Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Drakche":27z8waqd je napisao(la):
Izgleda da je jedino resenje postaviti na ivicnjake stubice, zardinjere, barijere i sl. preko kojih niko ne moze da predje sem ako ne zeli totalno da nagrdi svoj auto.

Jedino NORMALNO rešenje je da se neselektivno pišu kazne za sva nepropisna parkiranja. Uposliti sve (komunalne) policajce (grada Čikaga) da to rade mesec dana, 24h dnevno.

Istovremeno poskidati sve stubiće.

Korist će biti ogromna i za budžet i za grad.

Шта да се каже, наравно ништа, јер једноставно останете без текста кад нешто овако прочитате:

Bahati vozač isprebijao trudnicu

Beogradska policija privela je Bojana Đorđevića, bahatog vozača koji je u centru Beograda svojim vozilom najpre očešao trudnicu M. S. (29) koja je propisno prelazila ulicu, a potom je i pretukao

Prema saznanjima Pressa iz beogradske policije, M. S., inače lekar u jednoj beogradskoj dečjoj ustanovi, koja je u petom mesecu trudnoće, preksinoć je prelazila ulicu u centru grada.
- Trudnica je prema prvim nalazima istrage poštovala pravila u saobraćaju i prelazila na zeleno svetlo na semaforu kod Narodnog pozorišta. Đorđević ju je prvo očešao, a zatim kada se ona okrenula izašao iz kola i počeo da je udara naočigled prolaznika. Zatim je seo u svoj automobil i pobegao, ali su nesrećna žena i nekoliko prolaznika upamtili registarske tablice kao i tip automobila - navode u policiji.
Povređena trudnica prebačena je u Urgentni centar, gde joj je konstatovana kontuzija glave, a o celom događaju odmah je obaveštena policija.
- Policajci stanice Starog grada brzo su reagovali i pronašli Đorđevića. On nije negirao događaj nakon privođenja, praktično je priznao šta je uradio. Napisana mu je krivična prijava za nasilničko ponašanje. Pušten je posle saslušanja i on će biti procesuiran u redovnom postupku. Osumnjičeni Đorđević do sada nema nijedno delo u kaznenoj evidenciji - navode u policiji.
Inače, Krivičnim zakonikom za nasilničko ponašanje predviđene su kazne od šest meseci do pet godina zatvora.

http://www.pressonline.rs/kategorija/re ... o-trudnicu

Za napad na trudnicu, doživotna robija.

Ja stvarno ne znam koliko glup/bahat moraš da budeš da bi se parkirao iza Maksija, gde se uvek vrši neki istovar robe, da bi ušao u taj isti Maksi da obaviš nešto.

bahat-glupi-vozac.jpg

Na vratima piše:
Forma Plus
Rableova 24, Beograd
telefoni...
http://www.contrel.co.yu
PREVOZ ZA SOPSTVENE POTREBE

Jedna od pametnih stvari koje sam čuo u vojsci je "neznanje ne oslobađa odgovornosti"

Danas prošao pored Buvljaka.

Duž ograde prema Jurija Gararina, na trotoaru parkirana bukvalno kolona automobila.

Parking preko puta buvljaka, koji se naravno plaća, je popunjem možda 20%.

Gde su Komunalna i Pakring servis?

relja":3jlhxum7 je napisao(la):
Duž ograde prema Jurija Gararina, na trotoaru parkirana bukvalno kolona automobila.

Parking preko puta buvljaka, koji se naravno plaća, je popunjem možda 20%.

Тако ти је откако се тај паркинг плаћа. Читава раскрсница викендом буде начичкана возилима. Не само преко пута. И радним данима је слична ситуација. Сви који иду у фирме преко пута бувљака или на бувљак се паркирају дуж улице.

Ne znam baš.
Znam da je vikendom, ranije, kružio pauk oko Buvljaka i uvek je tu nedge bila patrola saobraćajne da piše kazne.
Parking se tada plaćao i radnim danom (neka me neko ispravi, parking se sada ne plaća radnim danom zbog popularizacije BgVoza?).
Taj deo trotoara je sada praktično neprohodan za pešake, presekla ga je rampa koja se uliva u Jurija Gagarina i gradilište "UMP"-a.

Било је. Можда не овим интензитетом, али су се увек паркирали. Било на тротоару било на коловозу. Свеједно, јадно је да град не може да среди то, а 20 метара даље стоји празан паркинг од 500 места.
Иста је ситуација на раскрсници Јурија Гагарина и Гандијеве и Гандијева код Имо центра где су направљена такси стајалишта, а таксисти и даље паркирају на тротоару и бициклистичкој стази.

Parkiraju u Gandijevoj kod raskrsnice jer im je dozvoljeno. Postoji saobraćajni znak.

Да, али је 200 метара даље направљено такси стајалиште, а паркирају на бициклистичкој стази.

cgmiki":1ayw2agk je napisao(la):
Да, али је 200 метара даље направљено такси стајалиште, а паркирају на бициклистичкој стази.

Znaš li ti koliko je 200m? Pa tih 200m se prelazi za čak do 2 minuta sporim hodom. Ljudi žure da obave svoj posao, pa im je tih 100 sekundi stvarno neophodno da bi svoj posao završili na vreme...

Poznato je da se ljudi parkiraju kod bankomate Inteze kod Fontane na trotoaru (što se vidi i na Bing mapi), ali sad sam prvi put video da se neko parkira na razdelnom ostrvu.
Nedelja, nigde nikoga, ima parking od Meka 50m dalje, a i usput mu je jer sam video da je posle skrenuo u Narodnih heroja.
http://binged.it/SmOFrT
bahato-bankomat.jpg

Za ovaj slučaj baš nisam siguran kako da ga okarakterišem. Istina je da nije nikoga zagradio jer se ljudi parkiraju i na trotoaru, ali ipak je "slučaj"
bahato-ili-ne.JPG

astrodule":22l71tsy je napisao(la):
cgmiki":22l71tsy je napisao(la):

Znaš li ti koliko je 200m? Pa tih 200m se prelazi za čak do 2 minuta sporim hodom. Ljudi žure da obave svoj posao, pa im je tih 100 sekundi stvarno neophodno da bi svoj posao završili na vreme...
Јесте, ужасно је далеко. Липсаће.
Начичкали су се на раскрсници где на прсте једне руке можеш да набројиш људе који су ту ушли у такси. Одатле таксисти најчешће иду празни јер су добили позив.

cgmiki":1n61rcxi je napisao(la):
Јесте, ужасно је далеко. Липсаће.

Opšte je poznat neblagotovoran uticaj šetnje na ljudsko telo...

Kako bi se svi ovi problemi rešili sa lokalnim patrolama ili nečim sličnim...

не видим која је поента качења ових слика, посебно оних где није угрожена зелена површина, нико није заграђен а има довољно простора и да пешаци комотно прођу.

orion":uagalpmo je napisao(la):
не видим која је поента качења ових слика, посебно оних где није угрожена зелена површина, нико није заграђен а има довољно простора и да пешаци комотно прођу.

Zato sto se tema zove "Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština"

orion":2czgq9co je napisao(la):
Па да се не паркирају и не газе можда би и била зелена површина.

Mislim da je malogradjanski ovaj "malogradjanstina" deo naziva teme, ali sve slike nepropisnog parkiranja i jesu njena svrha. Posebno kada se vidi da na sred trotoara nije parkiran yugic nego neki mali dzip koji pauk ne sme da odnese.

@астродуле
Није фер због неких нејасних ситуација качити детање фирме, која је улога тога, да гугл то индексира и прикаже у резултатима претраге за ту фирму? Ја разумем да има много интернет осветника који се не слажу са мном али ипак треба водити рачуна о неким стварима и не злоупотребљавати слободу који нуди интернет.

@orion Delimično se slažem sa tobom, ali ovde je situacija bila jasna jer sam 5 minuta slušao sirene kombija i kamiona koji su čekali da istovare svoju robu.

Guranjem pod tepih se ništa neće rešiti, nego ćemo doći u situaciju u kojoj se sada nalazimo...

Магична вредност фирминог аута. Паркирали би их и посред раскрснице, а у саобраћају хоће да те изгура са пута.

Današnja scena iz autobusa na 74-ci na vrhu Resavske ispred Inteze:

dsc04560.jpg

dsc04564.jpg

Autobus je stajao barem 6-7 minuta jer nije mogao da prođe a da ga ne zakači, vozač je prvo trubio, onda je izašao (a za njim i dosta putnika), mislim da je ulazio u banku i ne znam da li je pronašao vlasnika mečke, ali i kada se vratio u autobus čekao je još nekoliko minuta.

(P.S. Na displeju autobusa se ispisuje Bežanijska kosa-Omladinski stadion-Mirijevo III, tako da ovo što se vidi ipak nije pogrešno)

Terensko vozilo GSP-a parkirano na zelenoj površini na tramvajskoj okretnici Pristanište. Ponedeljak, 1 oktobar 2012.
6nyuzq.jpg

Vrh