@Лаки72, управо си сам лепо рекао да то недопустиво у једној урбаној средини. Па баш због тога треба склањати такве кршеве са паркинг места. Ем што заузимају места и самом теби, ем што руже град. Могу да замислим шта тај твој комшија држи у тој распалој Шкоди, да можда не гаји нешто у њој ? :lol:
@Јовановм, паркинг место (паркинзи) су простор јавне намене или ти јавна површина и не могу се купити или закупити. Таква решења градски Секретаријат за саобраћај не издаје нити ће. Самодопринос или да је неко рукама-радна акција правио паркинг, без љутње , слатко сам се насмејао.
Људима које замолиш да склоне-уклоне свог распалог љубимца са паркинга, као да си шилом убо у задњицу. То је по систему "како си се дрзнуо да ми тако нешто кажеш" ! Остављање цедуљица под брисач (ако их има) не вреди, јер такви то и не гледају.
Ја сам пре пар месеци замолио комшију из суседне зграде да уклони свог трулог Стојадина, који већ трећу годину стоји на паркингу. Кад сам разговарао са њим (или хтео да разговарам), замало што ме није напао да ме бије, "како се усуђујеш тако нешто да ми кажеш" и још неке псовке, био је његов одговор. Обично су такви људи који су оставили своје некад драге лимене љубимце, јако агресивни, кад их нешто тако замолиш, они не мисле на заједницу, него само на своју задњицу. Не вреди ту ништа друго, него само пријава Паркинг сервису. Такви људи ме подсећају на оне људе који остављају своје псе на улицама и зато имамо толико паса луталица, а сад ето имамо и "аутомобиле луталице" у фигуративном значењу.
За оне који желе да уклоне своје аутомобиле-кршеве са паркинга, а и ако желе да пријаве неки комшијски крш, управо је ових дана почела акција Паркин сервиса о уклањању кршева који дуго стоје на паркин местима:
Вести
"Паркинг сервис" за лепши Београд
31.10.2012.
ЈКП "Паркинг сервис" је, као и претходних година, покренуо акцију уклањања нерегистрованих и напуштених возила са јавних површина.
Возила која власници пријаве Корисничком сервису „Паркинг сервиса" на телефон број 3035-400 биће уклоњена бесплатно.
Подсећамо да је власник, уколико возило не пријави сам, већ то буде учињено по налогу комуналне инспекције, дужан да плати накнаду за пренос возила.
ЈКП "Паркинг сервис" апелује на власнике оваквих возила да их пријаве и тако избегну плаћање трошкова њиховог одвожења.
http://www.parking-servis.co.rs/cir/inf ... si_beograd
@Лаки72, ево ти прилике да твог комшију са Шкодом пријавиш и да се ослободи то место. Видећеш како ће ти комшија реаговати кад буду дошли, прво да оставе упозорење (решење о уклањању), а после и кад буду требали да однесу тај Шкодилак, наравно агресивно.