec imamo u beogradu, nemojte da zaboravite borbu za savski nasip.
Ako se ovako nesto organizuje, nema potrebe da se ulazi u konflikt sa vozacima, dovoljno je da mu izlepimo par nalepnica i da se pojavi na nekom sajtu ili youtub-u

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589644#p589644:26gzawqr je napisao(la):
nekianonimnilik » 19 Дец 2018 12:27 pm[/url]":26gzawqr]mislim da je najveci problem kod nas sto skupa kola voze ulicari, na zapadu i u rusiji se zna, kad neko vozi ultra-besnog audija ili bmw-a on je neki mudonja i policija ne sme da ga pipne, ali on opet ima neku kulturu, mafije nisu obicne ulicne narkomanske bande
Тачно тако. Мафија се не спушта тако ниско да се јајари за плаћање паркинг места. То раде сељобери који глуме мафију.

Ne bih se složio, pošto svaki treći dan viđam mafijaše, što klasične, što one u odelima i vladinim vozilima, kako se jajare za parking mesta. Ima tu i nekih vrlo poznatih faca.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589720#p589720:kee5agz0 je napisao(la):
srdjanprpa » Sre Dec 19, 2018 7:26 pm[/url]":kee5agz0]Uhh vi odoste mnogo daleko :)

Jedan obracun sa bahatim vozacima vec imamo u beogradu, nemojte da zaboravite borbu za savski nasip.
Ako se ovako nesto organizuje, nema potrebe da se ulazi u konflikt sa vozacima, dovoljno je da mu izlepimo par nalepnica i da se pojavi na nekom sajtu ili youtub-u
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457023#p457023:kee5agz0 je napisao(la):
astrodule » Pet Jun 09, 2017 11:07 am[/url]":kee5agz0]
https://twitter.com/Elitni_bastovan/sta ... 2188880898
file.php

Ako se ovako nešto događa čak i oko spora između stanara zgrade i par mangupa u usponu, zamisli šta tek može da se desi ako se neko (ili neki pokret) zameri još većim mudonjama, i to uz mnogo veće troškove i štetu (finansijsku, političku, reputacionu...)

To se zove zaštita podataka, a to je kod nas na tako niskom nivou da je alarmantno po svakog poštenog građanina.

Već sam pisao da je lik na jednom auto forumu bez problem saznao ko ga je prijavio za nepropisno parkiranje.

Čisto da se zna, Šabić koji se najviše trudi da uvede red po tom osnovu, uskoro završava svoj mandat.

Upravo tako, pa mislim znam i iz svojih iskustava koliko cure informacije na sve strane. Zaštita privatnosti, ona stvar garantovana onim Zakonom... ZAKONOM... se svodi na ''ok, neće biti upisano vaše ime, samo će biti ostavljen vaš telefon ili zabeležena vaša prijava sa imenom u arhivi kojoj će svaki (potplaćeni) šmokljan imati pristup...'' Mislim se pa jedite bre pite, to je kao kad bi održavao izbore u prostoriji sa kamerama a sa malo birača, pa ko veli svako može da glasa anonimno ali opet svako može da pregleda snimak i isprati tok svakog ubačenog papira i tako otkrije ko je za koga glasao. I to je kao neka anonimnost... Zaštita anonimnosti na srpski način. Ajde bre...

Da stvar bude smešnija, još se ljute kad se pozivaš na anonimnost i kad im kažeš da nećeš da se eksponiraš jer im cure informacije. Pogotovu ona štroka iz Komunalne policije (čast izuzecima koji časno rade svoj deo posla).
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=589869#p589869:u0quq9p9 je napisao(la):
astrodule » Čet Dec 20, 2018 1:49 pm[/url]":u0quq9p9]
Čisto da se zna, Šabić koji se najviše trudi da uvede red po tom osnovu, uskoro završava svoj mandat.
Dap. Zato ga ovi sektaši i preziru. I zato će da slave čim ode. Da mogu da podivljaju za sve pare.

Ali pazi ovo. Najviše pozitivnih rešenja koje je dao Šabić dok je SNS bio u opoziciji je bio upravo na njihove zahteve.

Jedna od retkih osoba koja je svoj posao radila pošteno i objektivno (ni po babu ni po stričevima). Janković je bio na dobrom putu da bude isti takav, ali je odlučio da malo skrene u politiku i to mu se žestoko obilo o glavu.

Ovako Šabić napušta tu funkciju uzdignute glave i zaista mu niko ništa ne može prigovoriti.

Nisam znao za to. Za te prijave od SNSa. Zaista, svaka mu čast. A ovi umesto da ga pohvale, ili da bar drže jezik za zubima, još imali drskost da ga iznova napdaju za sve i svašta. I oni i njihovi isprdci, ko npr Ložanski, koji je izgubio raspravu s njim pa iskoristio svoju kolumnu u Politici da ga nekažnjeno isproziva i omalovaži (doduše, ne zbog prijava, ali svakako pod ingerencijom i protekcijom Sekte).

I slažem se za Jankovića. Doduše ne znam mnogo o njemu, više sam ispratio događanja sa Šabićem nego sa njim. Ali da, ne znam šta mu je trebalo da se petlja s politikom.

trebalo bi da se uvede neki anonimni sajt za prijavu problema, koji ce moj policiji moje ime, prezime, adresa, jmbg, uzorak urina i obris iz grla da bi kaznili nekog ko je slikan kao nepropisno parkiran???

Možete preko beokom Twitter naloga sve komunalne probleme, ne traže lične podatke.

Не траже податке, али у пријави коју проследе општини упишу username и име и презиме, тако да у том случају направите налог само за такве ствари.

Ovo sto sprovode rusi, moguce je i kod nas, ali treba iza sebe imaju manju grupu navijaca, dok lepis nalepnice :)

Nije mi jasno zašto ovo rade sa baštama kafića. Ja lično ne volim da sedim tik uz ulicu, ali ima ljudi koji to vole i to sasvim fino funkcioniše. Nadam se da to ne znači da će sada bašta da im bude na trotoaru.

Ovo za pauka - nije loše, ali više bih voleo da su komunalci dužni da zovu saobraćajnu policiju za sve prekršaje koje vide, a nisu iz njihove nadležnosti.

По неки пут не вреде ни стубићи. Почетком децембра је неко развалио један од стубића који "чувају" семафор да неко не удари у стуб истог ! Сад је снег то све прекрио, али стубића нема више, "неко" га је однео тј. узео, пар кила метала нешто и вреди !

Сликао сам 06.12.2018. испред Максија на Бежанијској коси у улици Недељка Гвозденовића, а на том ширем делу тротоара, исти као и тај преко пута који се види на слици, се паркира увелико, иако је паркинг ту одмах лево иза пешачког прелаза, а то је у улица Матије Вуковића. Иначе сам још пре две године предлагао Градском секретаријату за саобраћај, да се ту поставе овакви стубићи, али целом дужином да се не може уопште ту бахато паркирати, али ... не вреди, поставише само ти шест стубића да заштите семафоре.

Ne pise da baste moraju da lete nego da nece biti novih basti.

direktor":2ttvrigb je napisao(la):
https://www.blic.rs/vesti/beograd/pazite-gde-parkirate-ubuduce-ce-naloge-pauku-davati-i-komunalni-policajci/3dp5k7g

Sad ce i komunalni policajci moci da dizu kola sa paukom
Sve baste kafica na vracaru koje su na parking mjestima moraju da lete
Немам ништа против башта уколико не ометају прегледност на раскрсницама. На пример, башта на углу Челопечке и Краљице Марије ствара проблем приликом укључивања из Челопрчке улице (да не причам о непрописно паркираним аутима због тих кафића који све додатно компликују).
Али нарочито ми смета блокирање зонских паркинг места од стране власника локала, а да ништа за то нр плаћају. На пример, власник мењачнице у Голсвордијевој 36-38 блокира чак 4 зонирана паркинг места и запослени никоме не дозвољавају да се ту паркира. Дакле, добијеш за своја 4 џипа бесплатна паркинг места у центру града само зато што си бахат.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A blokiraju kako cime sta tu radi parking servis koliko samo tako bahatih ima ...

Vrh