Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Prijavi komunalnoj inspekciji oni ce donjeti rijesenje za uklanjanje i poslije isteka roka da vlasnik to uradi pauk ce da odnese vozilo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534129#p534129:7vcykcxr je napisao(la):
milaki990 » 25.Apr.2018/8:25 am[/url]":7vcykcxr]

Interesuje me da li je ovo legalno? U pitanju je parking ispred stambene zgrade. Prvo mislim da su ionako skandalozno ocrtana parking mesta. A drugo meni je logično da niko nema pravo da ogradjuje sebi parking mesta ispred zgrade. Možda grešim. Mada, čak i da je legalno ovo izgleda toliko tupavo i nepraktično, pogotovo jer tu ima veliko drvo (ne vidi se na desnoj strani slike) koje onemogućava normalan izlazak korisniku "zaključanih" parking mesta te često mora da ima nekoga da ga navigira.

Legalno je ako je zgrada donela odluku o postavljanju stubica posto je zemljiste u okviru zgrade, a ako su odredjene persone odlucile da ce same sebi da naprave mesto ona definitivno nije.

Колико пута сам у раним јутарњим часовима долазио да једем у Пончо, увек се попнем у ону калдрмисану улицу, буде места увек, овакве људе мрзи да паркирају десетак метара даље!

@abrines
Ne znam šta je u pitanju ali to je redovna pojava i svi prolaznici se pitaju u čemu je štos ali niko ne reaguje, što je očigledno. Imam još današnjih fotografija istog prizora.
I što je neverovatno, imaju prostora za parkiranje baš u toj ulici koju spominješ, valjda je to Pere Todorovića (ugao Požeške i Banke Intesa) a možda i Bore Markovića što i nije važno.
Sutra stupam u akciju ne zvala se Ksenija. :dil:

Barometar me je osvežio, odoh na blues.
4200506399.gif

http://www.bgpijace.rs/market.php?id=61

Ljudi tu parkiraju da bi mogli posle da nastave niz Požešku. Kad bi parkirali pored pijace, morali bi da naprave širok luk okolo da bi se vratili na Požešku. Ne opravdavam ovu lenjost i mislim da je opasno tu parkirati jer se ugrožava preglednost raskrsnice gde zaista puno ljudi prelazi ulicu preko jezivo loše obeleženog pešačkog na uglu pijace.

@ink
Slažem se i u pravu si ali se pitam, šta radi saobraćajna policija?

Pre par godina bila sam očevidac nesreće kada je vozilo koje se kretalo Požeškom ka gradu udarilo u staricu (na prelazu ka uglu, vidi se na fotografiji a i znaš na šta mislim), odbacio je bog zna koliko metara i da ne pričam dalje u kakvom stanju.

Da li je parkiranje uzrok tome ko zna, a kada vidimo nemarnost, odmah smo i mi nemarni, mislim na veliki procenat.

Neretko vidim kako ljudi prelaze na crveno dok ja uredno čekam zeleno, pa me gledaju pogledom koji govori otprilike "ha.. kakav semafor, kakve boje... " i tome sl. Najmanje je bitno što sam rođena u gradu, i živim i dan danas i tu u bučnijim delovima, bitnija je svest, vaspitanje i konačno vladanje i poštovanje propisa jer je upitanju bezbednost ljudi pa na kraju i sebe i suvozača.

Da da, komunalci su mi upali u kadar. Pošto tačno znam vreme, poslaću im jedan mejl da ih priupitam koliko su kazni napisali, ili koliko su ćevapa i pljeki naručili.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534883#p534883:uqdczmpb je napisao(la):
astrodule » Sub Apr 28, 2018 7:25 pm[/url]":uqdczmpb]Da da, komunalci su mi upali u kadar. Pošto tačno znam vreme, poslaću im jedan mejl da ih priupitam koliko su kazni napisali, ili koliko su ćevapa i pljeki naručili.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Nije do komunalne policije uopšte. Pouzdano znam, jer mi je dobar prijatelj zaposlen u toj službi. On navodi da postoji čitav niz delova grada i blokova u kojem im je zabranjeno da pišu kazne u određenim periodima ili uopšte, jer od toga ima koristi odgovarajući lokalni paša, naravno SNS-ov kadar iz različitih razloga, tipa vlasnik kafića ili marketa u blizini i slično. Sličan koncept je bio i u vreme Đilasa kada je postojalo nekoliko zabranjenih lokacija za delovanje komunalne policije. Sada su u pitanju desetine, ako ne i stotine lokacija.

Ne treba ni da objašnjavam da dva do tri meseca pred izbore dobijaju obaveštenje, odn. naređenje da ne pišu kazne uopšte, da trenutna vlast ne bi zbog toga indukovala negativan publicitet itd. Takođe im određuju i koliko maksimalno kazni dnevno mogu da propišu. Veći je problem ako ispišu previše kazni, nego ništa :D .

Njegova bliska koleginica je svojevremeno debelo kažnjena od strane nadređenih, jer se oglušila o tu naredbu. Inače je fakultetski obrazovana, a radila je i radi na terenu. Kazne su različite, od svakodnevnog slanja u Lazarevac sa završetkom smene u tom gradu ili na druge udaljene lokacije i slično.

Moj prijatelj, zbog svega toga, kipi od besa i nažalost, zbog toga, razmišlja da ode u EU, s obzirom da ima državljanstvo jedne od zemalja, a veliki je patriota i obrazovan čovek.

Tu službu treba rasformirati. Otkako su osnovani ne da se ništa nije promenilo na bolje nego se čak pogoršalo.

Komunalna policija i komunalni redari su itekako bitni i postoje u svim uređenim zemljama. Ovde je problem što pokvarena politika utiče na sve pore društva, po pravilu na loš način, pa između ostalog i na njih.

Bender Rodriguez":3vjtmyll je napisao(la):
Tu službu treba rasformirati. Otkako su osnovani ne da se ništa nije promenilo na bolje nego se čak pogoršalo.

Neće je rasformirati, jer je svojevremeno odgovarala bivšim vlastima, kao što sada odgovara aktuelnim vlastima.
I odgovara i odgovaraće SVIM vlastima, jer su svi oni iz istog (kriminogenog) miljea.

Isti je slučaj i sa BUS PLUS projektom, i mnogim drugim gradskim "projektima"...

Pa sve to stoji ali jednostavno ako kod nas takve službe ne mogu da rade normalno, nego čak doprinose problemu, onda ih treba rasformirati.

Na primer Beograd je imao neuporedivo manje grafita dok je vandalizam spadao u nadležnost obične policije. Otkako su to preuzeli komunalci grad liči na svinjac. Isto je i sa mnogim drugim problemima. I ja sam se radovao kad su uvođene Komunalne policije širom Srbije, misleći da će nam gradovi sad izgledati bolje i lepše. Pa sam shvatio da je to bila jedna od najvećih greški ikada.

Ako nismo dovoljno sazreli za takve institucije onda se treba vratiti na stari sistem koji je očigledno funkcionisao bolje nego ovaj novi.

Vladivoje":xmjz7i0h je napisao(la):
Neće je rasformirati, jer je svojevremeno odgovarala bivšim vlastima, kao što sada odgovara sadašnjim vlastima.
I odgovara i odgovaraće SVIM vlastima, jer su svi oni iz istog (kriminogenog) miljea.

Isti je slučaj i sa BUS PLUS projektom, i mnogim drugim gradskim "projektima"...
Upravo. Ja ih zovem Srpski Blackwater.

Što ne znači da imam nešto protiv svakog njihovog pripadnika. Znam ja da i tu ima normalnih i poštenih ljudi. Ali su kao sistem, kao celina, jedan korumpirani kancer koji samo pravi probleme normalnim ljudima.

Shvatam izrečeno, ali komunalci tu ne mogu da urade skoro ništa. Kad je reč o grafitima, tu je posebna priča. Oni zakonski ne mogu prestupnika da uhapse, niti da mu postave lisice, ne smeju da ga biju, odnosno pendreče, nemaju oružje. Jedino što mogu je da ga legitimišu i da mu ispišu kaznu, a ni to ako pobegne :D . Problem je u sistemu, odnosno zakonu i vlastima.

Ranije je, pre više decenija, bilo značajno manje vandalizma, jer je policija imala dozvolu da pendreči mamlaze i to je uveliko i činila. Danas to ne može, jer zakon ne dozvoljava.

Pa čekaj, ako su nemoćni, što onda postoje? Znači imamo 300 ljudi koji se šetkaju okolo i troše neke pare i resurse, a ničemu ne služe? Čemu to?

Drugo, sve i da su baš toliko nemoćni pred zakonom, to im ne daje pravo da uzimaju mito. Ja sam ih nekoliko puta gledao kako nasred ulice uzimaju mito. A prijatelj je morao da im čita izvode iz zakona i opis njihovih dužnosti sa njihovog sopstvenog sajta da bi ih naterao da dođu da pogledaju gradilište koje radi noću ljudima pod prozorom.

Svestan sam ja naših nakaradnih zakona koji čak i najjačim i najbitnijim sferama snaga bezbednosti vezuju ruke, a kamoli jednim komunalcima. Al ne kritikujem ih samo za ono gde ne mogu ništa, nego što se ponašaju kao korumpirani plaćenici. Znači ne pričam(o) ovde o situaciji da je Andrej Vučić uhvaćen kako parkira na nepropisnom mestu, pa jelte da se policajci i komunalci samo okrenu u stranu i iskuliraju da ne bi dobili otkaz direktno od jednog od najmoćnijih ljudi u državi. Nego ih gledam svakog dana na različitim mestima i u različitim prilikama kako lade jaja i ništa pod milim bogom ne rade. Al zato kad treba da drndaju obične ljude ili da dođu na ''intervenciju'' gde će da im sklizne par desetina evrića u džep, e onda su prvi na licu mesta.

A tek kako vole da odaju podatke i prenose ko je šta prijavio... Svaki kafić ili lokal u gradu koji je ikad imao posla s njima ima lepo po jedan kontakt telefon koji okrene svaki put kad ga neko prijavi za buku ili druge probleme i za tarifu od par evra može da sazna ko je kad i šta prijavio.
S druge strane, kad kažeš operateru da nećeš da ostavljaš podatke oni se isčuđuju otkud to. Još se nađu uvređeni. Pa sam tako jedno par puta namerno na pitanje dal hoću da se predstavim odgovarao sa ''neka hvala, cure vam informacije tako da radije ne bih''. Jedan operater nije mogao da se načudi, još mi kaže kako izmišljam. Reko dobro oćemo da napravimo test pa da vidimo ko je u pravu... ? Mislim se ti ćeš mi pričaš dal cure... Slali mi bre likovi pravu policiju (MUP) na gajbu da mi daju do znanja su nedodirljivi a ti mi ovde pričaš kako vam ne cure informacije... Odakle im broj? Od Vidovite Zorke? :roll:

I opet kažem, ne mislim da su svi tamo takvi. Ali ogromna većina jeste. Ja lično ne mogu da ih smislim i kad god ih vidim prva asocijacija na njih mi je korupcija.

Ma naravno. Tačno je to sve. Ali je ovde korumpirano skoro sve, uključujući i zdravstvo, prosvetu, ostalu policiju i sve redom je sistemski iskvareno, ali to ne znači da to ne treba da postoji.

Ispadoše komunalci još najgori od sve dece, a šta je tek sa ostatkom policije. Koliko je tu tek korupcije i malverzacija na raznim nivoima....

Mada, i to sve zavisi od osobe do osobe. Za ovog svog prijatelja bih mogao ruku u vatru da stavim tvrdeći da nikad nije uzeo mito. Znam uostalom i kako živi i koliko malo para ima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534874#p534874:11hyozf8 je napisao(la):
astrodule » Sub Apr 28, 2018 8:05 pm[/url]":11hyozf8]Da nastavim Ksenijin niz. 18h i 19:30
Hvala ti prijatelju. Sve sam to uslikala ali ne znam da sa novog telefona prebacim na PC. Lepo mi drug kaže da sam kokoška ali ću ga razuveriti da nisam.
973970822.gif

Inače, ovo je redovna pojava na Bbrdu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534938#p534938:11hyozf8 je napisao(la):
Propeler » Sub Apr 28, 2018 10:31 pm[/url]":11hyozf8]Ma naravno. Tačno je to sve. Ali je ovde korumpirano skoro sve, uključujući i zdravstvo, prosvetu, ostalu policiju i sve redom je sistemski iskvareno, ali to ne znači da to ne treba da postoji.

Ispadoše komunalci još najgori od sve dece, a šta je tek sa ostatkom policije. Koliko je tu tek korupcije i malverzacija na raznim nivoima....

Mada, i to sve zavisi od osobe do osobe. Za ovog svog prijatelja bih mogao ruku u vatru da stavim tvrdeći da nikad nije uzeo mito. Znam uostalom i kako živi i koliko malo para ima.
Komunalci nikako nisu najgori, oni su pretposlednja karika u lancu. Uglavnom, najgori su prosvetari zbog kojih se geometrijskom progresijom šire sve nevolje.
Svakako da sve zavisi od osobe do osobe a kakva će osoba biti opet zavisi od vaspitanja, pre svega roditeljskog a onda pedagoškog (vreme provedeno u školi). Zbog nemarnosti prva dva faktora, treći ima posla pa, kako ko radi po savesti a ne po zadatku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534947#p534947:277nho2z je napisao(la):
Vladivoje » Sub Apr 28, 2018 11:13 pm[/url]":277nho2z]
Ksenija":277nho2z je napisao(la):
:D :) :laugh:
973970822.gif

Mnogi se bahato parkiraju, mnogi su bahati ali ne i ti Veliki Vladivoje, napredni člane iako se osećam kao kokoš nakon tvoja tri smajlija.
2214231980.gif

Igore, daj udeni neki normalni smajli, ušli smo u 21. vek, vreme je. :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534938#p534938:zmdwkqq0 je napisao(la):
Propeler » Sub Apr 28, 2018 10:31 pm[/url]":zmdwkqq0]Ma naravno. Tačno je to sve. Ali je ovde korumpirano skoro sve, uključujući i zdravstvo, prosvetu, ostalu policiju i sve redom je sistemski iskvareno, ali to ne znači da to ne treba da postoji.

Znaš kako, i u policiji ima dosta korupcije (i s tim sam takođe odlično upoznat) ali policija kao sistem bar nešto radi. A komunalci ama baš ništa. Ako je učinak policije 10%, komunalcima je 1%.

ALI... ako je tvoj prijatelj stvarno takav kakav kažeš da jeste, onda njemu i svakome poput njega skidam kapu. Jer koliko ne podnosim korumpirane toliko imam poštovanja prema poštenim i normalnim. I mogu da mislim kako im je, pošto sam isto tako imao prilike da pričam sa nekima iz MUPa koji prolaze kroz isto. Tako da pozdrav za prijatelja, želim mu sve najbolje i nadam se da će se snaći nekako ovde ili da će naći neki posao koji će ga činiti srećnijim. :)

Vrh